حکومت افغانستان میگوید، فهرست نهایی اشتراک کنندهگان گفتگوهای صلح در قطر امروز سه شنبه نهایی میشود.
این را یک منبع حکومت که نخواست از وی نام گرفته شود، به رادیو آزادی بیان کرد.
این مقام بلند رتبه حکومت افغانستان شام دیروز به رادیو آزادی گفت، شورای رهبری مصالحه هنوز روی تعیین فهرست شرکت کنندههای نشست دوحه سرگرم رأی زنی و بحث بوده و این فهرست امروز سه شنبه نهایی میشود.
هرچند شمار دقیق اشتراک کنندهها گفتگوهای صلح مشخص نیست، اما گفته میشود که از ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن در جمع این هیئت اشتراک خواهند کرد.
بهگفته این منبع حکومتی، برخی از اعضای کابینه، والیان، مشاورین ریاست جمهوری و ریاست اجرائیه از نام حکومت در نشست دوحه شرکت خواهند کرد.
وی افزود که در این نشست در کنار سیاسیون افغان، نمایندهگان زنان، جامعه مدنی و رسانهها نیز شامل هستند.
قرار است این نشست زیر نام "گفتگوهای بینالافغانی" از ۱۹ تا ۲۱ ماه اپریل در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.
در همین حال طالبان نیز برای این نشست آمادهگی میگیرند و آنها میگویند حدود ۲۵ نفر از جمع اعضای مذاکره کننده و اعضای دفتر این گروه در قطر در این نشست شرکت خواهند کرد.
طالبان به خبرگزاری رویترز گفته اند که برای اولین بار زنان هم در جمع هیئت مذاکره کننده آنها شامل هستند و در نشست دوحه با هیئت مذاکره کننده ایالات متحده امریکا و نمایندهگان افغان روی آینده افغانستان بحث میکنند.
ذبیحالله مجاهد که خودش را سخنگوی گروه طالبان معرفی میکند از طریق تیلیفون به خبرگزاری رویترز گفت در نشست دوحه در جمع هیئت طالبان زنان نیز شامل خواهند بود.
آقای مجاهد از گرفتن نام و شمار زنان اشتراک کننده خودداری کرد، اما افزود این زنان کدام وابستهگی و ارتباط با خانوادههای رهبران طالبان ندارند و آنها افغانهای عادی از خارج و داخل کشور میباشند.
بهگفته ذبیحالله مجاهد سخنگوی گروه طالبان، این زنان هواداران آنها بوده و بخشی از مبارزۀ امارت اسلامی میباشند.
اما شماری از زنان افغان عضویت زنان را در جمع هیئت مذاکره کننده گروه طالبان یک پیشرفت میدانند.
فوزیه کوفی عضو ولسی جرگه افغانستان
فوزیه کوفی عضو ولسی جرگه افغانستان و یک تن از فعالان زن روز گذشته در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"کسانیکه مثلاً تا ۲۰ سال قبل اصلاً به حضور زن باور نداشتند و زنان را به تحمل بدترین نظام مجبور ساختند، امروز به توانایی زنان باور پیدا کردهاند که میتوانند عضو گروهی باشند که منازعات را حل کنند. این یک اقدام خوب و تغییر مثبت است."
اما عدۀ دیگر به این اقدام طالبان به دیده شک مینگرند و میگویند که مهم اشتراک آنها و چگونگی نظر شان در نشست قطر است.
گروه طالبان قبلاً اعلان کرده بودند که در نشست بینالافغانی قطر هیچ کسی از حکومت نمایندهگی نمیکند و اگر افراد وابسته به دولت در آن شرکت هم کنند به گونه افغانهای عادی بوده و دیدگاههای فردیشان را بیان خواهند کرد نه دیدگاه حکومت را.