مؤسسه خدماتی علوم عدلی افغانستان میگوید، معاینات پرده بکارت اساس واقعی، علمی و یا طبی ندارد.
این مؤسسه میگوید، استفاده از معاینه پرده بکارت بهخاطر تثبیت اینکه یک زن با مردی رابطه جنسی برقرار کرده یا نه؟ هیچگونه پایه و اساس واقعی، علمی و طبی ندارد.
مسئولان این نهاد روز چهار شنبه هنگام ارائه تحقیق تازهشان در این مورد گفتند که سالم بودن پرده بکارت نشان دهنده باکره بودن یک دختر نیست و نباید به جبر و یا هم زور معاینات بکارت صورت گیرد.
آنان گفتند، در جامعه افغانی بکارت دختران مهم و یک شرط اساسی عدم مقاربت جنسی قبل از ازدواج خوانده میشود.
محمد اشرف بختیاری رئیس این نهاد میگوید، معاینات اجباری بکارت یک رفتار غیر انسانی، بیرحمانه و اهانتآمیز میباشد و باید از آن جلوگیری صورت گیرد.
او افزود:
"تحقیق که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که این معاینه اساس ندارد چرا ندارد بهخاطر اینکه باورهای فرهنگی با واقعیتهای علمی فرق دارد. باورهای فرهنگی میگوید خونریزی دلیل بر باکره بودن و باکره بودن دلیل بر پاکی یک خانم است و نبود خونریزی دلیل نبود بر باکره بودن و آلوده بودن وی میباشد. اگر خونریزی داشت خانم باکره است و اگر نداشت هیچ جرمی را مرتکب نشده."
آقای بختیاری میگوید، چنین معاینات از لحاظ روانی و فزیکی یک دختر و یا یک زن را متأثر میسازد.
مسئولان این نهاد میگویند، داشتن پرده بکارت در جامعه سنتی افغانستان برای دختران یک امر حیاتی است.
پرده بکارت برای دختران افغان، حکایت از عزت دختر و خانواده او میکند و سالم نبودنش پیامدهای ناگوار داشته و حتی معاینات آن زندهگی شماری از دختران را دگرگون میسازد.
بهگفته آقای بختیاری، در صورتیکه نتیجه آزمایش منفی باشد، برخی دختران کشته شماری دیگری آنان طلاق داده میشوند و به تعدادی هم تا آخر عمر در خانه به چشم حقارت دیده میشود.
بر اساس معلومات داکتران، پرده بکارت یک پرده نسبتاً کم خون بوده و حتی اگر پاره شود ممکن خونریزی زیادی نداشته باشد.
پیش از این سازمان دیدهبان حقوق بشر، سازمان صحی جهان و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز معاینات پرده بکارت را نقض تکان دهنده حقوق بشر خوانده و خواهان توقف این عمل شدهاند.
در این حال داکتر عبدالباقی وردک متخصص نسایی ولادی و عقامت در مورد چگونگی پاره شدن پرده بکارت به رادیو آزادی گفت:
"سالم بودن پرده بکارت نمایندهگی نمیکند که یک شخص رابطه جنسی برقرار نکرده یعنی در برخی حالات یک فرد در دوره طفولیت میافتد بکارت تخریب میشود خودش خبر ندارد. در معاینات تخریب بکارت تعین میشود، اما چگونگی آن را که چطور و به وسیله چی تخریب شده در معاینات تشخیص شده نمیتواند."
مسئولان مؤسسه خدمات علوم عدلی افغانستان میگویند که معاینات بکارت اساس علمی نداشته و از لحاظ قانونی اجرای این عمل بر دخترانی که به علت خشونتهای خانوادهگی و گریز از ازدواج اجباری از خانه فرار میکنند، درست نیست.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز میگوید، آزمایش پرده بکارت دختران مخالف کنوانسیونهای جهانی است.
ثریا صبحرنگ یک عضو این کمیسیون به رادیو آزادی گفت، حکومت افغانستان اخیرا آزمایش بکارت را در کود جزای این کشور جرم خواندهاست.
به گفته وی، لوی سارنوالی و وزارت صحت عامه نیز به آنان گفتهاند که آزمایش بکارت در افغانستان مردود میباشد.
گزارش: فرشته ندا