سوم می مصادف است با روز جهانی مطبوعات.
مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت افغانستان نیز روز چهار شنبه ازین مراسم در کابل تجلیل به عمل آورد.
درین برنامه برخی از مسئولان ادارههای حمایت از رسانهها و خبرنگاران مشکلات و چالشهای سد راه خبرنگاری را بیان کردند.
نی یا اداره حمایت از رسانههای آزاد در افغانستان میگوید، خبرنگاران در وقت معین به اطلاعات دسترسی نداشته و با چالشهای عمده بخصوص مشکلات اقتصادی و امنیتی مواجه هستند.
صدیق الله توحیدی رئیس این اداره میگوید:
"مشکل اول مشکل امنیت است بحث دوم اینست که در جریان جنگ و یا هم قبل از جنگ خصوصا گروهای تروریستی تهدید علیه جان خبرنگاران است و مشکل دیگر مشکل مالی است."
از سوی هم برخی از خبرنگاران که در این مراسم حضور داشتند نیز تاکید کردند که با گذشت هر روز مشکلات آنان در بخش کاری شان بیشتر میشود.
انیسه شهید یکتن از خبرنگاران در این مورد میگوید.
وی افزود:
"محدودیت زیاد است هر روزیکه میگذرد دسترسی به اطلاعات بسیار کم میشود و دیده میشود با گذشت هر روز این مشکل بیشتر میشود تهیه کردن یک خبر برای خبرنگار چقدر تلاش نماید تا بتوانی به منابع دسترسی پیدا کنی چیزی را که بخواهی آن را پیدا کرده نمیتوانی."
این در حالیست که پیش از این نماینده خاص سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید کردهاست که کشته شدن چندین خبرنگار افغان در جریان سالها مسئله قابل نگرانی در بخش خبرنگاری و آزادی بیان در افغانستان است.
اما مقامات حکومتی میگویند، حکومت متعهد است تا به تمام مشکلات خبرنگاران افغان رسیدگی نماید.
شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از روز جهانی مطبوعات گفت:
"حکومت کاری که کرده با ایجاد کمیته مصونیت تحت نظر معاون دوم ریاست جمهوری اداره میشود تلاش اینست که امنیت کاری و فعالیت آزاد آنان را مصونیت ببخشد مسئله دوم دسترسی به اطلاعات است این شکایتی را که همواره رسانهها مطرح میکند تلاش بر اینست که ما یک سهولت در این زمینه ایجاد نمایم."
اما نی یا اداره حمایت از رسانهها میگوید، با وجود خواستها و مشکلات خبرنگاران حکومت در جریان ۱۵ سال گذشته تا کنون به وضعیت آنان توجه جدی نکردهاست.
به گفته آنان اگر حکومت به تعهدات اش در قبال خبرنگاران توجه نکند ازادی مطبوعات که از مهمترین دستاورد چندین سال اخیر محسوب میشود با مشکل روبرو خواهد شد.
فرشته ندا