لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۰۸

یک خبازی زنانه برای نخستین بار در کندز به فعالیت آغاز کرد


سید کریم موسوی مسئول موسسه اجتماعی و انکشافی راه نوین که تطبیق کننده این پروژه می‌باشد به رادیوآزادی گفت که برای نخستین بار به هزینه ۱۸ هزار دالر امریکایی با حمایت دفتر GIZ کشور جرمنی اقدام به ایجاد خبازی کرده‌است و از این طریق می‎خواهد زنان بیش‎تر خود را به خود کفایی سوق دهند.

آقای موسوی گفت، در حالِ حاضر در این خبازی پنج زن مصروف کار اند و تلاش دارند در آینده نزدیک دو شاخۀ دیگر خبازی زنانه را در مرکز کندز و ولسوالی امام صاحب این ولایت نیز ایجاد کنند.

وی گفت:

"ظرفیت نانوایی در یک ساعت حدود ۳۰۰ قرص نان است و در کنار نان هر نوع خوردنی درین نانوایی تهیه می‏شود البته به‏خاطر فروش آن دو غرفه سیار ترتیب کردیم که یک غرفه در رسته زنجیر فروشی و غرفه دیگر هم در بندر کابل گذاشته می‏شود و از این طریق می‏توانند نان‏های شان را به‏فروش برسانند."

از سوی دیگر انیسه امید رئیس اتحادیه زنان تجارت پیشه در کندز راه اندازی این پروژه را برای تقویت و خودکفایی زنان نهایت تاثیر گذار دانسته و بر تداوم چنین پروژه‏های مهم تأکید می‌کند.

خانم امید می‏‌گوید که هم اکنون در این خبازی نان، کلچه، بولانی، منتو و انواع سمبوسه‎های لذیذ تهیه و به شهروندان عرضه می‌گردد.

وی گفت:

"درین دستگاه بر علاوه نان، ما می‏توانیم کلچه، بولانی، سمبوسه، کیک و غیره خوردنی‏ها هم تولید کنیم و تولیدات ما البته مطابق به نیاز همشهریان عزیز ولایت کندز است و خواست ما از همشریان عزیزما این است که اولین نانوایی است در سطح زون شمال‏شرق به‎خصوص در کندز است و بیایند تولیدات ما را ببینند و خریداری کنند تا نانوایی ما رشد کند."

با این همه مسئولان ریاست امور زنان کندز، طرح و تطبیق چنین پروژه‌‏ها را نه تنها برای کاهش میزان خشونت علیه زنان موثر می‌‏خوانند، بلکه علاوه می‌‏کنند که در سال‌‏های اخیر در کندز پروژه‌‏های متعددی برای خودکفایی زنان راه اندازی شده که توانسته است تغییرات چشم‌گیر را در اقتصاد خانواده‎ها بوجود بیاورد.

فرزانه نماینده ریاست امور زنان ولایت کندز
فرزانه نماینده ریاست امور زنان ولایت کندز

بانو فرزانه نماینده ریاست امور زنان به رادیو آزادی چنین گفت:

" در راستای خودکفایی ساختن زنان یک گام بسیار مهم است و شما می‌بینید که در این‏جا همه امورات را خانم‌‏ها پیش می‏‌برند و بسیار صحی است و در قبال آن مردم و خواهران ما هر نوع فرمایشات که می‎داشته باشند این‏جا پذیرفته می‌شود."

در همین حال عبدالبصیر فقیری آمر امور زراعتی ریاست زراعت کندز نیز افتتاح این خبازی زنانه را برای تقویت اقتصاد خانم‌‏ها مهم می‌خواند:

"ما از همشهریان خود تقاضا داریم که تا از این نان صحی استفاده کنند و این نانوایی برای تقویت اقتصاد خانم‎ها نقش برجسته دارد و از این نهاد تقاضا داریم تا از این دستگاه‌‏ها در ولسوالی‎ها بیش‎تر ایجاد بکنند تا اقتصاد خانم‏‌ها بیش‏تر تقویت شود."

باید یاد آور شد که این خبازی زنانه در حالی در کندز به کارش آغاز می‌کند که نسبت به چند ماهِ گذشته هم اکنون قسماً وضعِ امنیتی در این ولایت بهبود یافته و در عرصه‌های مختلف عرضه خدمات به مردم به حالت نورمال جریان دارد، اما مردم این ولایت از حکومت می‌خواهند تا برای تأمین امنیت بیش‌تر گام‌های عملی بردارند، تا اهالی این ولایت بدون نگرانی در عرصه‌های مختلف به فعالیت‌های خود ادامه بدهند.

اجمل آرین، کندز

XS
SM
MD
LG