وزارت امور داخله میگوید، دستیگری قاچاقبران مواد مخدر افزایش یافته و در حال حاضر ۲۷ فیصد محبوسین در زندانهای افغانستان را قاچاقبران مواد مخدر تشکیل میدهند.
بر اساس معلومات ریاست محابس و توقیفخانههای وزارت امور داخله، در حال حاضر نزدیک به ۳۰ هزار تن به اتهام جرایم مختلف در زندانهای کشور زندانی اند که از این میان صدها تن آنان به اتهام قاچاق و فروش مواد مخدر دستگیر شدهاند.
عبدالخلیل بختیار معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله که به روز چهارشنبه در سمینار تحت نام "بررسی عوامل اعتیاد و دسترسی آسان به مواد مخدر" صحبت میکرد گفت، با توجه به افزایش مشکل مواد مخدر، سطح عملیات آنان چند برابر افزایش یافته و تنها در یک ماه گذشته دهها قاچاقبر را بازداشت کردهاند.
آقای بختیار میگوید که با دستگیری این قاچاقبران، در حال حاضر ۲۷ فیصد محبوسین در زندانهای کشور را قاچاقبران مواد مخدر تشکیل میدهند.
او افزود:
"در سال ۱۳۹۷ پولیس ما توانسته ۴۷۲ عملیات را اجرأ کند و ۵۲۱ قاچاقبر بزرگ و متوسط را دستگیر نمایند. مطابق احصأئیه ریاست محترم محابس، ۲۷ فیصد محکومین که در حبس به سر میبرند، قاچاقبران مواد مخدر استند. مظنونین که به محکمۀ اختصاصی معرفی میشوند، اکثراً بیشتر از ۱۰ سال محکوم به حبس میشوند و در محابس به سر میبرند و ما پلان داریم که این محاکم را به سطح ولایت هم گسترش دهیم."
بهگفته معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله، بیشترین تمرکز آنان بالای شهر کابل است و در یک ماه گذشته ۱۹۷ عملیات علیه مواد مخدر را در شهر کابل اجرأ کردهاند.
در این عملیات ۲۲۲ قاچاقبر و فروشنده مواد مخدر دستیگر شدهاند که در میان آنان قاچاقبران بزرگ مواد مخدر نیز شامل اند.
آقای بختیار میگوید، تلاشهای را آغاز کردهاند تا کمیتههای مشترک به عضویت چندین اداره دولت افغانستان را ایجاد کنند و برنامههای جامع را بهگونۀ مشترک در بخشهای دستگیری قاچاقبران، پرچون فروشان، جمعآوری و تداوی معتادین عملی نمایند.
اما شهزاده شاهد عضو ولسی جرگه مواد مخدر را یک مشکل جهانی میداند و تأکید میکند که نبود هماهنگی میان کشورهای منطقه و جهان در مبارزه علیه آن باعث شده تا افغانستان قربانی کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر گردد.
او افزود:
"برای دستگیری قاچاقبران بزرگ در سطح ملی، منطقوی و جهانی اقدام نمیشود. وقتی تقاضأ به مواد مخدر وجود داشته باشد، به همان پیمانه عرضه نیز وجود دارد. چون قاچاق مواد مخدر به خارج از کشور صورت میگیرد و قیمتها بلند است، مردم فقیر برای کشت و تولید آن تشویق میشوند و حتی با آنان همکاری صورت میگیرد و از مناطق نا امن استفاده میشود. در سطح ملی، منطقوی و جهانی نیز مبارزه با آن بهگونه هماهنگ صورت نمیگیرد."
افزایش دستگیری قاچاقبران و فروشندهگان مواد مخدر در حالی است که قوماندانی امنیه کابل از یک ماه به اینسو عملیات برای دستگیری پرچون فروشان را افزایش داده و در این جریان، بیش از یک هزار معتاد نیز از سطح شهر جمعآوری و به مراکز تداوی فرستاده شدهاند.
معینیت مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله نیز میگوید که تعدیلات در قانون مبارزه علیه مواد مخدر و کود جزا با آنان در بخش مبارزه علیه قاچاقبران و فروشندهگان مواد مخدر کمک کردهاست.
برای شنیدن این گزارش روی لینگ زیر کلیک نمائید!
گزارش: مرسلین ارسلا