بعد از آنکه به تاریخ 28 جنوری سال 1986 میلادی سفینهء فضایی رفت و برگشت سپیس شتل چلنجر (Space Shuttle Challenger) با هفت فضانورد در هفتادوسومین ثانیهء پرواز منفجر شد، ادارهء تحقیقات فضایی امریکا همهء پروازهای برنامهء سپیس شتل را متوقف ساخت.
از آن زمان تا اکنون تقریباً همهء پروازها به ماورای جو زمین توسط سفینه های فضایی سیوز روسی صورت می گیرد و تلاش های کشورهای مختلف جهان و شرکت های شخصی برای ساختن سفینه های فضایی مصوون ادامه دارد.
اخیراً نخستین مینی سفینهء فضایی ادارهء تحقیقات فضایی اروپا (ESA) که سفینهء متوسط امتحانی یا (IXV) نام دارد بطور موفقانه اولین پروازش را به ماورای جو زمین انجام داده، دوباره به زمین برگشت.
سفینهء فضایی (IXV) که از جنوب امریکایی لاتین به فضا پرتاب شده بود بعد از گردش در مدار زمین در حالیکه 7.5 کیلومتر در ثانیه سرعت داشت در آب های سواحل جزایر گالاپاگوس (Galapagos) فرود آمد. یک پراشوت مخصوصبرای کاهش سرعت و بالون های خاص برای جلوگیری از غرق شدن سفینهء فضایی (IXV) استفاده شده است.
سفینهء فضایی (IXV) برای گردآوری اطلاعات در مورد اجسام فضایی که دوباره به زمین می افتند، دیزاین شده است.
ژان ژاک دوردین (Jean-Jacques Dordain) رییس ادارهء تحقیقات فضایی اروپا (ESA) با ابراز اینکه پرواز سفینهء فضایی (IXV) بهتر از این شده نمی توانست، گفته است:
"ماموریت این سفینهء فضایی در حقیقت پایان نیافته است، حالا باید اطلاعاتی را تحلیل و ارزیابی کرد که توسط سفینهء فضایی (IXV) جمع آوری شده است."
ادارهء تحقیقات فضایی اروپا در مقایسه با کشورهای امریکا و روسیه در زمینهء تکنولوژی سفینه های فضایی رفت و برگشت، تجارب محدود دارد و سفینهء فضایی (IXV) ادارهء تحقیقات فضایی اروپا که در حقیقت یک شکل بدون سرنشین و کنترول شونده توسط روبت سپیس شتل امریکایست می تواند راه را در زمینهء توسعه و انکشاف سیستم های فضایی رفت و برگشت برای اروپایی ها فراهم کند.