لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۶

نشنل انترست: آیا امریکا برای توافق صلح افغانستان آماده‌است؟


نشنل انترست

نشریه نشنل انترست مقالۀ را نشر کرده و در آغاز آن می‌پرسد: آیا امریکا برای توافق صلح افغانستان آماده‌است؟

به نوشته نشریه، طالبان عملیات بهاری شانرا اعلان کرده‌اند و در عین حال امریکا در ربع اول سال ۲۰۱۸ بیشتر از هر زمان دیگر، مواضع شورشیان را در افغانستان بمباران کرده‌است.

بناءً نشنل انترست استدلال می‌کند که ادامه وضعیت بحرانی، اشاره به این دارد که شرایط برای مصالحه در افغانستان مساعد نشده‌است.

نشریه به این هم توجه کرده که کاهش تلاش‌های نظامی یک شرط مهم برای آغاز مذاکرات است اما به باور مقاله نویس، نزدیک به یک دهه می‌شود که جنگ افغانستان با بن‌بست روبه‌رو شده‌است.

نشنل انترست بحران افغانستان را مربوط به سه جانب می‌داند، امریکا، حکومت افغانستان و طالبان مسلح. اما نشریه نوشته که پاکستان جانب پنهانی چهارم در مسئله افغانستان است و با حمایت از طالبان، برای آن‌ها در خاکش پناهگاه امن می‌دهد.

در این‌جا مقاله نویس باز هم نوشته که هر جانب علاقه مندی شانرا در ۱۶ سال گذشته برای مذاکرات نشان داده‎اند اما هیچ‎گاه منافع یک جانب با سایرین همخوانی و مطابقت نداشته‎است.

به نوشته نشنل انترست، مقام‌های امریکایی از ماه‌ها به این‎سو به یک هدف تمرکز کرده‎اند که حکومت افغانستان باید روی ۸۰ درصد از شهروندان این‎کشور حاکمیت داشته باشد تا در نتیجه مذاکرات ممکن شود.

ستارز ایند سترایپز

روزنامه ستارز ایند سترایپز به وضعیت ترجمان‌های افغان که با نیرو‌های امریکایی کار می‎کردند، توجه کرده‎است.

روزنامه می‎نویسد، به دنبال اعلان برنامه انتقال ترجمان‌ها از افغانستان و عراق در سال ۲۰۰۹، تا حالا هزاران ترجمان از دو کشور با خانواده‌های‌شان به امریکا رسیده‎اند.

اما به نوشته ستارز ایند سترایپز، آمار به دست آماده نشان می‎دهد که تا اخیر ماه سپتمبر، درخواست‌های بیش از ۹ هزار ترجمان افغان و ۱۳ هزار تن از اعضای خانواده‌های شان، در یک جای از پروسه، گیر مانده‎است.

کانگرس امریکا انتقال ۱۵۰۰ ترجمان افغان را برای سال مالی ۲۰۱۷ تأیید کرده بود اما سپس تعداد به ۲۵۰۰ ویزه افزایش داده شد.

ایرل بلومینیور یک عضو مجلس نماینده‌گان امریکا که طرفدار انتقال بیشتر ترجمان‌های افغان و عراقی به ایالات متحده است می‌گوید، برخی پالیسی‌های نادرست اداره دونالد ترمپ پروسه ورود این ترجمان‌ها را دشوار ساخته‌است.

این نماینده دموکرات هم‌چنان می‌گوید، نباید با کسانی‌که جان خود را به‌خاطر حفاظت از امریکایی‌ها و عملیات‌های نیرو‌های این کشور به خطر انداختند، چنین برخورد شود و وعده‌ها برای این مردم باید جامه عمل پوشد.

کمیته حفاظت از ژورنالیستان

کمیته حفاظت از ژورنالیستان، از حکومت افغانستان خواسته که در مورد کشته شدن عبدالمنان ارغند خبرنگار افغان در ولایت کندهار تحقیق شفاف انجام دهد.

این کمیته در حالی خواهان محاکمه مسئولین قتل ارغند شده که یک تن در کندهار به اتهام کشتن وی بازداشت شده‌است.

این خبرنگار روز چهارشنبه در حمله مسلحانه از سوی دو مرد ناشناس کشته شد.

ستیفن بوتلر هماهنگ کننده برنامه‌های آسیا در کمیته حفاظت از ژورنالیستان در واشنگتن گفته‌است، کشته شدن عبدالمنان ارغند خبرنگار کابل نیوز نشان می‌دهد که وضعیت برای کارمندان رسانه‌ها در افغانستان خیلی خطرناک شده‌است.

کمیته حفاظت از ژورنالیستان این را هم نوشته که حداقل چهار خبرنگار در جریان کار‌ شان در سال ۲۰۱۷ در افغانستان کشته شدند و سه مرتبه حملات مرگبار بالای رسانه‌ها در این‌کشور صورت گرفت که تلفاتی نیز از همین رسانه به همراه داشت.

XS
SM
MD
LG