لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۴

ولسی جرگه: تکت‌های انتخابات آینده بیشتر بر اساس منافع شخصی و حزبی تشکیل شده‌اند


آرشیف/ تالار ولسی جرگه افغانستان
آرشیف/ تالار ولسی جرگه افغانستان

برخی اعضای ولسی جرگه می گویند، تکت‌های انتخابات ریاست جمهوری بیشتر بر اساس منافع شخصی و حزبی تشکیل شده اند.

باورها نسبت به تشکیل بیشتر تکت های انتخابات ریاست جمهوری این است که این تکت‌ها بر اساس منافع شخصی، حزبی و قومی ایجاد شده اند.

تحلیل برخی‌ها این است که برخی این تکت‌ها برای رسیدن به قدرت ساخته شده نه برای این‌که برای مردم خدمت شود و یا این‌که وضعیت تغییر یابد.

عرفان الله عرفان نایب منشی ولسی جرگه افغانستان روز شنبه به رادیو آزادی گفت، در برخی تکت های انتخاباتی از همین حالا بحث ها روی توزیع کرسی ها ادامه دارند.

عرفان الله عرفان نایب منشی ولسی جرگه افغانستان
عرفان الله عرفان نایب منشی ولسی جرگه افغانستان

او افزود:

"بیشتر احزاب که وارد تکت های انتخاباتی می شوند منافع شخصی و سمتی خود را می بینند، این‌ها به وضعیت جاری کشور نمی بینند و نه هم برای بهبود وضعیت برنامه دارند، در حالی که تا هنوز برنده نشده اند روی وزارت خانه ها بحث ها را آغاز کرده اند، خواست ها این است که برای رسیدن به قدرت خود را کاندیدا نکنند بلکه برای خدمت به مردم باید خود را کاندیدا کنند."

به گفته آقای عرفان، هرچند برخی کاندیداهای احتمالی می دانند که پیروز نمی شوند اما برای مطرح کردن خود و به دستآوردن امتیاز برای انتخابات ریاست جمهوری خود را کاندیدا کرده اند.

در این بخش یکی دیگر از انتقادها این است که برخی احزاب و ائتلاف‌ها برای به دست آوردن کرسی در انتخابات ایجاد شده اند نه برای بهبود وضعیت زنده‌گی مردم.

برخی اعضای ولسی جرگه و کارشناسان سیاسی می گویند، تجارب ثابت کرده که بسیاری ایتلاف‌ها بر اساس منافع شخصی، سمتی و حزبی تشکیل شده اند و به همین دلیل عمر چنین ایتلاف ها کوتاه بوده است.

این در حالی است که برای انتخابات ۲۹ سرطان سال ۱۳۹۸ هجری شمسی در افغانستان تا حال عبدالحکیم تورسن، شهاب حکیمی، سید نورالله جلیلی، عبدالطیف پدرام، زلمی رسول، نورالحق علومی، فرامرز تمنا، حنیف اتمر، گلبدین حکمتیار، احمد ولی مسعود و رحمت الله نبیل خود را کاندیدا کرده اند.

بر اساس گزارش برخی منابع به رادیو آزادی، قرار است فردا محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله و برخی چهره های دیگر برای ثبت نام به کمیسیون انتخابات بروند.

در همین حال یوسف رشید رئیس اجرائیوی موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان «فیفا» می گوید، با توجه به تکت های انتخابات چنین به مشاهده می رسد که آنان برای بهبود وضعیت کدام برنامه و راهکار ندارند.

یوسف رشید رئیس اجرائیوی موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان «فیفا»
یوسف رشید رئیس اجرائیوی موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان «فیفا»

او افزود:

"روی برنامه ها تا حال کدام بحث صورت نگرفته است که مورد قبول همه باشد، اگر شما ببینید یک نفر که در گذشته شامل برنامه یکی از کاندیداها بود و با طرف مقابل در مخالفت قرار داشت حالا با همان شخص مخالف یک تکت انتخاباتی تشکیل داده، در اینجا معلوم می شود که برنامه بسیار مهم نیست بلکه منفعت مهم است."

آقای رشید همچنان می گوید، با توجه به وضعیت فعلی افغانستان ضرور است تا تکت های انتخاباتی به جای منافع شخصی، قومی و حزبی باید بر اساس برنامه های ایجاد شوند تا به خیر مردم باشد.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG