محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان لحظاتی قبل در اجلاس مبارزه علیه فساد در لندن سخنرانی نموده و از تلاشهای حکومتاش برای محو فساد سخن گفت. وی پدیدۀ فساد را از مشکلات عمده خواند که حکومت وحدت ملی با آن دست و پنجه نرم میکند و علیه آن تلاش دارد.
او گفت، ما باید شجاعت آنرا داشته باشیم که از مشکل نام ببریم و یک پلان عمل مطلوب و معتبر را برای حل آن ایجاد نماییم.
آقای غنی خشونت را با فساد مرتبط دانسته گفت:
"فساد منتج به خشونت سیاسی میشود. ما باید مشکل اصلی را دریابیم، مسئله دوم موضوع باور است. من خیلی خوشحالم که صندوق وجهی بینالمللی با ما همکاری میکند. زیرا شرطهای آن روشن است و سیستم معتبر ارزیابی دارد. من از سیستم نظارتی حمایت میکنم. مسئله سوم تحقیقات و بررسی از سوی پولیس و مجازات است. در کشورهای پیشرفته مردم از فساد بیزارند تا زمانیکه جلو افراد بلند مقام را از فساد نگیریم تلاشها بینتیجه خواهند بود."
آقای غنی فساد و تجارت مواد مخدر در افغانستان را باهم مرتبط دانسته این را هم بیانداشت که اداره مبارزه علیه مواد مخدر ملل متحد اسنادی در دست دارد که اکثر پولهای مواد مخدر افغانستان در اروپا جابجا میشوند.
آقای غنی افزود:
"یو ان او دی سی تخمین میکند که از جمله ۵۰۰ میلیارد دالری که از قاچاق مواد مخدر افغانستان در دهه گذشته به دست آمده است ۴۸۰ میلیارد آن در اروپا جابجا شده است و این مسئله پیگرد قانونی نشدهاست."
دیوید کامیرون صدراعظم بریتانیا در سخنرانیاش گفت، کشورش اقداماتی را اتخاذ کردهاست که دیگر پولهای غیر قانونی در بریتانیا مخفی نشود.
وی گفت:
"ما امروز اعلان کردیم که تمام املاک شرکتهای خارجی در لندن ازین بعد راجستر عمومی خواهند شد تا مردم دیده بتوانند که پول در پایتخت کشور ما و دیگر جاها پنهان نمیشود."
کامیرون در یک اعلامیه که قبل ازین جلسه منتشر شد گفته است، اشتباه نکنید فساد همۀ ما را متضرر میسازد.
کامیرون گفت، بریتانیا رهبری تلاشها برای محو تخلفات مالی را به دوش خواهد گرفت، و قوانین را تصویب کردهاست که از تمام شرکتهای بریتانوی به شمول شرکتهای خارجی که در بریتانیا ملکیت دارند میخواهد در وقت معاملات مالی و قراردادها با حکومت این را معلوم کند که ازین ملکیتها کی منفعت میبرد.
بریتانیا گفته است این راجستر به این معناست که افراد فاسد و کشورهای فاسد نخواهند توانست پول شانرا در برتانیا بشویند، پنهان کنند یا در بازار املاک لندن پولهای غیر قانونی داشته باشند.
لندن از دیر به اینسو مثل آهن ربا خریداران بینالمللی املاک را به خود جلب کردهاست و حکومت بریتانیا تخمین میکند که شرکتهای خارجی حدود ۱۰۰ هزار ملکیت در انگلستان و ویلز دارند که نصف این ملکیتها در لندن است.
قابل ذکر است که در جلسه جاری در لندن شماری زیادی از سیاستمداران از نقاط مختلف جهان به شمول جان کری وزیر خارجه امریکا، روسای جمهور نایجریا و کولمبیا شرکت دارند.
رهبران بانکهای بزرگ، جوامع مدنی و صندوق وجهی بینالمللی نیز در این جلسه شرکت دارند که هدف آن تهیه یک اعلامیۀ مشترک علیه فساد و آنچه میباشد که کامیرون آنرا حرام در برخورد با این پدیده خوانده است.