برخی از اعضای کمیسیون امنیت داخلی ولسی جرگه فرمان جدید رئیس جمهور برای ایجاد پست وزیر دولت در امور اصلاحات در بخش امنیتی را، مداخله در نهادهای امنیتی میخوانند.
آنان فرمان جدید رئیس جمهور برای این پست را، آغاز یک چالش دیگر عنوان کرده میگویند که حکومت با ایجاد این پست در پی نجات از برخی انتقادات است.
صالح محمد صالح عضو این کمیسیون روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت، هر قدر که ادارت موازی بیشتر گردد به همان اندازه دامنۀ مشکلات و فساد گستردهتر میشود.
آقای صالح گفت، با ایجاد این پست مقامات امنیتی صلاحیتشان را از دست داده و موجودیتشان بیمعنی میشود.
وی افزود:
"اگر وی بتواند این همه کارها را به پیش ببرد پس باید وزیر داخله و دفاع و رئیس امنیت ملی را به خانههای شان بفرستند چون اگر این مردم مسئولیت دارند اما صلاحیت نداشته باشند پس موجودیتشان در این نهاد هیچ معنی ندارد به نظر من این یک جنجال بزرگ دیگریست که در سکتور امنیتی به میان آمد، این یک نوع مداخله است و بهبود آورده نمیتواند."
صالح افزود که اگر امر الله صالح دارای توانایی در بخش امنیت است نیاز به ایجاد پست موازی نبود بلکه به گفته وی حکومت میتوانست وی را به حیث وزیر امور داخله یا دفاع و یا هم رئیس امنیت ملی تعیین میکرد.
این اظهارات پس از آن صورت میگیرد که محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان طی فرمانی، امر الله صالح رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان را به حیث وزیر دولت در امور اصلاحات در بخش امنیتی و دفاعی و رئیس بورد عالی نظارت بر تعیینات افسران ارشد قوای دفاعی و امنیتی، تعیین کرد.
درین حال ریاست اجرائیه در پیوند به نگرانیهای مطرح شده در مورد تقرر امرالله صالح میگوید که این پست به خاطر بهتر شدن هماهنگی میان نهادهای امنیتی و تقویت امنیت درین کشور به میان آمدهاست.
جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افزود:
"حکومت افغانستان تلاش دارد تا هماهنگی در سطح نهادهای امنیتی بهتر شود و این نهادها بیشتر به مردم پاسخگو باشند و به ضروریات آنان خوبتر جواب دهند بناً این تقرری که صورت گرفته کمک میکند تا هماهنگی بیشتر شده و اصلاحات لازم در ادارات امنیتی و نظامی به میان آید و امنیت ما بهتر شود."
این در حالیست که با بدتر شدن امنیت در افغانستان، یکی از انتقادها همواره عدم هماهنگی میان نهادهای امنیتی و دفاعی افغانستان بودهاست.
اما محمد اسحاق اتمر آگاه مسایل امنیتی میگوید که مشکل امنیتی این کشور در سطوح پائین نهادهای امنیتی است و با ایجاد یک پست جدید در این بخش روی وضعیت امنیتی هیچ تأثیری نخواهد گذاشت.
وی افزود:
"این یک نیرنگ است وضعیت بهتر به انتصاب یک شخص آمده نمیتواند مشکل امنیتی ما در سطوح پائین است، رهبری دولت بسیار پر است اما پایههای دولت نازک و شکنندهاست."
شماری از اعضای ولسی جرگه و کارشناسان امنیتی میگویند که نهادهای امنیتی و دفاعی افغانستان نیاز به اصلاحات بنیادی دارند و باید به این موضوع توجه بیشتر گردد.
به گفته آنان تا زمانیکه همآهنگی در این نهادها افزایش نیابد، امکانات بیشتر در اختیار شان قرار نگیرد و مسئولیتها بهگونه درست انجام نشود ایجاد همچو پست نمیتواند دردی را دوا کند.
گزارش: آرزو غیاثی