لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۳۲

زنانی که شوهران شان فعل بچه بازی دارند، خواهان طلاق از آنها اند


کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می گوید اخیراً قضایای در این کمیسیون به ثبت رسیده اند که بسیاری زنان از شوهران شان به خاطر انجام فعل بچه بازی شکایت دارند.

مقامات این کمیسیون می گویند، هر چند پدیدهء بچه بازی از چندین سال به این طرف به عنوان یک مشکل در کشور باقی مانده اما اخیراً انتقاد شماری زنان نسبت به این عمل ناروا بیشتر شده اند.

پروین رحیمی مسوول بخش زنان این کمیسیون می گوید، شماری از زنان که شوهر های شان به این عمل آغشته اند درخواست طلاق را از آنان دارند.

خانم رحیمی در صحبت با رادیو آزادی در این زمینه بیشتر گفت:

« قضایای هم وجود داشته که خانم های آمده اند و شاکی از این موضوع بوده اند که شوهر شان بچه نگاه می کند و یا شوهر شان بچه را به خانه می آورد و فعل نامشروع انجام می دهد.
یا خانم های بوده اند که شوهر های شان مفعول است.
دختر خانم آمده نامزد شده ولی بعد از یک مدتی نامزدی سی دی نامزد خود را می بیند که زنگ و جامن بسته می کند و در محافل می رقصد.
وقتی که موضوع فسخ نامزدی را مطرح می سازد حتی از سوی بزرگان و بسیار مردم های زورمند تهدید می شود که این دختر باید نامزدی خود را فسخ نکند.»


خانم رحیمی همچنان افزود که از آغاز سال جاری تا اکنون حدود بیست تن از زنان شکایت های شان را در این کمیسیون ثبت کرده اند.

به گفتهء وی، زنان در این شکایت ها ادعا دارند که شوهران آنان و یا دیگر مرد های خانوادهء شان به عمل بچه بازی آغشته اند.

خانم رحیمی می گوید، فعل زشت بچه بازی در این اواخر در افغانستان افزایش یافته است.

به اساس گفته های خانم رحیمی، در بعضی مناطق کشور حتی به خاطر پسران رقابت و جنجال ها نیز به میان می آیند.

خانم پروین از نهاد های عدلی و قضایی افغانستان می خواهد که در قانون جزای کشور مادهء مشخص را بگنجاند تا به اساس آن افرادی که به فعل بچه بازی دست می زنند، مجازات گردند.

وی همچنان می گوید که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان یک سروی را به خاطر عمل بچه بازی در افغانستان آغاز کرده است.

گفته می شود، عدم حاکمیت قانون، فقر، برخورد های نادرست، افزایش مصارف عروسی و سوء استفادهء اطفال زیر سن 18 سال توسط زورمندان از عوامل افزایش پدیده بچه بازی در افغانستان اند.

در عین حال شماری از عالمان دین این عمل را به شدت محکوم نموده و می گویند که از دید گاه شرعیت اسلامی یک گناه کبیره است.

شمس الرحمن فروتن یک تن از این عالمان در مورد گفت:

« در مقابل این عمل شریعیت اسلامی اشد ترین مجازات را پیش بینی می کند. یعنی حاکم وقت نظام وقت صلاحیت دارد که او را اعدام بکند یا زیر دیوار کهنه بکند یا مطابق حالت و شرایط همان شهر او را جزا بدهد.»

از سوی دیگر یک مقام بلند رتبهء حکومت افغانستان به رادیو آزادی گفت که کمیسیونی ایجاد شده تا قانون جزای کشور را مورد غور دوباره قرار دهد.

این مقام حکومتی که از افشای نامش خودداری کرد گفت، ممکن در نتیجهء بررسی های این کمیسیون برای جلوگیری از عمل بچه بازی مواردی در قانون جزا اضافه گردند.

در عین حال مردم هم این پدیده را تقبیح نموده و آن را خلاف ارزش های جامعهء افغانی می دانند.

دو تن از باشنده گان شهر کابل در مورد چنین ابراز نظر می کنند:

« ما از دولت خود می خواهیم این مسأله را هر چه عاجل جلو اش را بگیرد. کسانیکه این عمل را دامن می زنند اولاد های مردم را از روی مجبوریت وادار می سازند که مجبور شود در بدل یک مقدار پول ناچیز این عمل شوم را انجام بدهد.»

مسوولین کمیسیون حقوق بشر افغانستان می گویند، پسرانی که از آنان در عمل بچه بازی کار گرفته می شود شخصیت شان از بین رفته، عقده مند و بی عاطفه به بار می آیند.

آنها با ابراز نگرانی می گویند، اگر به خاطر از بین بردن فعل بچه بازی تلاش جدی صورت نگیرد، این پدیدهء منفور در کشور افزایش روز افزون خواهد داشت.

حمیرا الکوزی
XS
SM
MD
LG