بر اساس گزارش انستیتوت اقتصاد و صلح، طالبان در سال ۲۰۱۸ میلادی بهعنوان کشندهترین گروه هراسافگن در جهان شناخته شده اند.
شورای امنیت ملی افغانستان میگوید هرچند طالبان هنوز هم یک خطر است اما اهداف بزرگ آنان از بین برده شده است.
شورای امنیت ملی میگوید هرچند نیروهای امنیتی افغانستان در جنگ دست بالا دارند اما حکومت تلاش میکند که خشونتها کاهش یابند.
درحالی که در فهرست ردهبندی تروریزم بینالمللی، طالبان مسلح با پیشیگرفتن از گروه داعش "کشندهترین گروه هراسافگن" گفته شده است اما حکومت افغانستان میگوید که در تلاش است تا زندگی مردم را از چنگ طالبان نجات دهند.
کبیر حمقل سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان به رادیوآزادی گفت که این گروه هنوزهم یک خطر است اما نیروهای امنیتی و دفاعی در از بین بردن آن دست بالا دارد.
او افزود: "ما در کنار اینکه برای صلح تلاش میکنیم، از نیت طالبان و دیگر گروههای هراسافگنی نیز آگاه استیم. ما همانگونه که در تلاشهای صلح کوتاه نیامدهایم، به همان اندازه در جنگ با دشمن هم خسته نمیشویم تا زندهگی مردم خود را نجات بدهیم. ما به امنیت و ثبات افغانستان متعهد استیم."
بر اساس گزارش سال ۲۰۱۹ شاخص تروریزم بینالمللی که از سوی انستیتویت اقتصاد و صلح نشر شده است، طالبان عامل کشتار ۶۱۰۳ تن در سال ۲۰۱۸ میلادی شناخته شده اند.
در این گزارش آمده است این شمار تلفات در افغانستان ۳۸ درصد کل قربانیان رویدادهای هراس افگنانه را در جهان تشکیل میدهد.
کارشناسان نظامی میگویند که طالبان مسلح در مقایسه با هر زمان دیگر در افغانستان فعالیت گسترده داشته و به همین علت آمار تلفات وارد شده در جنگ با این گروه بیشتر شده است.
عتیقالله امرخیل یکی ازاین کارشناسان به رادیوآزادی گفت: "این یک حرف واقعیت است که طالبان در ۱۸ سال گذشته برضدحکومت جنگیده و یک گروه بزرگ تروریستی است، این گروه حمایت کننده همدارد و کسی است که تمویلاش میکند، طالبان در برخی مناطق نفوذ هم دارند به همین خاطر یک مانع بزرگ به شمار میرود"
اما طالبان این گزارش را نادرست میدانند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان مسلح به رادیوآزادی گفت که آنان تلاش میکنند به غیرنظامیان آسیب نرسانند.
داعش پس از طالبان دومین گروه خطرناک هراسافگن خوانده شده است که بیشتر در کشورهای سوریه و عراق فعالیت دارد.
بربنیاد گزارش شاخص تروریزم بینالمللی گروه داعش درسال ۲۰۱۸ میلادی عامل کشتار ۱۳۲۸ تن بوده است.
در حالی که این رقم درسال ۲۰۱۷، ۴۳۵۰ تن گفته شده است.
بر بربنیاد یافتههای این گزارش قربانیان رویدادهای هراسافگنانه از سال ۲۰۱۴میلادی به اینسو ۵۲ درصد کاهش یافته اند.
در گزارشی که از سوی انستیتوت اقتصاد و صلح به نشر رسیده؛ آمده است که هرچند در چهارسال گذشته شمار رویدادهای هراسافگنانه کاهش یافته است اما فعالیتهای گروهای هراسافگن در افغانستان دوچند شده است.
این گزارش در حالی نشر میشود که حکومت برای کاهش خشونتها و پایان جنگ در افغانستان به روز سه شنبه انس حقانی، مالی خان و حافظ رشید سه عضو مهم شبکۀ حقانی را از زندان بگرام آزاد کرد.