در گزارش تازه وزارت دفاع ایالات متحده امریکا در رابطه به وضعیت افغانستان که به کانگرس این کشور فرستاده شده، نقش مواد مخدر در دوام نا امنی افغانستان بر جسته عنوان شدهاست.
در این گزارش که وضعیت امنیت افغانستان را به بررسی گرفته، گفته شدهاست که نیروهای هوایی ایالات متحده در سه ماه گذشته ۴۴ عملیات هوایی را بر ضد کارخانههای تولید مواد مخدر در ولایات جنوب، غرب و شمال افغانستان انجام داده اند.
خلیل بختیار معیین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت داخله افغانستان به رادیو آزادی گفت، در نتیجه حملات هوایی نیروهای ائتلاف، کارخانه های بزرگ مواد مخدر هدف قرار گرفته و در برخی موارد نیز پولیس مبارزه علیه مواد مخدر را حمایت کردهاند.
وی گفت:
"گروهای مافیایی از فرصتها استفاده میکنند، اما آنان در مناطق صعب العبور ضربههای مهلک خوردند. چون مواد مخدر تمویل کننده تروریزم است و در مقابل نیروهای افغان یک مثلث سیاه را ساختند که یک ضلع آن مافیای مواد مخدر، یک ضلع آن تروریستان و یک ضلع آن نیز مجرمین سازمان یافته است که با هم همآهنگ کار میکنند."
بر بنیاد گزارش وزارت دفاع امریکا، در حال حاضر نیروهای هوایی این کشور عملیات بر ضد کارخانه های تولید مواد مخدر را با استفاده از میدانهای هوایی کابل، کندهار و بلخ انجام میدهند.
در گزارش پنتاگون آمدهاست که از آغاز حملات هوایی بالای کارخانه های تولید مواد مخدر، تا حال بیش از ۱۵۰ کارخانه تولید مواد مخدر از بین رفته است و از این درک تنها به طالبان حدود ۲۰۰ میلیون دالر زیان وارد شدهاست.
نجیب الله احمدی رئیس سروی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان میگوید، یافتههای سروی آنان در سال ۲۰۱۸ میلادی نشان میدهد که حملات هوایی نیروهای خارجی در بخش کاهش تولید تریاک مؤثر بودهاست.
وی گفت:
"در شروع سال ۲۰۱۸ حملات هوایی تأثیرات زیاد داشت. نیرو های ائتلاف با ما یکجا کار میکنند و قاچاقبران در هر جاییکه باشند مورد هدف قرار میگیرند. به همین لحاظ ما شاهد کاهش تولید مواد مخدر هستیم که مستقیماً با حملات هوایی نیرو های ائتلاف و قوای هوایی افغان ارتباط دارد. به همین اساس ما تلاش میکنیم که در سال ۲۰۱۹ نیز هر آن فعالیتی که مؤثریت داشته آنرا تقویت کنیم."
به اساس معلومات وزارت دفاع افغانستان، حملات هوایی نیروهای خارجی در اوایل بر ولایتهای هلمند و فراه متمرکز بود، اما در این اواخر این حملات به ولایات نیمروز، بدخشان، ننگرهار، لوگر و پکتیا نیز گسترش یافتهاست.
گزارش: مرسلین ارسلا