اداره مبارزه علیه مواد مخدر و جرایم سازمان ملل از کاهش کشت کوکنار استقبال می کند، اما تاکید می نماید که هنوز نیز تولید تریاک به پیمانه زیاد در افغانستان صورت می گیرد.
نشست شورای امنیت سازمان ملل که به روز دوشنبه به هدف بحث روی وضعیت افغانستان در نیویارک برگزار شد، گفتگو روی چگونگی کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر نیز بخشی از بحث را تشکیل می داد.
یوری فدوتوف رئیس دفتر مبارزه علیه مواد مخدر و جرایم سازمان ملل که از طریق سکایپ به این نشست سخنرانی می کرد گفت، با وجود کاهش در کشت کوکنار در افغانستان، هنوز نیز در این کشور به پیمانه زیاد تریاک تولید می شود.
آقای فدوتوف هشدار میدهد که در کنار تهدیدی که از ناحیه مواد مخدر متوجه صحت افغان ها است، عواید غیر مشروع از درک مواد مخدر نیز امنیت این کشور را با مخاطره روبهرو کرده است.
او افزود:
"هر چند سطح کشت کوکنار کاهش یافته، اما هنوز نیز تولید تریاک به پیمانه زیاد صورت می گیرد و استفاده از آن نیز زیاد است. دوام این وضعیت تهدید جدی را متوجه صحت و سلامت مردم ساخته است و نیاز مبارزه جدی با آن دیده می شود. نمایندهگی اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در کابل، به اساس استراتژی منطقوی ما در هماهنگی با دولت افغانستان با مواد مخدر مبارزه میکند."
بر بنیاد سروی مشترک وزارت مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان و اداره (UNODC)، طی سال ۱۳۹۷ به مقدار شش هزار و چهار صد متریک تن تریاک در افغانستان تولید گردیده است که در مقایسه به سال گذشته (۲۹) فیصد کاهش را نشان میدهد.
نماینده ایالات متحده امریکا بر تلاش های مشترک دولت افغانستان و جامعه جهانی برای حفظ کاهش موجود در بخش کشت کوکنار تاکید می کند و هشدار میدهد که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر همچنان در سال های آینده به عنوان یک مشکل جدی باقی خواهد بود.
رودنی هنتر هماهنگ کننده برنامه های سیاسی امریکا در سازمان ملل که در نشست شورای امنیت سازمان ملل صحبت می کرد، از حکومت افغانستان خواست تا در تطبیق برنامه هایش در بخش مبارزه علیه مواد مخدر جدی عمل کند.
او افزود:
"با وجود کاهش در سطح تولید مواد مخدر در سال ۲۰۱۸ میلادی، واضح است که مواد مخدر در ماه ها و سال های آینده به عنوان یک چالش موجود بوده و نیازمند مبارزه جدی است. ما باید بالای این چالش تمرکز داشته باشیم و تلاش نماییم تا سطح تولید کاهش یافته و محوه مزارع نیز به عنوان راه حل در نظر گرفته شود. باید به حمایت خود از نیروهای تنفیذ قانون دولت افغانستان ادامه دهیم و مهمتر از آن این که در بخش تهیه کشت مشروع و بدیل با دهاقین افغان همکاری صورت گیرد. ما از حکومت افغانستان نیز میخواهیم که استراتژی ملی مبارزه علیه مواد مخدر و پلان ملی عمل مبارزه علیه مواد مخدر را باید در اولویت کاری خود قرار دهد."
عثمان فروتن رئیس پالیسی و استراتژی وزارت مبارزه علیه موا مخدر افغانستان میگوید، حکومت افغانستان به مبارزه جدی علیه مواد مخدر متعهد است.
آقای فروتن میگوید، کاهش در کشت کوکنار و تولید تریاک در سال روان نشان دهنده تلاش های است که افغانستان در مبارزه علیه مواد مخدر به خرچ داده است.
با توجه به نقش پر رنگ خشک سالی در کاهش کشت کوکنار در سال روان، آگاهان به این باور اند که این کاهش طبیعی بوده و نیاز است تا حکومت افغانستان و جامعه جهانی اقدامات پیشگرانه را روی دست گیرند.
اشرف ناصری والی پیشین زابل و تحلیلگر سیاسی از حکومت افغانستان میخواهد تا در تفاهم با دهاقین و جلب همکاری جامعه جهانی، دهاقین را به عدم کشت کوکنار و رو آوردن به کشت بدیل تشویق نماید.
گزارش: مرسلین ارسلا