لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۴

کمپاین جلوگیری خیابان آزاری زنان از سوی معتادان آغاز شد


افزایش خیابان آزاری زنان از سوی افراد معتاد به مشروبات الکولی وزارت مبارزه با مواد مخدر را واداشت تا برای مبارزه با این عمل کمپاینی را آغاز کند.

هارون رشید شیرزاد معین پالیسی این وزارت می گوید که بررسی های تازه وزارت مبارزه با مواد مخدر نشان می دهدکه بیشتر زنان و دختران در جاده ها از سوی افراد معتاد بخصوص افرادیکه مشروبات الکولی می نوشند مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.

به گفته آقای شیرزاد، تلاش می شود تا با عملی شدن این کمپاین جلو آزار و اذیت زنان از سوی افراد معتاد گرفته شود.

"بر اساس تحقیق اخیر ما، شماری زیادی از جوانان در شهر های بزرگ مانند هرات، بلخ، ننگرهار و بخصوص در کابل از طرف شب یا روز به نشه آغشته اند و اکثر آنان از مشروبات الکولی استفاده می کنند و این به ما انگیزه داد تا این کمپاین را راه اندازی کنیم."

کمپاین جلوگیری از خیابان آزاری زنان توسط معتادان در حالی آغاز می شود که شمار افراد معتاد به مواد مخدر و مشروبات الکولی بگونه روز افزون در حال افزایش بوده و این مسئله نگرانی های جدی را به همراه داشته است.

در عین حال وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان در نظر دارد تا با تطبیق برنامه های آگاهی عامه، جلو معتاد شدن افراد دیگر به مواد مخدر را بگیرد و معتادان را تشویق کند تا به مراکز تداوی رفته و ازاعتیاد دست بکشند.

آزار و اذیت زنان در جاده ها بخصوص دخترها حین رفتن به مکاتب زمینه گشت و گذار آنان را تنگ ساخته و حتی شماری از خانواده ها به همین دلیل دختران شان را از رفتن به مکاتب منع کرده اند.

فاتمه صبری یک تن از کارمندان وزارت مبارزه با مواد مخدر که به گفته خودش در راه رفت و آمد به به دفتر مورد آزار و اذیت قرار می گیرد می گوید که این عمل به یک فرهنگ مبدل شده است.

"آزار و اذیت خانم ها تنها در افغانستان نه بلکه به یک فرهنک در تمامی کشور ها مبدل شده است، زنان در کوچه و بازار ها مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، هیچ فردی حق آزار و اذیت طفل، زن و مردم را ندارد."

خانم صبری افزود که در این اواخر جوانان و مردان افغان در برابر افرادیکه دست به خیابان آزاری زنان می زنند و برای آنان مزاحمت ایجاد می کنند، حتی صدا بلند نمی کنند.

قبل از این شماری از نهاد های جامعه مدنی نیز برای مبارزه با این کار دست به راه پیمایی زدند.

در این حال مرسل همراز یک تن از باشندگان شهر کابل عدم ایستادگی مردان در برابر این پدیده را شرم آور خوانده می گوید که این عمل غیر اسلامی باید از این کشور ریشه کن شود.

"اگر سروی برگزار شود من مطمئن استم که نود درصد خانم ها با چنین آزار و اذیت روبرو شده اند و من خودم نیز یکی از افرادی استم که چندین بار به عوض اینکه افکارم خوانده شود و یا از شخصیت من صحبت شود از ظاهر من صحبت شده است."

وزارت مبارزه با مواد مخدر از مردم می خواهد تا در این کمپاین آنان را حمایت کرده و در برابر افرادیکه دست به خیابان آزاری زنان می زند، ایستادگی کنند.

زنان و نهاد های جامعه مدنی از نهاد های عدلی و مردم عام می خواهند که در جلوگیری از خیابان آزاری زنان همکاری کرده و به گفته آنان یکی از مسوولیت های اجتماعی و اخلاقی شان را انجام دهند.

تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG