پس از اینکه، نیروهای حکومت سوریه کنترول شهر حلب را بدست گرفتند، عربستان سعودی و کشورهای خلیج متحد آن، نگران نفوذ بیشتر ایران در شرق میانه شدهاند.
گزارشها میگوید، ریاض متعهد است که نفوذ ایران در کشورهای شرق میانه را هدف میگیرد.
پیر مردی در شهر حلب میپرسد: "شما عربها و شما مسلمانان کجا هستید! که ما را سر میبرند و به قتل میرساندند...؟"
سوال این مرد پیر، متوجه کشورهای سنی عرب بوده که از مبارزه شورشیان در برابر رژیم اسد و متحدین روسی و ایرانی او، حمایت میکردند.
خبرگزاری رویترز مینویسد، برای عربستان سعودی که در کشمشهای منطقوی با ایران درگیر است، تصرف پناهگاهها شورشیان در شهر حلب از سوی رژیم اسد، نشان دهنده نفوذ بیشتر ایران در تعادل قدرت در شرق میانه میباشد.
عربستان سعودی به خاطر نفوذ بیشتر ایران که از افغانستان گرفته تا شرق میانه گسترش یافته، میخواهد پیشرفت ایرانرا در این مناطق عقب بزند.
بر اساس گزارش رویترز دیپلوماتها میگویند، با در نظر داشت کاهش نرخ نفت و جنگ در یمن و همچنان تیرهگی روابط با مصر، ریاض و کشورهای متحد خلیج آن به این سوال روبرو اند که چگونه میتوانند، شورشیان مخالف حکومت سوریه را کمک و تجهیز نظامی کنند؟
این کشورهای شاهی از عملکرد ضعیف رئیس جمهور بارک اوباما در حمایت از شورشیان نا امید بوده، درعوض میخواستند تا ایالات متحده امریکا با نیروهای بیشتر داخل عمل شود. اما دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا در این مورد نظر مخالف دارد.
ترمپ جنرال جیمز ماتیس را وزیر دفاع تعیین کرد که بالای ایران هیچ اعتمادی ندارد و به همین ترتیب ریکس تیلرسن رئیس یک شرکت بزرگ نفت و گازرا به مقام وزارت امور خارجه خود انتخاب نمود که باعث خرسندی کشورهای خلیج صادر کننده انرژی شدهاست.
اما بر اساس گزارش تا هنوز همه چیز یقینی نیست.
زیرا ترمپ از رئیس جمهور روسیه ستایس کرده و مسکو متحد سرسخت رئیس جمهور سوریه است.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد دیپلوماتیک غرب مینویسد که گفتهاست مقامات عربی کنجکاو اند تا بیبینند که ترمپ سیاست خود را با در نظر داشت اینکه، در جریان کمپاین انتخاباتی خود از ایران انتقاد و از رئیس جمهور روسیه ستایش کرده چگونه تنظیم مینماید؟
عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت، او مدتی را در امریکا به سر برده تا جستجو کند که اداره آیندهامریکا در این ارتباط چه نیتی دارد؟
مقامات میگویند، کشورهای خلیج از ترمپ در ارتباط به سوریه میپرسد که آیا او تلاشها به رهبری امریکا را با کشورهای خلیج، ترکیه و کشورهای غربی، دنبال میکند و یانه؟
به نوشته رویترز به نظر میرسد که ترمپ شاید شورشیان را به حال خود رها کرده، روی مبازره با جنگجویان گروه تندرو دولت اسلامی یا داعش تمرکز کند.
گرازشها میگویند، هرچند، کشورهای شاهی عرب میدانند که ترمپ تا هنوز نظریاتی اش را به طور واضح ارایه نکرده، اما آنها نمیخواهند، چنین عمل کنند تا ترمپ در واکنش به آن کاری کند که به منافع آنها صدمه برسد.