تنش سیاسی در روابط بین افغانستان و پاکستان در کنار ایجاد مشکلات در دیگر عرصههای اجتماعی این بار بالای زندهگی روزمره کوچیها هم تأثیراتی منفی به جا گذاشتهاست.
یک مؤسسه خیریه جرمنی در یک ارزیابی خود گفته که این کوچیها به فقر و کرسنگی شدید روبهرو هستند.
پاکستان امسال چراگاههای خود را به روی مواشی حدود ۲۰۰ هزار کوچیهای افغانی که سالانه بین دو کشور رفت و آمد میکنند، بستهاست.
خبرگزاری رویترز در گزارشی، ارزیابی یک مؤسسه خیریه جرمنی را به نشر رساند که میگوید، حدود ۲۰۰ هزار کوچی که پاکستان راه را به روی آنها بسته در ولایات ننگرهار و خوست به فقر و گرسنگی دچار اند.
این اداره میگوید، این تعداد کوچیها صرف برای دو هفته دیگر مواد خوراکی دارند و بس.
رادیو آزادی موضوع را با رئیس اداره مستقل رسیدهگی به امور کوچیهای افغانستان در میان گذاشت.
دلاور فیضان شام دیروز در صحبت با رادیو آزادی گفت، علاوه بر مشکلات محیطی تنشهای سیاسی بین دو کشور بر زندهگی کوچیها تأثیراتی ناگواری بهجا گذاشتهاست.
آقای فیضان میافزاید:
"بدبختانه این مسئله بالای کوچیها تأثیر زیاد کرده و سرحدات به روی آنها بسته شدهاند. طبیعی است که از یک طرف پاکستان مرز خود را بسته و از سوی دیگر بارش برف و باران و سرمای زمستان شروع شدهاست. واقعاً که تا کنون با این کوچیها هیچگونه کمک نشده و اکثر مال و مواشی آنها بهخاطر برف و باران و همچنان خشکسالی تلف گردیدهاند."
آقای فیضان در ادامه صحبت خود گفت، آنها این نگرانیها را با ادارات ذیربط بهشمول وزارت زراعت و مالداری شریک ساختهاست، اما تا کنون نه به این کوچیهای گیرمانده در مرز و نه هم به کوچیها در دیگر مناطق افغانستان کمک شدهاست.
در این حال، خبرگزاری رویترز در این گزارش خود از قول رئیس مؤسسه خیریه به نام مبازره با گرسنگی مینویسد که برای کمک به ۲۰۰ هزار کوچی که در مرز به حالت دشواری زندهگی میکنند، از دو مؤسسه امدادی طالب کمک شدهاست.
اما هر دو این مؤسسه این تقاضای آنها را رد کردهاند.
کینگا کوموروسکا که از این دو مؤسسه نام نگرفت، اما گفت که یکی از این مؤسسات بهخاطر عدم معلومات کافی در مورد کوچیها و دیگری به خاطر رد کرد که آن مناطق در ساحه کاریشان نیست.
از سوی دیگر، تنشهای سیاسی بین دو کشور باعت این شدهاست که پاکستان برای خروج نزدیک به دو میلیون مهاجر افغان دو ماه وقت تعیین کند تا به کشور شان برگردند.