لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۲ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۳

آخندزاده: پدران برخی قوماندانان طالبان اعضای شورای عالی صلح اند


یک عضو مشرانو جرگه افغانستان ادعا می‎کند که گویا تعدادی از اعضای شورای عالی صلح با گروه طالبان مسلح ارتباط دارند.

این عضو مشرانو جرگه تأکید می‌کند که برخی از اعضای شورای عالی صلح احتمالاً افرادی را که قصد انجام حملات انتحاری را دارند با استفاده از موترهای مربوط به خود تا به اهداف مشخص‌شان در پایتخت رهنمایی می‌کنند.

کمتر اتفاق افتاده‌است کسانی‌که برای تلاش‌های صلح گماشته شده‌اند، به دامن زدن به جنگ و داشتن روابط با جنگجویان متهم شوند.

شیر محمد آخندزاده که عضویت شورای عالی صلح را نیز دارد روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت پسران برخی از اعضای شورای صلح، در ولایت هلمند قوماندانان طالبان اند و پدران‌شان نیز از آنان حمایت می‌کنند.

آخندزاده: پسران‌شان در هلمند قوماندان طالبان اند اما خود شان در کابل در شورای عالی صلح اند.
آخندزاده: پسران‌شان در هلمند قوماندان طالبان اند اما خود شان در کابل در شورای عالی صلح اند.

او افزود:

"پسران‌شان در هلمند قوماندان طالبان اند اما خود شان در کابل در شورای عالی صلح اند، چه می‌دانیم که افراد انتحاری به کابل چگونه می‌آیند، پس امکان دارد پدران برخی طالبان که در شورای صلح هستند و سلاح هم دارند افراد که قصد حملات انتحاری را دارند به شهر کابل داخل کنند، سلاح به هدف مواظبت خود از حکومت می‌گیرد، موترش را پولیس متوقف ساخته نمی‌تواند اگر بپرسد هم کارت عضویت شورای صلح را دارد."

آقای آخندزاده گفت اسناد و شواهد مؤثق در این رابطه در دست دارد و هرگاه ارگان‌های امنیتی تقاضا کنند، آن را در اختیار شان قرار خواهد داد.

سال‌هاست که از تصفیه عوامل نفوذی مخالفین مسلح در نهادهای امنیتی و استخباراتی سخن گفته شده، اما این بار نخست است که یک عضو مشرانو جرگه افغانستان برخی اعضای شورای عالی صلح را متهم به داشتن روابط با مخالفین مسلح می‌سازد.

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که اظهارات اخیر عبدالحکیم مجاهد مشاور پیشین شورای عالی صلح مبنی بر فرشته صلح خواندن طالبان نیز سر و صداهای را بر انگیخت و موجب برکناری وی از سمت‌اش شد.

اما شورای عالی صلح افغانستان می‌گوید اتهامات در خصوص داشتن ارتباط با گروه طالبان مسلح نیاز به اسناد و مدارک مؤثق دارد.

امین‌الدین مظفری سخنگوی این شورا به رادیو آزادی گفت اعضای شورای عالی صلح پس از مشوره‌ها از سوی رئیس جمهور اشرف غنی انتخاب شده‌اند.

او افزود:

"اثبات اتهامات که وارد می‌شود به سند نیاز دارد، اگر کسی چنین سندی داشته باشد می‌توانند از مجاری قانونی ادعا بکنند در غیر آن یک نهاد را بدنام ساختن قضاوت عادلانه نیست."

اما چرا، نهادهای مسئول همچو ادعاها را که همواره از ارتباط عناصر داخل نظام با مخالفین و یا ستون پنجم مطرح می‎شود، پیگیری نمی‎کنند؟

همانگونه که مقام‎های بلندرتبه نیز به موجودیت چنین افراد اعتراف کرده‎اند، پس چرا حکومت در برابر این مسئله خاموشی اختیار کرده و در راستای شناسایی و بازداشت این افراد دست به هیچ اقدامی نمی‎زند؟

خالد سادات آگاه مسایل سیاسی و حقوقی می‎گوید کتمان این جریان به ضرر منافع ملی بوده و نوعی فساد است.

وی گفت اگر مقام‎های مسئول رسالت‌شان را در این مورد ادا نکرده و در پیوند به شناسایی چنین افراد واکنش نشان ندهند، فاصله میان مردم و حکومت بیشتر خواهد شد.

او افزود:

"مقاماتی که می‎گویند ستون پنجم در دستگاه‎های دولتی وجود دارد پس چرا آنان را شناسایی نمی‎کنند که کی‎ها هستند، پس آنان یا زیر فشار هستند یا چوکی‎های‌شان را در خطر می‎بینند، وقتی یک سناتور از افراد ستون پنجم صحبت می‎کند، در برابر ادعای‌شان عکس‌العمل جدی نشان داده شود اگر پیگیری نشود، باور ملت نسبت به حکومت کاهش بیشتر پیدا می‎کند."

به گفته آقای سادات پس نیاز است تا حکومت برخی از رویکردهای‌اش را در این رابطه مورد بازنگری قرار داده و در مقابل جاسوسان از اقدام جدی کار بگیرد.

اما حدود نهُ ماه قبل رئیس جمهور محمد اشرف غنی گفته بود افرادی که تلاش کنند با استفاده از منابع نظام در جنگ روانی با مخالفین مسلح همسویی داشته و آب را در آسیاب دشمن بریزند، در برابر آنان بیش از این از مصلحت کار گرفته نخواهد شد.

گزارش: سحر لیوال

XS
SM
MD
LG