لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۷

پادخوابی: عملی کردن خواست گروه بین المللی بحران منجر به تامین صلح می‌گردد


کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه می‌گوید که پیشنهاد گروه بین المللی بحران در رابطه به ختم جنگ و آغاز گفتگوهای صلح در افغانستان مناسب و بجا است.

پیشنهاد گروه بین المللی بحران در باره ختم جنگ و آغاز گفتگوهای صلح با طالبان با استقبال گرم کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه افغانستان روبه‌رو شد.

این کمیسیون می‌گوید که برای حل قضیه افغانستان جز مذاکرات گزینه دیگری وجود ندارد و باید جامعه جهانی به ویژه امریکا آن را در نظر گیرد.

زمرک پادخوابی رئیس کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه روزشنبه به رادیو آزادی گفت که گروه بین المللی بحران خواست معقول دارد و عملی کردن آن می‌تواند منجر به تامین صلح در افغانستان گردد.

او افزود:

"خواست این گروه به نظر من بسیار یک خواست مناسب و خواست مردم افغانستان و همچنان طرف های دخیل در جنگ افغانستان است، با توجه در نظر گرفتن تفاهم میان حکومت افغانستان و کشورهای که در قضیه یان کشور دخیل اند میتوانیم بگوئیم که خواست معقول است."

گروه بین المللی بحران روز پنجشنبه با نشر گزارشی گفت که برای آغاز مذاکرات صلح با طالبان باید موضوع خروج نیرو های بین المللی از افغانستان قابل مذاکره باشد و جدول زمانی برای خروج آنان تعیین گردد.

این گروه گفته است که امریکا باید برای گفتگوهای مستقیم صلح که برای دولت افغانستان مردم این کشور و طالبان قابل پذیرش باشد تلاش کند.

گروه بین المللی بحران همچنان با اشاره به آتش بس در روزهای عید و خرسندی مردم در این زمینه از طالبان مسلح خواسته تا پیشنهاد بی قید و شرط رئیس جمهور غنی را بپذیرند و با حکومت افغانستان وارد گفتگو شوند.

این گروه در حالی این پیشنهاد را مطرح کرده که طالبان مسلح مذاکره با حکومت افغانستان را رد کرده اما تاکید داشته اند که حاضر اند با ایالات متحده امریکا گفتگو کنند.

در عین حال اجمل سایس از کارشناسان امنیتی افغان نیز گفتگو را بهترین راه حل جنگ کنونی افغانستان میداند اما می‌گوید، در کنار شکل گیری یک اجماع کلی خروج نیرو های خارجی از این کشور باید برنامه ریزی شده باشد.

او افزود:

"نقطه اساسی اجماع منطقه ای و بین المللی است که در این باره باید به میان آید در غیر آن اگر تقسیم اوقات خروج نیرو های خارجی از این کشور تعین می‌شود ممکن با ختم یک گروه، گروه دیگر ظهور کند و جنگ در افغانستان ادامه یابد و امکان دارد که تجربه تلخ که افغان ها از گذشته دارند بار دیگر تکرار شود."

حکومت افغانستان تا حالا در مورد پیشنهاد گروه بین المللی بحران ابراز نظر نکرده اما رئیس جمهور غنی پیش از این تاکید کرده که پروسه صلح طوری عملی نخواهد شد که با پیوستن یک گروه به این پروسه گروه های مخالف دیگر وارد صحنه شوند.

مقامات افغان با اشاره به پشتیبانی ملی، منطقه ای و بین المللی از روند صلح گفته اند که در صورت آماده‌گی طالبان به گفتگو خروج نیرو های بین المللی از این کشور نیز مورد بحث خواهد بود اما رهبری و مالکیت پروسه صلح را افغان ها بر عهده خواهند داشت.

گزارش: نسیم شفق

XS
SM
MD
LG