مسئولان نهادهای حامی حقوق زنان و رسانهها در غور میگویند، عدم پرداخت حقوق ماهانه، رسم و رواجهای ناپسند و تهدیدهای امنیتی سبب شدهاست که زنان در رسانههای این ولایت کار نکنند.
به گفتۀ این مسئولان، نبود فعالیت خانمها در رسانههای غور، سبب شدهاست مشکلات زنان همواره کمتر از طریق رسانهها انعکاس داده شود.
دیگاههای سنتی تنها حلقه برای تنگ ساختن فضا برای بانوان بیسواد نیست بلکه این پدیده بر شماری از خانمهای که بعد از سالها درس و تعلیم اکنون میخواهند به رشته دلخواهشان کار کنند نیز مانع بزرگ شمرده میشود.
فریده ناصری مسئول بخش زنان دفتر ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر غور میگوید که دیدگاههای سنتی و جامعۀ مرد سالار سبب مانع حضور زنان در رسانههای این ولایت شدهاست.
خانم ناصر با تأکید بر حضور خانمها در رسانهها میگوید که این کار سبب کاهش خشونت در برابر زنان میشود.
او افزود:
"کمرنگ بودن حضور خانمها در رسانهها برخواسته از حاکم بودن جامعه مرد سالار در غور است و به همین دلیل خانمها نمیتوانند در رسانهها کار کنند، همچنان نبود خانمها باعث شده که کارکرد زنان کمتر از طریق رسانهها انعکاس داده شود."
با این حال لینا خلیلی دختر جوانیست که چند سال به عنوان خبرنگار در یکی از رسانههای محلی غور کار کرده میگوید دیدگاههای ناپسند جامعه، حقوق ناچیز و تهدیدهای امنیتی سبب شد تا وی دست از مسلک خبرنگاری بردارد.
او افزود:
"بر اساس مشکلاتیکه در رسانهها داشتم نتوانستم مسلک خبرنگاری را به پیش ببرم، به دلیل اینکه رادیوهای محلی برایمان معاش نمیدهد و دیگر اینکه خانمها از لحاظ امنیتی تحت فشار قرار دارند، همین باعث شد که من رسانهها را ترک کنم و کاملاً فاصله بگیرم."
در همین حال خراوالدین آریاپور رئیس اطلاعات و فرهنگ غور، نبود بودجه و امکانات تخنیکی را از عوامل مهم عدم حضور خانمها در رسانههای این ولایت عنوان میکند و آرزو میکند تا نهادهای حامی رسانه برای برطرف شدن این چالش اقدام نمایند.
به گفتۀ رئیس اطلاعات و فرهنگ غور، در حال حاضر بیشتر کارکنان رسانهها بهگونۀ افتخاری بدون مزد کار میکنند و این مشکل سبب شده تا خانمها در رسانهها کار نکنند.
او افزود:
"حضور خانمها در رسانههای غور آنگونه که ما انتظار داریم دیده نمیشود، دلیلاش همین است که معاش کافی برای خانمها داده نمیشود به همین منظور تمام کارمندان رسانههای غور افتخاری هستند، ما از نهادهای حمایت کننده رسانهها میخواهیم که بودجۀ را برای رسانههای محلی غور در نظر بگیرند تا فعالیت این رسانهها متوقف نشود."
گفته میشود که در حال حاضر در غور بهشمول یک رادیوی دولتی چهار رادیو و یک تلویزیون دولتی فعالیت دارند و اما نزدیک به سی نشریه چاپی که قبلاً درین ولایت فعالیت داشتند از مدت زیادی به اینسو به دلیل نبود بودجه فعالیتهای شان متوقف گردیدهاست.