کنر در شرق افغانستان از ولایت های غنی از لحاظ جنگلات محسوب میشود.
قطع جنگلات و قاچاق چوپ در این ولایت سخن تازه نیست اما حالا این منابع عایداتی به دست گروههای مخالفین مسلح دولت به شمول گروه دولت داعش افتاده که نگرانیهایی را در پی داشته است.
مقامهای ریاست زراعت و مالداری کنر میگویند که در ولسوالیهای چپه دره، سوکی نرنگ، غازی آباد و ناری مخالفین مسلح حاکمیت دارند و به قطع جنگلات میپردازند و از سود آن بهره مند میشوند.
انعام الله ساپی رئیس زراعت و مالداری ولایت کنر روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت: "دقیق گفته نمیتوانیم که کدام گروههای مسلح مخالف باج میگیرند اما مخالفین مسلح که در اینجا حضور دارند، اگر داعش است، طالبان است یا هم گروههای دیگر در برخی مناطق از قطع و قاچاق همین جنگلات خود شانرا تمویل میکنند."
از سوی هم نعمت الله کریاب نماینده مردم کنر در ولسی جرگه نگرانی میکند و میگوید که اگر جلو قاچاق چوپ در این ولایت گرفته نشود، جنگ گسترش مییابد.
وی به رادیو آزادی گفت که مخالفین مسلح از قاچاقبران چوپ به نام مالیه پول میگیرند.
وی گفت: "این مسئله قابل نگرانی است، جنگ با پول میشود و جایی که اقتصاد جرمی موجود باشد در آنجا مخالفین مسلح دست دارد، برای مخالفین مسلح در کنار دیگر امکانات این هم یک منبع مالی است.
به گفته وی، در جنگهای کنر قاچاقبران چوپ نیز دست دارند.
محمد یوسف یک مقام امنیتی در کنر به رسانه ها گفته است که در این منطقه پس از تروریزم قاچاق چوپ چالش بزرگ است.
این در حالیست که به تازگی مجله فارن پالیسی نیز در باره جنگلات افغانستان بخصوص ولایت کنر نوشته که گروه داعش از ان بهره میبرد.
هر چند وزارت امور داخله افغانستان این گزارش مجله فارن پالیسی را رد میکند.
نصرت رحیمی سخنگوی این وزارت به رادیو ازادی چنین گفت: "بدون شک در مناطقی که مخالفین مسلح حضور دارند اگر طالب باشد یا داعش، در آنجا به مردم تهدید متوجه است و دارایی عامه با خطر روبروست اما بگونه دقیق مطلب را که مجله فارن پالیسی در باره کنر نشر کرده که در انجا داعش از جنگلات یک ساحه مشخص سود میبرد، این گونه نیست."
اما وزارت زراعت افغانستان قطع جنگلات در مناطقی تحت حاکمیت مخالفین مسلح را رد نمیکند.
اکبر رستمی سخنگوی این وزارت میگوید که در کنر اکنون ۳۱۲ هزار هکتار جنگلات وجود دارد و آنان تلاش دارند به کمک مردم محل این جنگلات را توسعه دهند.