لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۲

ارگ: تصامیم در پیوند به شکایت و نگرانی عبدالله عبدالله اتخاذ خواهند شد


آرشیف، هارون چخانسوری سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان حین کنفرانس خبری در کابل. April 07 2019
آرشیف، هارون چخانسوری سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان حین کنفرانس خبری در کابل. April 07 2019

در حالی که آماده‌گی‌ها برای تدویر لویه جرگه مشورتی صلح در سراسر کشور ادامه دارد و در چندین ولایت افغانستان نماینده‌های مردم برای شرکت در این نشست ملی برگزیده شده اند، حکومت افغانستان می گوید قرار است رئیس جمهور اشرف غنی در دیدار با عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، شکایت و نگرانی او را در مورد این جرگه شنیده و تصامیمی اتخاد شود.

قرار است رئیس جمهور اشرف غنی در دیداری با عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت وحدت ملی افغانستان شکایت و نگرانی آقای عبدالله در مورد لویه جرگه مشورتی را شنیده و تصامیم را در مورد اتخاذ کنند.

این موضوع را هارون چخانسوری سخنگوی رئیس جمهور غنی بعد از آن ابراز داشت که تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله در مورد برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح اعلامیه‌ای را صادر نموده در آن گفت که این تیم شامل مشوره‌ها برای برگزاری چنین نشست نبوده و در چنین نشست شرکت نمی‌کند.

تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی دیروز با نشر اعلامیۀ گفت:

"لویه جرگه پیش‌بینی شده در قانون اساسی مرجع عالی تصمیم‌ گیری و سایر جرگه‌های مشورتی، راهکار مؤثر برای اخذ دیدگاه‌های مردم می‌باشد. تیم ثبات و همگرایی با درک اهمیت مشوره‌ها روی مسایل مهم افغانستان به آن باورمند است و این تیم نه در سطح احزاب و شخصیت‌های شامل تیم و نه در سطح حکومت، طرف مشوره برای برگزاری چنین نشست نبوده است و در نشست زیر نام جرگه مشورتی صلح اشتراک نخواهد کرد و این نشست را ممد به حل مشکلات موجود در افغانستان نمی‌‌داند."

بعد از نشر این اعلامیه، هارون چخانسوری سخنگوی رئیس جمهور غنی در تویتر‌ اش نوشت که تیم ثبات و همگرایی تا حال نگرانی و شکایت خویش را در مورد لویه جرگه مشورتی صلح با رئیس جمهور غنی شریک نکرده بود و قرار است رئیس جمهور غنی در دیدار‌ اش با آقای عبدالله، شکایت و نگرانی این تیم را استماع نماید و تصامیم مناسب در زمینه اتخاذ گردد.

قبل از این محمد عمر داوودزی مسئول برگزاری لویه جرگه مشورتی به رسانه‌ها گفته بود که با آقای عبدالله در این مورد صحبت نموده است و بعضی نگرانی‌های عبدالله را به جا خوانده گفت تلاش می‌شود تا قناعت وی را حاصل کنند.

در حالی‌که آماده‌گی‌ها برای این نشست از دیر به این طرف جریان داشته است، اعلان تیم ثبات و همگرایی آقای عبدالله که شماری زیاد از چهره‌های مطرح سیاسی افغان به‌شمول عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهور شامل آن است، چه معنی خواهد داشت؟

  • این مخالفت‌ها در داخل حکومت تا چه حد می‌تواند لویه جرگه مشورتی صلح را خدشه‌دار سازد و تا چه حد بالای تلاش‌های صلح افغانستان در کل تأثیر خواهد داشت؟

پوهاند ودیر صافی کارشناس امور سیاسی افغان عدم شرکت تیم ثیات و همگرایی را ضربه برای این لویه جرگه می‌خواند.

آرشیف، ودیر صافی کارشناس امور سیاسی
آرشیف، ودیر صافی کارشناس امور سیاسی

​آقای صافی می‌افزاید:

"آن‌ها که مخالفت می‌کنند به‌خاطر این است که این جرگه را یک کمپاین انتخاباتی برای آینده رئیس جمهور می‌دانند، نه واقعاً برای گرفتن فیصلۀ که به نفع صلح باشد. این امر واضح است که در این نشست اگر دو هزار یا سه هزار نفر هم شرکت کنند و صلح بخواهند نمایانگر این است که تمام مردم افغانستان صلح‌خواه هستند کسی مخالف صلح نظر نمی‌دهد، این یک چیز برملا است. پس چه نیاز است که در این اقتصاد بد کشور این‌ها خواسته شوند و مصرف بی‌جا صورت گیرد."

این همه در حالی است که در چندین ولایت افغانستان نماینده‌گان مردم که قرار است در جرگه مشورتی صلح شرکت نمایند برگزیده شده‌اند.

قابل ذکر است که طالبان لویه جرگه مشورتی صلح را جعلی خوانده و از مردم خواسته اند در آن شرکت نکنند.

XS
SM
MD
LG