لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۵ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۱۷

یفتلی: بیشتر افغان ها روی سهم زنان در پروسه صلح تاکید میکنند


اگر از یک طرف خوشبینی های محتاطانه برای گفتگوهای صلح نشان داده میشود از سوی دیگر روی چگونگی پیش برد این پروسه و حضور افراد نیز انتقاد های مطرح میگردد.

نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و اطفال میگوید که هرگاه در گفتگوهای صلح نماینده زنان حضور نداشته باشد هیچگاه صلح عادلانه و پایدار در کشور تامین نخواهد شد.

زرقا یفتلی رئیس این نهاد روزسه شنبه در کابل نتیجه یک تحقیق تازه را با رسانه ها شریک کرده و تاکید کرد که بیشتر افغان ها خواهان حضور زنان در پروسه صلح میباشند.

خانم یفتلی گفت، اگر زن قربانی جنگ است باید در پروسه صلح نیز شریک ساخته شود: " زمانیکه زنان در آوردن صلح در یک کشور سهم داشته باشند، همان قسمیکه مهر و عاطفه زن ها بیشتر بوده و زن ها بیشتر متوجه خانه و فرزندان شان هستند، این سبب میشود که نتایج حاصله از روند صلح که جریان دارد بیشتر و خوبتر می باشد و میتواند که مصالح علیای کشور و ملت را در نظر بگیرد و میتواند که اهمیت بسیار خوب داشته باشد. "

مسئولان این نهاد میگویند که تحقیق در مورد سهم زنان در پروسه صلح در ولایات کابل، بدخشان، بلخ و ننگرهار انجام شده و به باور مردم این ولایات پائین بودن سهم زنان قابل پرسش است.

این درحالیست که حکومت افغانستان و برخی از کشورهای دخیل در روند صلح به شدت در تلاش ایجاد یک راهکار برای آغاز گفتگوهای صلح استند.

به همین هدف نماینده گان افغانستان، پاکستان، چین و امریکا نشست های چهار جانبه را در اسلام آباد و کابل برگزار کرده و قرار است نشست سوم چهارجانبه در۱۷ دلو سال جاری در اسلام آباد برگزار گردد.

پیش از این کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز به علت عدم حضور زنان در نشست چهارجانبه در باره صلح ابراز نگرانی کرده است.

شورای عالی صلح هرچند کمرنگ بودن حضور زنان در پروسه صلح را تایید میکند اما میگوید که خواست آنان در گفتگوها در نظر گرفته شده است.

محمد اسماعیل قاسمیار مشاور روابط بین المللی شورای عالی صلح در مورد گفت: " تعداد از زنان نامدار با ما است که از لحاظ کیفیت در سطح بالا قرار دارند اما کمیت شان تحت سوال میاید ما باور داریم که به هیچ صورت حقوق انسانی و اسلامی زنان زیر پا نمیگردد. "

در همین حال عادله بهرام مشاور رئیس جمهور در بخش جامعه مدنی میگوید که در حال حاضر بحث میان حکومت ها جریان دارد که معنی آن ایجاد یک راهکار برای آغاز گفتگوهای صلح میباشد.

وی میگوید که حکومت متعهد به عملی کردن قوانین بالای تمام اتباع کشور به طور یکسان بوده و در ضمن شرکت زنان را در مسایل ملی یک امر قبول شده میداند.

حکومت افغانستان از چندین سال به این طرف پروسه صلح را آغاز کرده و در جریان این پروسه همواره روی حفظ دست آورد های چند سال گذشته، احترام به قانون اساسی و حقوق زنان تاکید کرده است.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG