شورای ژورنالیستان افغانستان میگوید وزارت اطلاعات و فرهنگ در برابر رسانهها برخوردهای سلیقهیی داشته و توجهی به خبرنگاران نکردهاست.
عدم مصئونیت جان خبرنگاران، نبود بیمه، تهدید، لتوکوب و چالشهای همسان این در برابر خبرنگاران، نگران جدی شورای ژورنالیستان افغانستان را به همراه شدهاست.
حفیظ الله بارکزی رئیس این شورا روز چهار شنبه در نشست خبری در کابل با اشاره به این چالشها گفت، وزارت اطلاعات و فرهنگ با رسانهها همآهنگی نداشته و برخوردش در برابر رسانهها و خبرنگاران سلیقهیی بودهاست.
او میگوید:
"ژورنالیست است که قربانی میدهد و کشته میشود، اما توجهی صورت نمیگیرد، در حالیکه ادعا در سطح بین المللی این بود که ما در افغانستان آزادی بیان و کمیت رسانهها را داریم. دلیل چی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ در هماهنگی پیش نمیرود و سلیقهیی برخورد میکند؟"
اخراج بیموجب خبرنگاران از سوی برخی رسانهها از کارو بیسرنوشت ماندن آنان وعدم عملی شدن قانون کار انتقادهای دیگری است که شورای ژورنالستان افغانستان به آن اشاره میکنند.
رئیس این شورا میگوید، با وجود ایجاد چندین کمیسیون و شورای عالی رسانهها از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ هنوز نیز وضعیت خبرنگاران و رسانهها در این کشور تأسف بار است.
پیشتر دیده بان رسانههای آزاد افغانستان نیز در گزارش اخیرش نگاشته است که از آغاز سال روان میلادی تا اکنون ۷۵ قضیه تهدید خبرنگاران را ثبت کرده و حکومت باید به این وضعیت توجه کند.
نگرانیها از تهدید و عدم مصئونیت خبرنگاران در حالی مطرح میگردد که نزدیک به دو ماه پیش یک خبرنگار افغان بنام شاکر طاهریان از سوی افراد مسلح ناشناس در کابل به قتل رسید.
اما صابر مومند سخنگوی وزارت اطلاعات فرهنگ به این انتقادهای شورای ژورنالیستان افغانستان چنین پاسخ میدهد.
او گفت:
"معاون دوم ریاست جمهوری آقای دانش جلساتی را در کمیته مصئونیت خبرنگاران وزارت اطلاعات فرهنگ برگزار میکند و به مشکلات خبرنگاران رسیدهگی میکند همچنان قضایای که به وزارت اطلاعات و فرهنگ رسیدهاست کاملاً بررسی شدهاست و آن قضایای که شکل جرمی داشتند به نهادهای عدلی و قضایی ارسال شدهاند."
با این همه، نوریه اشرف استاد ژورنالیزم در پوهنتون کابل با اشاره با متوقف شدن فعالیت برخی رسانهها و فرار شماری از خبرنگاران از کشور میگوید، اگر حکومت به وضعیت خبرنگاران توجه جدی نکند، آزادی بیان در این تضعیف خواهد شد.
گزارش: نظیفه محبوبی