لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۸

داوودزی: ممکن گفتگوهای صلح میان طالبان و امریکا طولانی‌تر شود


آرشیف، نشست صلح با نماینده‌گان طالبان در قطر
آرشیف، نشست صلح با نماینده‌گان طالبان در قطر

محمد عمر داوودزی نماینده رئیس جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح و رئیس دارالانشاء شورای عالی صلح می‌گوید که ممکن گفتگو های صلح میان طالبان و ایالات متحده امریکا طولانی‌تر شود.

در حالی‌که افغان‌ها به آمدن صلح در کشور چشم امید دوخته اند، اما ظاهراً پیچیده‌گی‌های این روند تا هنوز رفع نشده است.

چنانچه محمد عمر داوودزی نماینده رئیس جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح و رئیس دارالانشاء شورای عالی صلح می‌گوید که احتمالا گفتگوهای صلح میان طالبان و ایالات متحده امریکا به دورهای بعدی نیز به درازا بکشد.

آقای داوودزی روز سه شنبه «۱۳ حمل ۱۳۹۸» در نشست "نقش جامعه مدنی و رسانه‌ها در گفتگو های صلح" ابراز نگرانی کرده افزود که طولانی شدن این پروسه پرسش‌های را خلق کرده است.

او افزود:

"پنج دور مذاکره شد شاید شش و هفت هم شود مه منحیث یک افغان می‌گویم باید هرچه زودتر میان دولت افغاستان و طالبان مذاکره آغاز شود، این دیگر مذاکرات خوب است در هر سطح که باشد، ولی این صحبت‌ها باید ممد صحبت اصلی باشد، اما این که به چه پیمانه معلومات صحبت‌ها با مردم افغانستان شریک شده سؤالات داریم شما هم پرسش دارید و ما هم."

آرشیف/ محمد عمر داوودزی نماینده رئیس جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح در حال مصاحبه با رادیو آزادی
آرشیف/ محمد عمر داوودزی نماینده رئیس جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح در حال مصاحبه با رادیو آزادی

در حالی مقامات افغان از به دراز کشیده شدن گفتگوهای صلح سخن می‌زنند که پیش از این زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان گفته است، چانس کمتر وجود دارد که طالبان و حکومت افغانستان پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به یک توافق صلح دست یابند.

اما آقای خلیل‌زاد دیروز دوشنبه در گفتگوی اختصاصی با رادیو آزادی گفت انتظار دارد پیش از رفتن افغان‌ها به پای صندوق‌های رأی‌دهی، گروه طالبان و حکومت افغانستان به یک توافق صلح دست یابند.

دور پنجم گفتگو های صلح میان نماینده‌های امریکا و طالبان حدود ۲۰ روز پیش در قطر پایان یافت.

به‌دنبال آن آقای خلیل‌زاد در صفحه تویترش نوشت که روی برخی موارد با طالبان بحث مفید صورت گرفته، اما برخی مسایل در دور بعدی گفتگوها مطرح خواهد شد.

در همین حال در خانه صلح افغانستان شماری از فعالان مدنی به روز سه شنبه گردهم آمده و تأکید دارند، گفتگو های صلح واحد نیست و بیشتر تحت سایه برخوردهای سیاسی و استخباراتی قرار داشته است.

رحیم جامی یکی از این فعالان مدنی افزود:

"از زمانی که صدای صلح در کشور بلند شده بیشتر برخورد های سیاسی، پروژه‌ای و استخباراتی در این پروسه مطرح بود و ما باور داریم که به هیچ صورت روش فعلی ما را به صلح پایدار نمی‌رساند."

شهروندان کشور که سال‌های زیادی عمر شان را در جنگ سپری کرده، می‌گویند خواستار صلح پایدار اند و باید افغان‌ها یک‌دیگر شان‌را بپذیرند.

آنان می‌گویند:

"امیر محمد هستم، خدواند، قرآن و پیغمر صلح گفته اند و ما هم صلح می‌گوییم، بسیار رنج‌ها را دیدیم، از جنگ خسته شدیم، ریش ما در جنگ سفید شد ۴۰ سال است که جنگ جریان دارد."

"اکبرالدین هستم اگر صلح نباشد و جنگ، جدال باشد و انتحار انفجار باشد ما هیچ چیزی کرده نمی‌توانیم، وضعیتی که می‌بینیم گریه می‌کنیم که چه حال و زنده‌گی است. بیایید صلح کنید، گلبدین حکمتیار که صلح کرد."

گفتنی است که دوحه مرکز قطر در ماه جاری میلادی میزبان چند جلسه مهم در رابطه با صلح افغانستان است که جلسه اول میان آقای خلیل‌زاد و نماینده‌گان طالبان می‌باشد.

  • همچنان در نظر است طالبان بعد از گفتگو‌های رسمی با نماینده‌گان امریکا با سیاسیون افغان دور دوم دیدار شان‌را انجام بدهند که از حکومت افغانستان هم در آن دعوت شده‌است، اما دیده شود که حکومت در آن شرکت خواهد کرد یا خیر؟

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG