اعضای شورای ولایتی بلخ از افزایش کشت کوکنار در این ولایت شکایت داشته و حکومت محلی را به بیتوجهی برای از بین بردن کشتزارهای کوکنار متهم میکنند.
ابراهیم خیراندیش یک عضو شورای ولایتی بلخ به روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که در اکثر ولسوالیهای بلخ هزاران جریب زمین توسط زورمندان محلی کوکنار کشت شده و ادعا کرد که حکومت محلی نیز در ترویج کشت کوکنار نقش داشته است.
آقای خیراندیش گفت، هماکنون در ولسوالیهای دهدادی، چمتال و شولگره هزاران تن مصروف نیشترزنی کوکنار اند و دولت هیچگونه عکسالعملی در برابر آنها نشان نداده و جلوگیری نکردهاست.
وی در رابطه گفت:
"افزایش کشت کوکنار در بلخ در اثر بیتوجهی حکومت محلی بودهاست و در این ولایت بیش از ۱۴۰ هزار تن معتاد راجستر شده و بیش از ۲ صد هزار تن غیر راجستر شده وجود دارند. از این که فروش مواد مخدر منفعت بیشتر دارد به همین دلیل کشت کوکنار افزایش یافته است."
با این حال باشندهگان ولایت بلخ نیز تائید میکنند که کشت کوکنار نسبت به هر زمان دیگر در این ولایت افزایش یافته و اکثراً زورمندان محلی و افراد مسلح غیر مسئول در کشت آن دخیل هستند.
تبریز محرابی یک تن از باشندهگان مزارشریف در مورد میگوید:
"در ولسوالیهای مختلف بلخ بهشمول امنترین مناطق که ولسوالیهای دهدادی، خلم، بلخ، چارکنت و سایر مناطق است کوکنار کشت شده، از دولت میخواهیم که اقدامات جدی روی دست بگیرد و کشت کوکنار در این ولایت را صفر کند."
با این حال ذبیحالله اختری رئیس سکتوری مقام ولایت بلخ میگوید که جهت تخریب کشتزارهای کوکنار یک کمیسیون مختلط امنیتی و اداری تشکیل شده و به زودترین فرصت کمپاین محو کشت کوکنار را از ولسوالیهای چهاربولک و چتمال آغاز خواهند کرد.
آقای اختری گفت:
"یک کمیسیون ایجاد شده که در آن پولیس، اردوی ملی و مسئولان محلی ولسوالیها هم دخیل هستند، بزودی کمپاین محو کشتزارهای کوکنار از ولسوالیهای چهاربولک و چتمال آغاز خواهد شد."
این در حالیست که در طی بیش از یک دهه گذشته کشت کوکنار در ولایت بلخ صفر اعلام شده بود، اما از یک سال به اینسو نسبت به سایر ولایات همجوار، بلخ شاهد مزارع بیشتر کوکنار است.
گزارش: مجیبالرحمن حبیبزی