لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۰۶

توقع جوانان جوزجان از اشتراک کننده گان کنفرانس لندن


در این روز ها که زمستان سرد، فقر و بیکاری، افزایش قیمت مواد سوختی و کمبود برق دامنگیر باشنده گان شهر شبرغان شده است، شماری از جوانان این شهر در مورد وضعیت امنیتی و اقتصادی آیندهء کشور شان می اندیشند.

تعداد زیادی از این جوانان که فارغ التحصیلان پوهنتون های دولتی و غیر دولتی اند و از روی مجبوریت به علت بیکاری در کنار سرک های مزدهم شهر به ترکاری فروشی، آب میوه فروشی، رکشا رانی و دست فروشی اقدام کرده اند از وضعیت بد اقتصادی خود و کشور شان شاکی اند.

بریالی یک تن از این جوانان که در منطقهء بزازی شهر شبرغان که بولانی فروشی می کند، می گوید که 16 سال تحصیل کرده اما چانس یاری نکرده که در یکی از ادارات دولتی شامل کار شود.

وی گفت، از اینکه نان آور خانه است از روی مجبوریت در کنار سرک مزدحم شهر کار شخصی می کند:

"تنها من نیستم که بگویم کار و غریبی می کنم مثل من صد ها جوان دیگر نیز تحصیل کرده هستند و برای تعداد کم شان چانس یاری کرده کسب آموختند و روزانه یک مقدار پول بدست می آورند و کسانیکه واسطه و یا پولدار هستند برای آنان کار های دولتی به آسانی پیدا می شود."

قرار است چند روز بعد کنفرانس لندن به منظور کمک و همکاری جامعهء جهانی برای افغانستان برای چند سال آینده با حضور مقامات بلند پایهء دولت افغانستان و نماینده گان نهاد های جامعهء جهانی در شهر لندن برگزار گردد.

شماری از جوانان ولایت جوزجان از جامعه جهانی می خواهند که در این کنفرانس تعهد بسپارند که کمک های شان را بیشتر در بخش های بنیادی و بهبود وضعیت بیکاری جوانان در افغانستان انجام دهند.

انجنیر عبدالبصیر صانع یک تن از جوانان پیشه ور در شهر شبرغان گفت، جامعهء جهانی باید بالای دولت افغانستان فشار وارد کند که این کمک ها به گونهء شفاف به مصرف برسد:

"در قدم نخست نا امنی دامنگیر مردم ماست و بعد بیکاری هم از بد بدتر باید زیادتر تمرکز شان را روی موضوعات اقتصادی قرار دهند و این کشور ما را از همین بحران که روز تا روز بد بختی را به بار می آورد نجات بدهند و مردم ما از یک تمدن خوب برخوردار شوند."

در همین حال علیشیر انتظار جوزجانی مسوول جامعه مدنی که پیش از این به عنوان شرکت کننده از میان فعالان مدنی در کنفرانس بن راه یافته بود در رابطه به این کنفراس برای افغانستان چنین می گوید:

"کنفرانس های بین المللی پیش از این هم در طول 13 سال گذشته انجام یافته و متوجه افغانستان شدند و همچو برنامه ها را طرح ریزی کردند که از آنجمله کنفرانس لندن هم که قرار است در روز های نزدیک برگزار شود می تواند کمک برای اقتصاد کشور ما شود. ولی در مجموع بخاطر حمایت برنامه های زیربنایی، انکشافی، تعلیمی و تربیتی جامعه جهانی کمک های بیشتر کند و این کنفرانس هم موثریت خود را دارد و جامعه جهانی یک بار دیگر به کشور های که در افغانستان کمک کرده اند تعهد بسپارند و افغانستان را بعد از 2014هم فراموش نکنند."

شماری از جوانان تحصیل کرده در جوزجان تاکید می نمایند تا در آینده از کمک های جامعه جهانی برای افغانستان نظارت دقیق صورت بگیرد تا مانند گذشته پول های کمکی حیف و میل نشود.

این در حالیست که در 13 سال گذشته جامعهء جهانی کمک های هنگفت را در عرصه های مختلف در افغانستان انجام داده اما همواره گزارش های سازمان های مختلف نشان می دهد که بیشتر پول های کمک شده برای افغانستان از سوی اشخاص و افراد حیف و میل گردیده است.

گزارشگر: محمد عالم رحمانیار

XS
SM
MD
LG