اکثریت روزنامهها و نشرات معتبر غربی در شمارههای اخیر خود در بارۀ اظهارات خانوادۀ کانادایی-امریکایی نجات یافته از چنگ طالبان مطالب نشر کردهاند.
کایتلن کولمن، شوهر او جاشوا بویل و سه فرزند آنها که در اسارت طالبان به دنیا آمدهاند روز چهارشنبه گذشته در نتیجۀ عملیاتیکه اردوی پاکستان میگوید بنابر معلومات استخباراتی امریکا انجام شد رها ساخته شدند.
واشنگتن پُست
واشنگتن پُست میپرسد که این زن و شوهر در افغانستان اصلاً چه میکردند؟
روزنامه در یک مطلب تحلیلی مینویسد که اعضای خانوادههای این زوج بعد از اختطاف آنها چندین سال همیشه این یک سخن را میگفتند که آنها شوق سیر و سیاحت به سر داشتند و میخواستند فرهنگ مناطق عقب مانده را ببینند.
مادر کایتلن در سال ۲۰۱۴ و بعد از اینکه دختر و دامادش ناپدید شدند در یک مصاحبه گفته بود که آنها چون جهانگردان دیگر در هوتلها به سر نمیبرند بلکه ساده و بی تکلیف میباشند و از معنویات حمایت میکنند.
ولی خانم کولمن و آقای بویل پس از رهایی به خبرنگاران گفتند که آنها برای کمک به مردم آن مناطقی به افغانستان رفته بودند که حکومت و سازمانهای امداد رسان غیر دولتی در آنجا فعالیت ندارند.
واشنگتن پُست مینویسد که هنوز روشن نیست که خانم کولمن و آقای بویل کدام نوع کمک را چگونه میکردند و هنگامیکه اختطاف شدند اصلاً چه میکردند.
گاردین
روزنامه بریتانیایی گاردین یک ویدیو از اظهارات آقای بویل نشر کردهاست. او در این ویدیو میگوید میان مسلمانان مردمان خوب هم هستند و بد هم ولی کسانیکه ما را اختطاف کردند آنها نه مسلمانان خوب اند و نه بد بلکه کافر و بی دین اند.
گاردین اظهارات دیگر آقای بویل را هم نشر کردهاست. او گفتهاست که اعضای شبکه حقانی بر همسر وی تجاوز جنسی کردهاند و دختر نوزاد آنها را کشتهاند اما شورشیان طالب این ادعا را رد کردهاند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در اعلامیۀ دیروز خود گفت که این ادعا بنابر تحریک حکومتهای غربی شدهاست.
سخنگوی طالبان میافزاید که این زن و شوهر برای مصونیت و حفاظت بیشتر همیشه در یک جا نگهداری میشدند و دختر آنها کشته نشده بلکه به علت بیماری درگذشتهاست.
روزنامه گاردین هم مینویسد که در بارۀ رفتن این زوج به افغانستان و چگونگی رهایی آنها یک سلسله سؤالهای وجود دارند که به آنها پاسخ گفته نشدهاست.
روزنامه در این مورد سؤالی را ذکر میکند که از جانب پدر خانم کولمن مطرح شدهاست. پدر او جیم کولمن گفتهاست که من تعجب میکنم که جاشوا بویل چرا همسر حامله دار خود را به یک کشور خطرناک چون افغانستان بردهاست.
روزنامه گاردین این سؤال را هم مطرح میسازد که آقای بویل بعد از رهایی چرا نخواست سوار یک طیارۀ نظامی امریکا شود.