لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۸

بریتانیا: اقدامات دیگر علیه زرداد کار حکومت افغانستان است


همزمان با اظهارات سفارت بریتانیا در کابل در مورد زرداد فریادی، یک منبع در ریاست جمهوری افغانستان که از افشای نام‌اش خودداری کرد به رادیو آزادی گفت که اگر کسی در مورد این قوماندان پیشین حزب اسلامی ادعا داشته باشد می‌تواند به محاکم افغانستان مراجعه کند.

سفارت بریتانیا در کابل می‌گوید که بعد ازین رسیدگی به مسایل وابسته به زرداد، کار مقام‌های افغان است.

سخنگوی این سفارت به رادیو آزادی گفت که اخراج زرداد فریادی از بریتانیا به توافق‌نامه صلح میان حکومت افغانستان و حزب اسلامی ربطی ندارد:

" اخراج وی به توافق‌نامۀ صلح میان حزب اسلامی و حکومت افغانستان ربطی ندارد. این کار به اساس طرزالعمل حقوقی بریتانیا صورت گرفته است. او به افغانستان برگشتانده شد و پس ازین هر آنچه رخ می‌دهد. ارتباط به مقام‌های افغان می‎گیرد. وی حق باقی ماندن در بریتانیا را نداشت، بدین لحاظ اخراج شد."

زرداد فریادی به روز چهارشنبه پس از سپری کردن چندین سال حبس در زندان در بریتانیا به کابل بازگشت.

یک منبع ریاست عمومی امنیت ملی که نخواست نامش گرفته شود به رادیو آزادی گفته است که قوماندان زرداد نزد این ریاست در بازداشت بسر می‌برد.

در همین حال عرفان الله عرفان منشی ولسی جرگه افغانستان به رادیو آزادی گفت که در صورت موجودیت دوسیه علیه زرداد، نهادهای عدلی و قضایی باید آن را مطابق قانون مورد رسیدگی قرار بدهد.

عرفان: در صورت موجودیت دوسیه علیه زرداد، نهادهای عدلی و قضایی باید آن را مطابق قانون مورد رسیدگی قرار بدهد.
عرفان: در صورت موجودیت دوسیه علیه زرداد، نهادهای عدلی و قضایی باید آن را مطابق قانون مورد رسیدگی قرار بدهد.

وی گفت:

" اگر نزد ارگان‌های عدلی و قضایی ما کدام دوسیه در ارتباط به زرداد وجود داشته باشد و یا ادعای حق العبدی احیاناً اگر در محاکم مطرح می‌شود باید آن واضح در مطابقت با قانون مورد رسیدگی قرار بگیرد. اگر چنین چیزی نباشد نمی‌توانیم که در حالت ابهام و بدون سند کسی را متهم بسازیم و یا ادعا کنیم که کسی گرفتار شود و یا زندانی شود. هر آنچه که قوانین نافذه کشور حُکم می‌کند ما خواهان آن هستیم."

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که زرداد فریادی به خاطر گروگان گیری و شکنجه افراد در جریان جنگ‌های داخلی افغانستان، در سال ۲۰۰۵ در بریتانیا محاکمه و به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

دیده بان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ با ابراز نگرانی از رهایی و بازگشت زرداد به افغانستان گفته است که وی برای گرفتن انتقام از آنهایی که علیه خودش عمدتاً از طریق ویدیو در محکمه شهادت داده‌اند، تلاش خواهد کرد.

پاتریشا گاسمن تحقیق کننده امور افغانستان در دیده بان حقوق بشر گفته است که بدون برنامه برای محافظت شاهدانی که علیه زرداد در محکمه شهادت داده‌‌اند رهایی وی یک اقدام غیر مسئولانه است.

XS
SM
MD
LG