رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ از تلاشهای کویت برای رفع اختلافات بین قطر و ۴ کشور دیگر عربی استقبال نمود.
رئیس جمهور امریکا این مطلب را بعد از ملاقات با امیر کویت در واشنگتن به خبرنگاران ابراز داشت.
ملاقات بین رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ و امیر کویت شیخ صباح الاحمد الصباح دیروز پنجشنبه در قصر سفید در واشنگتن صورت گرفت و بعد از ملاقات دو رهبر در یک کنفرانس خبری مشترک با خبرنگاران صحبت کردند.
رئیس جمهور امریکا از تلاشهای کویت برای حل دپلوماتیک اختلافات بین چهار کشور عرب و قطر استقبال نمود.
این اختلافات زمانی آغاز شدند که عربستان سعودی، امارات متحده عرب، مصر و یمن روابط خودرا با قطر قطع کرده و این کشور را به حمایت از تروریزم و نزدیک شدن با رقیب آنها در منطقه ایران متهم ساختند.
رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ در این رابطه به خبرنگاران گفت:
"تمام این ماجرا بهخاطری آغاز شد که یک حمایت کلی مالی توسط کشورهای مشخص از تروریزم صورت میگیرد. چیزی که من میخواهم متوقف ساختن تمویل تروریزم میباشد. ما تمویل تروریزم را متوقف خواهیم ساخت و اگر آنها تمویل تروریزم را متوقف نسازند من برای نزدیکی آنها تلاش نخواهم کرد. اما من فکر میکنم آنها اینکار را میخواهند."
رئیس جمهور امریکا همچنان اظهار داشت این به خود کشورها مربوط است که خواهان چگونه یک آینده میباشند.
او گفت:
"هر یک کشور در شرق میانه باید خودش فکر کند که چگونه آینده را برای اطفال خود انتخاب میکند آینده خشونت و یا صلح را و در این راستا باید با کشورهای مانند ایران هم برخورد شود که گروههای تروریستی و افراطگرا را حمایت میکنند."
رئیس جمهور امریکا همچنان گفت که کشورهای خلیج دوست امریکا میباشند و اوخودش خواهان آنست که بین قطر و عربستان سعودی و امارات متحد عرب میانجیگری کند و به نظر وی میانجیگری وی بسیار مؤثر خواهد بود.
امیر کویت شیخ صباح از تلاشهای خود برای حل این مشکل بسیار امیدوار است.
او گفت چهار کشور عرب که با قطر اختلاف دارند ۱۳ تقاضا را به میان گذاشتهاند و هر چند بعضی از این تقاضاها توسط قطر رد شدهاست اما با آنهم او امید زیاد دارد که مذاکرات در این ساحات ممکن است و امید را نباید از دست داد.
اما این چهار کشورهای آنقدر خوشبین نیستند و در مورد بعضی از نکاتی که امیر کویت اظهار داشت طی اعلامیه اظهار ناراحتی کردهاند.
آنها تاکید میکنند که هر نوع مذاکرات برای حل این مشکل نباید با شرطهای قبلی همراه باشد.
مگر کشورهای عرب بر یک موضوع تاکید نمودند که گزینه دخالت نظامی برای ختم این بحران هیچگاه وجود نداشته و ندارد.