لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۲

سکات میلر: داعش یک سازمان بسیار خطرناک است


سکات میلر قوماندان نیروهای مأموریت حمایت قاطع ناتو و نیروهای امریکایی در افغانستان
سکات میلر قوماندان نیروهای مأموریت حمایت قاطع ناتو و نیروهای امریکایی در افغانستان

نیروهای مأموریت حمایت قاطع فعالیت جنگجویان القاعده و داعش در خاک افغانستان را تأیید کرده می‌گوید که داعش یک سازمان بسیار خطرناک است.

پس از طالبان، فعالیت گروه‌های تروریستی القاعده و داعش در خاک افغانستان زنگ خطر دیگر برای افغان‌ها، کشورهای منطقه و جهان دانسته می‌شود.

سکات میلر قوماندان نیروهای مأموریت حمایت قاطع ناتو و نیروهای امریکایی در افغانستان روز سه شنبه «۳۰ ثور ۱۳۹۸» در یک نشست خبری در کابل در این مورد گفت:

"داعش یک سازمان بسیار خطرناک است. زمانی‌که در مورد تروریزم صحبت می‌کنیم، برای افغانستان و منطقه بسیار خطرناک است. نتیجه‌اش را دیده ایم، برای جهان پر خطر است و باید از نزدیک بالایش نظارت کنیم."

آقای میلر افزود:

"ما با شرکای افغانی خود تمرکز قوی بالای داعش داریم و فشار را ادامه می‌دهیم، ما آنان را در کابل و ولایت‌های مختلف افغانستان دیده‌ایم و هر جاییکه دیده شوند، زیر فشار قرار خواهند گرفت."

ولی مقامات افغان همواره بر سرکوب گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش در افغانستان و شکست این گروه در میان مردم به دلیل باورهای مذهبی آنان تأکید کرده‌اند.

آرشیف/ عملیات بر ضد داعش در ولسوالی خوگیانی ننگرهار/ Afp
آرشیف/ عملیات بر ضد داعش در ولسوالی خوگیانی ننگرهار/ Afp

اما بر اساس گزارش اسوشیتد پرس، الکساندر بورتنیکوف رئیس خدمات امنیتی فدرال روسیه که اساسی‌ترین نهاد استخباراتی آن کشور به شمار می‌رود می‌گوید، حدود پنج هزار جنگجوی دولت اسلامی در سرحدات شمال افغانستان گردهم آمده اند.

او روز سه شنبه در سفرش به تاجکستان برعلاوه تأکید بر تشدید کنترول سرحدات‌شان افزود که این جنگجویانی اند که پیش از این در کنار داعش در سوریه جنگیده اند.

پیش از این از فعالیت جنگجویان داعش در ولایت‌های ننگرهار و کنر گزارش شده است، ولی اخیراً گزارش‌ها از گسترش دامنه فعالیت این گروه در مناطق شمال این کشور نیز به نشر رسیده‌است.

میلر، جنرال چهار ستارۀ امریکایی در مورد آمار جنگجویان دو گروه "داعش و القاعده" چیزی نگفت، اما می‌گوید:

"چیزی که در حال حاضر با دو گروه دیده می‌شود، توانمندی و چگونگی مسیر آنان است، این که برای آینده چه پلان دارند در هر دو حالت من آنان را نه‌تنها برای افغانستان، بلکه برای جهان تهدید می‌خوانم."

پاکستان همواره به حمایت از گروه‌های تروریستی به‌خصوص گروه طالبان و داعش و دامن زدن به نا امنی‌ها در افغانستان متهم شده است، اما این کشور همواره این اتهامات را رد کرده است.

طالبان، سال‌ها برای اسامه بن لادن رهبر پیشین شبکه القاعده و سایر اعضای این گروه، در افغانستان پناهگاه امن داده بود.

اما امریکا اخیراً در نشست صلح با طالبان در دوحه بر قطع روابط این گروه با القاعده و عدم استفاده خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر شش دور نشست را انجام داده، ولی تا کنون به توافق نهایی دست نیافته است.

گزارش: تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG