لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۸

قاسمیار: سناریوی صلح روز تا روز غم‌انگیزتر می‎شود


مسئولان شورای عالی صلح افغانستان می‎گویند این شورا یک مرجع معتبر در روند صلح بوده و تأمین صلح و ثبات درین کشور نیازمند اجماع منطقوی و بین‌المللی می‎باشد.

محمد اسماعیل قاسمیار مشاور روابط بین‌المللی این شورا روز پنجشنبه در یک نشست مشترک در کابل گفت در خصوص مسایل مربوط به افغانستان موضوعات زیادی عقب پرده وجود دارد.

قاسمیار گفت که هوای صلح و امنیت دچار سردی شده و سناریوی صلح روز تا روزغم انگیزتر می‎گردد.

قاسمیار: ما شورای عالی صلح داریم اما صلح نداریم.
قاسمیار: ما شورای عالی صلح داریم اما صلح نداریم.

او افزود:

"ما شورای عالی صلح داریم اما صلح نداریم، دو جمع دو چهار می‌شود و معنایش همین است که شورای عالی صلح، صلح آورده نتوانست آیا همین از چنه و پوز شورای عالی صلح ساخته‎است حتی از حکومت ساخته‎است افغانستان می‎تواند به تنهایی همین صلح را بیاورد؟ درین جا همکاری‎های منطقوی و اجماع بین‌المللی بکار است و بازیگران اصلی بکار است که آن‎ها اراده راستی بکنند."

آقای قاسم‌یار گفت صلح به معنای واقعی یک جنگ بزرگ است و امروز با فعال شدن روسیه مفهوم این بازی بزرگ روشن‌تر شده و به گفته وی در مسایل افغانستان موضوعات زیادی عقب پرده وجود دارد.

وی انتقاد کرد که با وجود حضور نیروهای بین‌المللی در افغانستان هنوز هم خشونت‎ها کاهش نیافته و موجودیت مراکز مخالفان مسلح را در آن‌سوی سرحد از مشکلات دیگر فراه راه صلح قرار دارد.

این نگرانی‎ها در حالی مطرح می‎گردد که تا حال چندین نشست‎های سه جانبه و چهار جانبه در خصوص صلح افغانستان در داخل و بیرون از کشور برگزار شده اما به گفته مردم و کارشناسان ظاهراً نتایج را در پی نداشته‎است.

در نشست که از سوی انستتیوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب در کابل برگزار شده‌بود مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ، ارگان‎های محلی و مرکز استراتژیک مطالعات صلح پایدار حضور داشته و صلح را از نیازهای اولیه مردم افغانستان خواندند.

حمید اکبر مسئول برنامه‎های انستتیوت یاد شده درین نشست نیز رابطه میان مردم و حکومت و تلاش‎ها در خصوص صلح را در داخل کشور ضعیف عنوان کرده و بر تقویت این روابط تأکید کرد.

او افزود:

"ما این‌جا یک ساختار بسیار مهم داریم و طرح و برنامه‎های را که شورای عالی صلح در داخل کشور دارد ما می‎خواهیم بعضی برنامه‎های را مشترکاً در داخل کشور به پیش ببریم، ظرفیت‎های را که ما و این نهادها دارند باید یکجا شده و از فرصت‎های که پیش روی ما قرار دارد استفاده درست صورت گیرد."

از سوی هم سعیده مژگان مصطفوی معین وزارت اطلاعات و فرهنگ پیشنهاد می‎کند که برای تأمین صلح در کشور نیاز است تا رسانه‎ها موضوعات صلح را جا گزین جنگ سازند.

مسئولان شورای عالی صلح در کنار همه نگرانی‎ها می‎گویند که استراتژی تازه را با استفاده از تجارب گذشته و مشوره با نهادهای داخلی و خارجی آماده ساخته و امیدوارند که این استراتژی برای ختم جنگ و تأمین صلح و ثبات در کشور مؤثر تمام گردد.

گزارش: جاوید حسن‌زاده

XS
SM
MD
LG