احمد ضیا مسعود نماینده فوق العاده رئیس جمهور غنی در امور اصلاحات و حکومت داری خوب، خواهان همآهنگی میان وزارت های زراعت و مالداری و انرژی و آب در افغانستان شد.
آقای مسعود می گوید، اگر هماهنگی لازم میان وزارت های زراعت و مالداری و انرژی و آب وجود نداشته باشد این کشور همچنان با مشکلات اقتصادی و فقر رو به رو خواهد بود.
احمد ضیاء مسعود به روز شنبه در نشستی در کابل گفت که برای افزایش تولیدات زراعتی و آبیاری زمین های زراعتی نیاز است تا وزارت های زراعت و مالداری و انرژی و آب یک ستراتیژی مشترک بسازند.
آقای مسعود به عدم هماهنگی میان این وزارت ها اشاره کرده و مشکلات موجود در وزارت زراعت و مالداری افغانستان را چنین بیان کرد:
"همه را دعوت کردیم که یک انسجام یک هماهنگی بین تمام نهاد ها به وجود بیاید وقتیکه وزارت زراعت ضرورت به یک کانال آبی می داشته باشد چطور می تواند که وزارت انرژی آنها را کمک کند، گزارش های به ما رسیده بود که در وزارت زراعت فساد اداری وجود دارد مشکلات تخنیکی وجود دارد و پالیسی وجود ندارد. از چند سال به این سو ما واقعاً شاهد یک تحول عمیق استیم، و از وزارت زراعت می خواهیم که ستراتیژی خود را معرفی کند."
آقای مسعود به وزارت های زراعت و مالداری و انرژی و آب دو هفته مهلت داد تا بخاطر بهبود کار های این وزارت ها ستراتیژی کامل و مشخصی را ارایه کنند.
دراین حال سلیم قندوزی سرپرست وزارت زراعت و مالداری افغانستان که در این نشست حضور داشت گفت که برای رشد زراعت در این کشور باید زمین های زراعتی در نقاط مختلف به گونه بهتر آبیاری گردد.
آقای قندزی افزود که از بیشتر زمین های زراعتی که در کانال های ولایات ننگرهار وهلمند موقعیت دارند به دلیل کمبود آب استفاده صورت نمی گیرد.
از سوی دیگر سرپرست وزارت انرژی و آب افغانستان گفت که تلاش می کنند تا بند های آب را در نقاط مختلف کشور ایجاد کنند.
انجنیر غلام فاروق قاضی زاده سرپرست این وزارت گفت، ایجاد تمام بند های آب در کشور به 15 میلیارد دالر نیاز دارد.
"تهیه به شکل عمده وظیفه وزارت انرژی و آب است ما در این راستا بند های بزرگ را داریم بند های که دو بعدی و سه بعدی می باشد، هم مساله زراعت می باشد هم تولید انرژی حتی آب آشامیدنی مانند بند پنجشیر بند گلبهار و بند کمال خان، پلان داریم تقریباً در مجموع همه بند ها ساخته شود که در حدود پانزده میلیارد دالر ضرورت داریم."
آقای قاضی زاده گفت که با ساختن این بند های آب، حدود سه اعشاریه هجده میلیون هکتار زمین در کشور آبیاری خواهد شد.
با آنکه در چند سال گذشته کمک های در بخش زراعت و مالداری افغانستان از سوی جامعه جهانی صورت گرفته اما به باور کارشناسان این کمک ها همواره به هدر رفته و در مواردِ که نیاز بود بگونه درست به مصرف نرسیده است.
لیزا حیدری