روز جهانی زن در افغانستان از سوی ده ها تن از فعالان نهادهای مختلف مدنی با اهدای خون تجلیل گردید.
این جوانان که در شفاخانه ملالی زیژنتون کابل برای اهدای خون گردهم آمده بودند گفتند که هدف از این اقدام شان کمک با زنان بی بضاعت و ذهنیت سازی میان مردم برای ارج گذاشتن به مقام زن می باشد.
این جوانان روز سه شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفتند که نیاز است تا حکومت بجای سردادن شعارها برای تامین حقوق زن عملا اقدام نماید.
سه تن از این جوانان در مورد گفتند:
"بیائید عمل کنیم شعار دیگر بس است، جوانان برای اهدای خون به مریضان طبقه اناث به شفاخانه ملالی آمده اند، امروز ما به همین مناسبت خون خود را به خواهران ما اهدا می کنیم."
"شباح شارخی هستم یکی از فعالان مدنی، امروز جمع از فعالین مدنی خواستند برای اهدای خون به شفاخانه ها مراجعه کنند و بتوانند این عملکرد را با شعار نه بلکه در عمل به مردم نشان دهند که ما هنوز به مبارزات خود ادامه می دهیم."
"خون به افراد و اشخاص که توان خرید خون را ندارند اما نیاز دارند، خواستیم تا کمکی شود برای آنان و ما به آنان خون بدهیم."
این فعالان مدنی می گویند که زن نیز مانند مردها حق مساوی داشته و باید از همه سهولت های زنده گی برخوردار بوده و از سوی حکومت در ارگان های مختلف استخدام شوند.
آنان خشونت علیه زنان در افغانستان را نگران کننده خوانده و خواستار بهبود وضعیت زنان در کشور گردیدند.
حکمت یک تن از این جوانان به رادیو آزادی گفت:
"ما در هشتم مارچ آمده ایم تا تبعیض و بی عدالتی در برابر زنان را از بین ببریم، و هدف من از خون دادن هم این است تا بعد از این بین ما هیچ فرق نباشد."
با آنکه در چند سال گذشته برنامه ها و پروژه های زیادی به هدف پیشرفت زنان در بخش های مختلف عملی شده است اما شماری از زنان این تلاش ها را نا کافی خوانده و میگویند لازم است تاکارهای زیادی برای بهبود زنده گی شان انجام شود.
این در حالیست که برخی از فعالان زن در کشور انتقاد می کنند که میزان خشونت ها در برابر زنان افزایش یافته و برای جلو گیری از آن نیاز است تا حکومت برنامه های موثر را روی دست گرفته و آنرا عملی سازد.
گزارش: تمیم اخگر