لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۲۳

صبحرنگ: در 7 ماه اخیر 3017 مورد خشونت علیه زنان ثبت شده است


ثریا صبحرنگ کمیشنر کمیسیون حقوق بشر افغانستان
ثریا صبحرنگ کمیشنر کمیسیون حقوق بشر افغانستان

هنوز هم قتل های ناموسی و تجاوزات جنسی بر زنان در صدر داغ ترین موارد خشونت علیه زنان در افغانستان قرار دارد.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان می گوید که در کنار دیگر موارد خشونت، قتل های ناموسی و تجاوزات جنسی بر زنان شدیداً این کمیسیون را نگران ساخته است.

ثریا صبحرنگ یک کمیشنر کمیسیون حقوق بشر روز جمعه در صحبت با رادیو آزادی گفت که تنها در هفت ماه سال 1393 سه هزار هفده مورد خشونت علیه زنان ثبت این کمیسیون شده است:

"مواردیکه بیشتر باعث نگرانی ما است تجاوزات جنسی و قتل های ناموسی است که در حدود 26 مورد تجاوز جنسی و هم چنان ده مورد قتل های ناموسی است که امسال در کمیسیون حقوق بشر افغانستان به ثبت رسیده است."

از تازه ترین موارد خشونت علیه زنان می توان از قتل یک خانم از سوی شوهرش در ولایت لوگر گفت.

به گفته یک عضو نهاد جامعه مدنی در لوگر این خانم عاقله نام داشت و ناوقت روز چهارشنبه کشته شده است.

بر بنیاد معلومات کمیسیون حقوق بشر افغانستان در هفت ماه سال جاری هجری شمسی669 مورد خشونت اقتصادی، 265 مورد خشونت جنسی، 909 مورد خشونت فزیکی، 877 مورد خشونت لفظی و روانی و 297 مورد خشونت های تعریف ناشده بر زنان صورت گرفته است.

ثریا صبحرنگ کمیشنر کمیسیون حقوق بشر افغانستان، از حکومت وحدت ملی خواست که به زود ترین فرصت رییس جمهور و رییس اجرائیه به وعده های شان که در هنگام مبارزات انتخاباتی در خصوص کاهش خشونت علیه زنان داده بودند، عمل کنند.

او گفت، باید تمام کسانیکه مرتکبین خشونت علیه زنان اند به اسرع وقت از سوی حکومت به پنجه قانون سپرده شوند.

در این میان شماری از فعالان حقوق زن نیز از حکومت وحدت ملی می خواهند که آنچه به زنان افغان وعده کرده بودند جنبه عملی پیدا کند.

فتانه گیلانی یکی از این فعالان:

" چیزی های که وعده داده بودند مثال معرفی یک خانم در ستره محکمه، اختصاص چندین وزارت به خانم ها، آوردن تغییرات در زنده گی زنان، مسایل امنیتی و از بین بردن خشونتبودند ما امیدواریم این همه جنبه عملی پیدا کند. در روز هایکه کمپاین های انتخاباتی داشتند این مسایل را وعده کرده و باید عملی شوند."

خشونت علیه زنان یکی از نگران های نهاد مدافع حقوق بشر و زنان در افغانستان بوده که طی سیزده ساله اخیر نه تنها کاهش نیافته است بلکه به آن افزوده شده است.

فعالان حقوق زن می گویند که باید در امر مبارزه با خشونت علیه زنان در کشور حکومت اقدامات جدی را روی دست گیرید.

فریبا واحدی

XS
SM
MD
LG