لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۱۷

با تصویب قانون معادن، استخراج معدن آهن حاجی گک آغاز خواهد شد


مقام های هندی می گویند پس از تصویب قانون معادن در افغانستان کار استخراج معدن آهن حاجی گک عملاً از سوی شرکت های هندی آغاز خواهد شد.

به تصویب رسیدن قانون معادن افغانستان تنها مسالهء است که آغاز کار استخراج معدن آهن حاجی گک بامیان را معطل ساخته است.

مقام های هندی می گویند، هر زمانی که این قانون به تصویب برسد سرمایه گذاری هند در این معدن آغاز خواهد شد.

شیری راو معیین وزارت تجارت هند به روز سه شنبه در اولین نشست گروه کاری تجارتی افغانستان-هندوستان در کابل، تطبیق این گونه پروژه های بزرگ را در انکشاف صنعت و رشد سرمایه گذاری میان دو کشور مهم خواند.

وی گفت، هند متعهد است تا در انکشاف استخراج این معدن تلاش بیشتر کند:

« زمانیکه این قانون تصویب شد، سرمایه گذاری هند در معدن آهن حاجی گک آغاز می شود. هندوستان عمیقاً متعد است که معدن حاجی گک را توسعه خواهد داد و من وعده می دهم که اقدام عملی به زودی آغاز خواهد شد.»

طرح قانون معادن سال گذشته از سوی رییس جمهور کرزی به دلیل رد شد که به باور او منافع ملی حال و آیندهء افغانستان در آن در نظر گرفته نشده بود.

شش شرکت کنسرسیوم هندی چندی پیش از سوی حکومت افغانستان برندهء قرارداد استخراج این معدن شناخته شدند.
گزارش های وجود داشتند که این شرکت ها نسبت به امنیت معدن آهن حاجی گک بامیان نگران اند و از این رو سرمایه گذاری های شان را در این معدن کاهش می دهند.

اما معین تجارت هند گفت، سرمایه گذاری حکومت هند در افغانستان هیچگاهی مشروط به آنچه صلح خوانده می شوند، نبوده است.

در این حال مسوولان وزارت تجارت و صنایع افغانستان نیز روی گسترش همکاری های اقتصادی و تجارتی با هند تاکید می ورزند و خوشبین اند.

مزمل شینواری معین امور تجارتی این وزارت گفت که قرار است هند حدود یک صد میلیون دالر و یا بیشتر از آن را روی بندر ترانزیتی چابهار سرمایه گذاری کند:

« چابهار یکی از راه های ترانزیتی است که بالایش بحث زیاد صورت می گیرد، چون اینها در چابهار یک صد میلیون دالر سرمایه گذاری می کنند، وعده داده اند که این سرمایه گذاری شاید تا پنجصد میلیون دالر بلند برود. به این اساس اینها می خواهند که راه های مختلف ترانزیتی داشته باشند تا اتکاء شان بالای یک راه نباشد تا بتوانند روابط تجارتی شان را نه تنها با افغانستان بلکه از طریق افغانستان با آسیای میانه هم داشته باشد.»

از اینکه هند به افغانستان راه مستقیم ندارد و کشور رقیبش پاکستان نیز اجازه نمی دهد تا این کشور مال تجاره خود را به آسیای میانه برساند، بندر چابهار ایران در پیدا کردن راه انتقال اموال هندی، به آسیای میانه، نقش مهم دارد.

از تلاش ها به هدف ایجاد راه مواصلاتی جدید در حالی سخن زده می شود که در بیش از ده سال گذشته تاجران این کشور با ایران و پاکستان در قسمت واردات و صادرات اموال مشکلات داشته اند.
سحرلیوال
XS
SM
MD
LG