افغانستان
نمایشگاه محصولات افغانی در تاجکستان برگزار میشود

قرار است نمایشگاه سه روزه محصولات افغانی در تاجکستان برگزار شود.
صیام الدین پسرلی سخنگوی اتاق تجارت و صنایع افغانستان امروز در صحبت با رادیو آزادی گفت که این نمایشگاه سه روز جریان خواهد داشت که حدود ۳۵ شرکت افغانی در آن محصولات خود را به نمایش میگذارند.
به اساس معلومات آقای پسرلی این نمایشگاه به هدف گسترش روابط اقتصادی میان تاجران افغان و تاجکستان راه اندازی میگردد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
محمد صادق: صلح و پیشرفت در افغانستان برای ثبات منطقه ضروری است

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان میگوید که صلح و پیشرفت در افغانستان برای ثبات منطقه ضروری است.
او این سخنان را امروز در مراسم برافراشتن پرچم پاکستان در سفارت این کشور در کابل بیان کرده است.
محمد صادق گفته است که منافع اقتصادی پاکستان و افغانستان با هم مرتبط هستند و افغانستان یکی از شرکای مهم منطقهای پاکستان است.
وی افزوده است که هر دو کشور باید برای تقویت تجارت دوجانبه و تقویت ارتباط منطقهای با یکدیگر همکاری کنند.
نماینده ویژه پاکستان گفته است که کشورش همچنان متعهد به روابط دوجانبه قوی و سودمند با افغانستان است.
صادق خان درحالی این سخنان را بیان کرده است که اخیرا گذرگاه تورخم میان افغانستان و پاکستان برای چندین هفته بسته بود و درگیری های بین نیروهای پاکستانی و طالبان نیز صورت گرفت.
پس از تلاشهای تاجران و بزرگان قومی افغانستان و پاکستان، گذرگاه تورخم بازگشایی شد.
طالبان از قطر برای تسهیل مسیر ارتباطی با امریکا سپاسگزاری کرد

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهی طالبان روز یکشنبه با مردف القاشوطی، شارژدافیر قطر در کابل دیدار و از همکاری آن کشور برای هموارسازی مسیر ارتباطی با امریکا، قدردانی کرد.
وزارت خارجهی طالبان گفته است که متقی و با شارژدافیر قطر در مورد روابط دوجانبه و پیشرفتهای اخیر در ارتباط با امریکا گفتوگو کرده است.
شارژدافیر قطر در دیدار با وزیر خارجهی طالبان پیشرفتهای اخیر را مثبت خوانده و وعدهی همکاری داده است.
قطر اخیراً در رهایی جورج گلزمن، شهروند امریکا از زندان طالبان نقش برجسته داشته است.
جورج گلزمن در دسامبر سال ۲۰۲۲ از سوی طالبان بازداشت و زندانی شده بود و دو روز قبل آزاد شد.
طالبان یک زن و یک مرد را در غزنی شلاق زدند

ستره محکمه طالبان روز یکشنبه با نشر اعلامیهای از شلاق زدن یک زن و یک مرد به جرم فساد اخلاقی در ولسوالی ده یک ولایت غزنی خبر داده است.
طالبان این دو نفر را ۳۹ ضربه شلاق زدهاند و به پنج سال حبس تعزیری نیز محکوم کردهاند.
طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان، صدها نفر را در نقاط مختلف این کشور در محضرعام شلاق زدهاند و در اکثر موارد این افراد را به زندان نیز محکوم کردهاند.
ملل متحد، سازمانهای حقوق بشری و دولتهای مختلف در سراسر جهان بارها از طالبان خواستهاند که مجازات بدنی افراد در محضر عام را متوقف کنند.
رسانههای پاکستان: بیش از ۱۰ جنگجو در هنگام عبور از افغانستان به پاکستان کشته شدند

بر اساس گزارش رسانههای پاکستانی، ۱۶ جنگجو در هنگام عبور از افغانستان به پاکستان از سوی نیروهای امنیتی این کشور کشته شدند.
رسانههای پاکستانی از جمله روزنامۀ "دان" از این جنگجویان به عنوان "تروریستان" یاد کردند و گفتند که آنان هنگام عبور در منطقه قبایلی وزیرستان شمالی در خیبرپختونخوا کشته شدند.
این روزنامه به نقل از بخش مطبوعات اردوی پاکستان نوشته است که این افراد هنگام عبور از سوی نیروهای امنیتی پاکستانی شناسایی شدند و پس از یک درگیری کشته شدند.
اردوی پاکستان از حکومت طالبان خواسته که به تعهدات خود عمل کند و با کنترل مرزهای افغانستان به افراد اجازه ندهد که اقدام به حملات تروریستی در داخل پاکستان کنند.
اما مقامهای طالبان همواره چنین ادعاهایی را رد کرده و گفته اند که آنان مسئول ناکامیهای امنیتی پاکستان نیستند.
حکومت طالبان و اسلام آباد در راستای گسترش روابط دیپلوماتیک تعهد کردند

حکومت طالبان و اسلام آباد متعهد شدند که روابط دیپلوماتیک شان را بیش از پیش گسترش داده و تقویت کنند و از همه امکانات خود در جهت منافع متقابل مردم پاکستان و افغانستان استفاده کنند.
محمدصادق خان، نمایندۀ ویژۀ پاکستان در امورافغانستان در صفحۀ ایکس خود نوشته که در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت داخلۀ طالبان در کابل، بر تعهد خود به ادامۀ تعامل و روابط دوجانبۀ سودمند با افغانستان تأکید کرده است.
او افزوده که دو طرف بر گسترش تعامل و گفتوگو بین مقامات ارشد برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه توافق کردند.
محمدصادق خان پیش از این در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۴ به کابل سفر کرده بود.
همزمان پاکستان در ولایت پکتیکا در افغانستان حملات هوایی انجام داد که در نتیجۀ چندین غیرنظامی نیز کشته شدند.
وزارت خارجۀ طالبان در بارۀ دیدار صادق خان با امیرخان متقی گفته است که این دیدار به تقویت روابط دوجانبه، تقویت همکاریهای دیپلوماتیک، گسترش همکاریهای تجاری و ترانزیتی و حل مسائل مربوط به مردم دو کشور تمرکز داشت.
حذف نام سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان، از لیست سیاه وزارت عدلیه امریکا

ایالات متحده جایزههای تعیین شده بر سر۳ تن از رهبران ارشد طالبان از جمله وزیر داخلۀ آنها را حذف کرده است.
به گزارش رادیو ملی ایالات متحده (NPR)، سراجالدین حقانی که حملۀ جنوری سال ۲۰۰۸ به هوتل سرینا در کابل را طراحی کرده است، دیگر نامش در ویب سایت وزارت خارجۀ ایالات متحده در بخش "جایزه برای عدالت" ظاهر نمیشود.
شش نفر از جمله دیوید هسلا، شهروند امریکایی در حمله به هوتل سرینا کشته شدند.
به گزارش این رادیو، اگرچه نام سراجالدین حقانی دیگر در لیست سیاه وزارت عدلیۀ امریکا نیست، اما نام وی یکشنبه سوم حمل، همچنان در ویبسایت ادارۀ تحقیقات فدرال امریکا (افبیآی) است.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلۀ طالبان روز شنبه گفت که دولت امریکا جوایز تعیین شده بر سر سراجالدین حقانی، عبدالعزیز حقانی و یحیی حقانی را لغو کرده است.
ایالات متحده به اطلاعاتی که منجر به بازداشت سراج الدین حقانی شود، 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود.
دهها متقاعد بار دیگر در کابل تجمع اعتراضی تشکیل دادند

این متقاعدین روز شنبه، دوم حمل با تجمع در برابر ریاست عمومی خزینه و تقاعد خواستار پرداخت حقوقشان شدند.
افندی سنگر، رئیس اتحادیۀ متقاعدین افغانستان به رادیو آزادی گفت که وزارت مالیۀ طالبان اخیراً یک جدول زمانی را برای پرداخت متقاعدین تهیه کرده که بر اساس آن، پرداخت حقوق برخی متقاعدین با تأخیر زیاد انجام خواهد شد.
او به رادیو آزادی گفت:
"تقسیم اوقات را تهیه کردند، هر وزارت را در هر ماه گرفتند. ما منتظر هستیم و ما چون که نظامی هستیم، نوبت ما به حوت ۱۴۰۴ میرسد و به دیگر وزارتها هم تقسیم اوقات است و مطابق تقسیم اوقات اجراات میکنند، این چیزی است که اینها گفتند، این که اجرا میشود یا نه کار بعدی است، اما برای کسانی که در دورۀ امارت اسلامی تقاعد گرفتند، به برخیهایشان توزیع شده است."
به گفتۀ او، شمار مجموعی متقاعدین به حدود ۱۵۰ هزار نفر میرسد که حدود چهار سال است که حقوقشان را دریافت نکردند.
عفو بینالملل خواستار لغو ممنوعیت آموزشی دختران در افغانستان شد

بخش جنوب آسیای عفو بینالملل اواخر روز شنبه، دوم حمل گزارش جدیدی را در ویبسایت خود منتشر کرد و نوشت که با آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان، طالبان به ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم دختران ادامه دادند.
در این گزارش آمده است که طالبان باید به همه دختران اجازه دهند تا به مکتب بروند و از تبعیض علیۀ آنها دست بردارند.
این سازمان در این گزارش افزوده که تداوم این ممنوعیت غیرقابل توجیه است و حقوق اولیۀ بشر را نقض میکند و از جامعۀ جهانی میخواهد که در این زمینه گامهای محکمی بردارد و یک مکانیزم قوی را برای پاسخگو قرار دادن طالبان ایجاد کند.
این در حالیست که صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز خواستار لغو فوری ممنوعیت آموزشی و تحصیلی دختران از سوی طالبان شده است.
کاترین راسل، مدیر اجرایی این ادارۀ روز شنبه در بیانیهای گفت که اگر این ممنوعیت ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰، حدود ۴ میلیون دختر از حق تحصیل محروم خواهند شد.
طالبان پس از حاکمیت دوبارهشان بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱ دختران را از آموزش بالاتر از صنف ششم منع کردند و پس از آن بر تحصیل دختران در پوهنتونها هم ممنوعیت وضع کردند.
وزارت داخلۀ طالبان مدعی است که امریکا جایزۀ ۱۰ میلیون دالری برای اطلاعات در بارۀ سراجالدین حقانی را لغو کرده است

به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی وزارت داخلۀ طالبان روز شنبه در گفتوگو با این خبرگزاری مدعی شده که ایالات متحدۀ امریکا جایزۀ ۱۰ میلیون دالری برای اطلاعاتی را که منجر به دستگیری سراج الدین حقانی، یکی از رهبران اصلی طالبان شود، لغو کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت خارجۀ ایالات متحده به درخواست برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداده است.
رویترز افزوده که اما اطلاعیۀ این جایزه هنوز هم در ویب سایت ادارۀ تحقیقات فدرال امریکا "اف بی آی" موجود است.
بر اساس اطلاعات ویب سایت اف بی آی، "حقانی در حملات فرامرزی علیۀ ایالات متحده و نیروهای ائتلاف در افغانستان هماهنگی و مشارکت داشته است."
سراجالدین حقانی، رهبر شبکۀ حقانی در حال حاضر سرپرست وزارت داخلۀ طالبان است.
حقانی به علت دخالت در برخی از حملات خونین در زمان نظام جمهوری پیشین که در نتیجهٔ آن تعداد زیاد افغانها و برخی از امریکاییها نیز کشته شدند، در فهرست تحت تعقیب هراسافگنان امریکا شامل بود و به همین دلیل ده میلیون دالر جایزه بر سر او گذاشته شده بود.
وزارت خارجهی امریکا در مورد سرنوشت محمود شاه حبیبی ابراز نگرانی کرد

وزارت خارجه امریکا در مورد سرنوشت محمود شاه حبیبی، شهروند افغانستان - امریکایی که گفته میشود در زندان طالبان است، ابراز نگرانی کرد.
تامی بروس، سخنگوی این وزارت شام دیروز جمعه در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت که در مورد وضع سلامتی حبیبی و دیگر امریکاییهای که در افغانستان محبوساند، نگرانی عمیق دارند.
او افزود مصونیت و امنیت امریکاییها که در خارج، از اولویتهای اساسی وزارت خارجه امریکا میباشد و آنها برای برگرداندن این افراد به وطنشان بهطور خستگی ناپذیر کار میکنند.
سخنگوی وزارت خارجهی امریکا در حالی در مورد سرنوشت محمود شاه حبیبی اظهار نگرانی میکند، جورج گلزمن، زندانی دیگر امریکایی در افغانستان روز پنجشنبه از سوی طالبان آزاد شد و دیروز به امریکا رسید.
او در پی سفر یک هیأت امریکایی به افغانستان از زندان طالبان آزاد شد.
آدام بویلر، نماینده ویژه امریکا در امور گروگانها و زلمی خلیلزاد نمایندهی پیشین امریکا برای صلح افغانستان، در ترکیب این هیأت بودند.