اعضای شورای ولایتی کابل نگران بیشتر بودن آمار مبتلایان به ویروس کرونا درکابل نسبت به آنچه وزارت صحت میگوید، هستند.
کابل با حدود ۶ میلیون جمعیت، دو مرکز تشخیص ویروس کرونا و روزهای نهچندان خوبی که احتمالاً این شهر بهخاطر گسترش این ویروس مرگبار در پیش رو خواهد داشت.
با آنکه وزارت صحت شمار مبتلایان ویروس کرونا را در کابل ۱۸ تن میخواند؛ اما شماری از اعضای شورای ولایتی به این آمار بهدیده شک مینگرند.
سید عبدالرحمان یکی از اعضای شورای ولایتی کابل به رادیو آزادی میگوید: "هم اکنون صدها خانواده بازگشته در شماری از ولسوالیهای کابل جابهجا شده اند که برخی از آنان بهگونه دستهجمعی به این ویروس مبتلا اند."
او میافزاید: "برای تشخیص در تمام کابل تنها دو مرکز بسنده نیست، آماری که اعلام میشود شما باور داشته باشید که بیشتر از این است. اگر توجه نشود از اینکه در شهر کابل نسبت به ولسوالیهای آن نفوس زیاد است فاجعه را شاهد خواهیم بود."
عدم همکاری مردم در آگهیدهی با وزارت صحت، کمبود مراکز تشخیص و شفاخانه از عواملی گفته شده اند که احتمال دارد آمار را درست و دقیق نتوان گردآوری کرد.
تا صبح روز پنجشنبه ۲۳۹ تن در ۱۶ ولایت افغانستان به این ویروس مبتلا شده و ۴ تن در نتیجه آن جان باخته اند.
درکابل که شمار متبلایان بهشمول ۴منصبدار نیروهای ماموریت حمایت قاطع به ۱۸ تن رسیده است.
درهمین حال اعضای شورای ولایتی هرات میگویند که اگر به مراکز درمان و تشخیص در این ولایت افزوده نشود فاجعه انسانی بارمیآید.
از سویی هم محمد افضل حدید رئیس شورای ولایتی بلخ نیز میگوید، نبود مرکز تشخیص در این ولایت و فرستادن نمونههای مشکوک به کابل سبب گسترش این ویروس در این ولایت خواهد شد.
اما وحید مایار سخنگوی وزارت صحت کشور علت آمار پایین رویدادهای مثبت کرونا را در افغانستان پایین بودن شمار معاینات در روز میداند.
آقای مایار افزود: "انشاالله تا آخر هفته آینده ظرفیت ما برای ثبت رویدادهای مشکوک تا ۶۰۰ تا ۸۰۰ خواهد رسید و تصمیم این است که ظرفیت ما را در این زمینه به ۲۰۰۰ در روز برسانیم."
درهمین حال نخستین محموله کمکهای طبی چین که شامل دستگاههای تنفس مصنوعی، لباسهای محافظی از ویروس کرونا و ماسک استند به افغانستان رسید.
وانگ یو، سفیر چین در افغانستان هنگام سپردن این کمکها به افغانستان گفت: "مبارزه با این ویروس در افغانستان به تلاش متحدانه نیاز دارد. هیچ جناحی به تنهایی نمیتواند که برای جلوگیری از همهگیر شدن ویروس کرونا موفق باشد."
آقای یو افزود: "آرزوی ما این است که سیاستگران افغانستان برای مبارزه و جلوگیری ازگسرش این ویروس یکجا کار کنند."
درهمین حال سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهورهنگام تحویلگیری این کمکها از فرستادن ۲۰ تا ۵۰۰ میلیون افغانی به برخی ولایتها سخن گفت.
به گفته او اوزبیکستان نیز گفته است که محموله کمکهای طبی به افغانستان میفرستد.
رئیس جمهور غنی از تدابیر ویژه برای جلوگیری از گسترش این ویروس در کابل سخن میگوید.
وزارت صحت عامه هشدار میدهد که اگر مردم به رهنمودهای صحی عمل نکنند ویروس کرونا گسترش یافته و این کشور روزهای بدی را در پیش رو خواهد داشت.