رئیس جمهور محمد اشرف غنی تلاش می کند تا از طریق مشوره با صاحبان نظر، سیاستمداران، رهبران جهادی و متنفذین قومی به مشکل توزیع تذکره های الکترونیکی نقطه پایان بگذارد.
سید ظفر هاشمی معاون سخنگوی ریاست جمهوری روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت: رئیس جمهور غنی به هدف حل مشکل تذکره های الکترونیکی سلسله از نشست ها را آغاز کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد تا به زودی این نشست ها به نتیجه برسند.
آقای هاشمی گفت:
"رئیس جمهور سلسله نشست ها را با سیاسیون،بزرگان،رهبران جهادی و متنفذین قومی بخاطر یافتن راه حل مشکل تذکره الکترونیکی آغاز کرده و امیدوار هستیم که پس از نشست های که در روز های آینده برگزار می شود به یک نتیجه برسیم و این مشکل حل گردد."
به گفته آقای هاشمی، اولین نشست به هدف حل مشکل توزیع تذکره های الکترونیکی شام روز شنبه در ارگ، به ریاست رئیس جمهوری غنی آغاز شد و تا چند روز دیگر ادامه خواهد داشت.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت افغانستان فیصله کرده بود که در بیست و هشتم ماه اسد، روند توزیع تذکره های الکترونیکی آغاز شود، اما پس از آن ریاست جمهوری افغانستان تاخیر در توزیع این روند را اعلام کرد.
به اساس گزارش ها، روند توزیع تذکره های الکترونیکی بخاطر موجودیت اختلاف بر سر ذکر کلمه افغان تا اکنون آغاز نشده است.
در تذکره های الکترونیکی که به شکل نمونه به چاپ رسیده "جمهوری اسلامی افغانستان" ذکر شده است.
در یک ماه گذشته صد ها تن در ولایت های مختلف افغانستان دست به تظاهرات زده و ذکر کلمه افغان و اسلام را برای مشخص ساختن ملیت و دین در تذکره های الکترونیکیضروری خوانده اند.
قبل از این گفته شده بود که پروسه تخنیکی تذکره های الکترونیکی تکمیل شده است.
این در حالیست که اداره انکشاف بین المللی امریکا در افغانستان حمایت مالی از اداره تذکره های الکترونیکی را به دلیل موجودیت اختلافات و تصمیم نهایی حکومت به حالت تعلیق در آورده است.
در این حال اداره توزیع تذکره های الکترونیکی افغانستان می گوید: این اداره در حالت بحرانی قرار دارد و باید اختلافات سیاسی بر سر تذکره های الکترونیکی هر چه زودتر حل گردد.
زمری باهر رئیس ثبت نام این اداره در صحبت با رادیو آزادی گفت: سر درگمی روند توزیع تذکره های الکترونیکی برای آنان خیلی نگران کننده است.
وی گفت:
"ما مشخصاً دو خواست داریم، یکی این که باید کوشش کنند تا هر مساله سیاسی که در این رابطه وجود دارد آن را حل کنند، تلاش کنند تا این مساله به زودی حل شود و بخش دوم این که حداقل نسبت به اداره ما حکومت توجه داشته باشد و مساله مالی اداره توزیع تذکره های الکترونیکی را که رسماً به حیث ضمیمه بودجه به کابینه افغانستان پیشکش شده، حل بسازند."
در حال حاضر تذکره افغان ها یک ورق (A4) است که از یک سو به زودی فرسوده می شود و از سوی هم می تواند زمینه تقلب را فراهم سازد.
آگاهان تاکید می کنند که هر چه زودتر اختلاف موجود در این باره حل گردد و روند توزیع تذکره های الکترونیکی آغاز شود.
به باور آنان، توزیع تذکره های الکترونیکی می تواند از تقلب در نظام انتخاباتی و سایر عرصه ها، جلوگیری کند.
سحرلیوال