نمایندگان سازمان کشورهای صادر کنندۀ نفت(اوپک)، روسیه و سایر کشورهای تولید کنندۀ نفت در مورد کاهش تولید بحث کرده اند.
بر اساس برخی گزارشها، سازمان اوپک و سایر کشورهای تولید کنندۀ نفت طرحی ریخته اند تا تولید نفتشان را روزانه ۱۰ میلیون بیرل برای مدت دو ماه کاهش دهند.
به عبارت دیگر، این حدود ۱۰ درصد از عرضۀ جهانی را تشکیل میدهد.
این گروه معروف به (اوپک پلس) همچنان انتظار دارد که ایالات متحده و دیگر تولید کنندگان به تلاشهای آنها بپیوندند تا بهای نفت افزایش یابد.
قمیت نفت به خاطر شیوع ویروس کرونا و اشباع تولید در بازار رو به نزول است.
اما این گروه میگوید، توافق نهایی وابسته به مکسیکو است، کشوری که تاکنون از کاهش تولید نفت اباء ورزیده است.
قرار است گفتوگوهای بیشتر امروز جمعه بین وزرای انرژی ۲۰ کشور رو به انکشاف یا گروه "جی بیست" صورت بگیرد.
سازمان (اوپک +) انتظار دارد که سایر تولیدکنندگان نفت از جمله ایالات متحدۀ امریکا نیز تولیدشان را روزانه ۵ میلیون بیرل کاهش دهند.
کیریل دمیتریف رئیس صندوق سرمایۀ روسیه و مذاکره کنندۀ ارشد این کشور به خبرگزاری رویترز گفت: "ما انتظار داریم که دیگر تولید کنندگان نفت خارج از "اوپک+" به این اقدامها بپیوندند که امکان دارد در نشست جی بیست اتفاق افتد."
با این حال، ایالات متحدۀ امریکا به قبول مشارکت در کاهش تولید نفت به خاطر افزایش بهای آن، تمایل ندارد.
بسیاری از تولید کنندگان معتقدند که کاهش اجباری، قوانین ضد انحصار ایالات متحده را نقض میکند و واشنگتن گفته است که به دلیل قیمت پایین ، تولید ایالات متحده امریکا در حال کاهش است.
نرخ نفت خام در بازارهای بینالمللی از ماه جنوری به این سو، به خاطر رکود اقتصادی از ۶۶ دالر در هر بیرل به ۳۱ دالر پایین آمده است.
شیوع ویروس کرونا و از همپاشی توافق قبلی "اوپک +" میان روسیه و عربستان سعودی باعث رکود اقتصادی شده است.
با از همپاشی این توافق، روسیه و عربستان سعودی در مبارزه با سهام بازار در هنگام کاهش تقاضا از افزایش عمده تولید خبر دادند.