لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۰

کمیته مصونیت: ناامنی باعث کاهش حضور زنان در رسانه‌های شمال شده‌است


مسئولان کمیته مصئونیت خبرنگاران افغانستان به دلیل افزایش نا امنی و عدم پرداخت معاش برای خبرنگاران، از کاهش حضور زنان در رسانه های زون شمال خبر داده، ابراز نگرانی می کنند.

بشیر احمد انصار مسئول کمیته مصونیت خبرنگاران در زون شمال افغانستان می گوید که افزایش نا امنی ها در ولایات شمالی سبب شده است که حضور زنان در رسانه های تصویری و صوتی ولایات فاریاب، جوزجان، سرپل و سمنگان به مراتب از گذشته کاهش یابد.

آقای انصاری عدم پرداخت معاشات به موقع و ورشکستگی مالی رسانه ها را عامل دیگر برای کاهش حضور بانوان خبرنگار در رسانه های زون شمال عنوان می کند.

وی در این باره گفت:

"در ولایت سرپل هیچ بانوی خبرنگار نداریم، در جوزجان، فاریاب و سمنگان هم حضور زنان در رسانه ها به مراتب کاهش یافته و یک یا دو زن در رسانه ها کار می کند. مشکلات اساسی افزایش ناامنی و عدم پرداخت معاش مناسب و به موقع برای خبرنگاران زن می‌باشد."

آقای انصاری می‌گوید زنان خبرنگاری که به دلیل نا امنی ها و مشکلات اقتصادی از مسلک خود فاصله گرفته اند، نیز به دلیل نبود زمینه کار در بخش‌های دیگر، مجبور به ترک وطن شده و در کشورهای بیرونی پناهنده شده‌اند.

انصاری افزود:

"یکی نا امنی از عوامل اساسی در برابر عدم فعالیت زنان در رسانه شمرده می‌شود، دوم این که وقتی آنان از رسانه ها فاصله می‌گیرند به دلیل نبود کار در بخش‌های دیگر مجبور به ترک کشور شده و اکثر شان در کشور های خارجی پناهنده شده‌اند."

شماری از خبرنگاران زن در بلخ می‌گویند که علاوه بر موجودیت تهدیدات امنیتی و عدم دریافت معاش مناسب آنان به دلیل حاکمیت عرف ناپسند در جامعه و هم تهدیدات روانی در محل کار مجبور به ترک وظیفه شده‎‌اند.

راضیه موسوی یکی از همین خبرنگاران است، او چنین می‌گوید:

"در کنار عدم دریافت معاش مناسب و موجودیت تهدیدات امنیتی، بانوان خبرنگار با چالش‌های دیگر از جمله تهدیدات روانی در محل کار و حاکمیت عرف ناپسند در جامعه رو به رو اند و به دلیل همین مشکلات مسلک و وطن خود را ترک می‌کنند."

مسئولان کمیته مصونیت خبرنگاران در شمال افغانستان با تأیید حاکمیت عرف ناپسند در برابر کار کردن زنان در جامعه، می‌گویند که دولت باید برای احیاء حضور دوباره بانوان در رسانه ها، برنامه های تشویقی برگزار کند و حضور زنان در مطبوعات را برای رسانه ها اجباری سازد.

بشیر انصاری در مورد گفت:

"دولت باید برنامه های تشویقی داشته باشد، حضور زنان را در رسانه ها اجباری بسازد و نهاد های همکار برای پرداخت معاش کارکنان رسانه‌ای زن کمک کند. مثلاً قبلاً دفتر (USAID) از طریق برنامه پروموت برای کارکنان بانو در رسانه‌ها معاش پرداخت می‌کرد."

در این حال مسئولان انجمن خبرنگاران شمال افغانستان (سجنا) هم به دلیل افزایش حملات تروریستی در برابر خبرنگاران و رسانه ها از کمتر شدن حضور زنان در رسانه های زون شمال ابراز نگرانی کرده و دولت خاصتاً حکومت های محلی زون شمال را به تأمین امنیت جانی و مالی خبرنگاران به بی‌توجهی متهم می کنند.

مجیب الرحمن حبیب زی

XS
SM
MD
LG