باشندهگان ولایت کابل از انتقال ویروس کرونا توسط معتادین به افراد سالم جامعه نگران هستند.
گشتوگذار معتادین در کوچه و بازار، نگرانیها از انتشار این ویروس در میان خود معتادین و انتقال آن به افراد سالم را برانگیخته است.
شماری از باشندهگان در صحبت با رادیو آزادی میگویند که گشتوگذار و تجموع معتادین همانند گذشته در نقاط مختلف شهر جریان دارد و این نگرانی وجود دارد که اگر معتادین به ویروس کرونا مبتلا شوند، این ویروس به آسانی از آنان به افراد سالم منتقل میشود.
در چمن حضوری کابل، شماری از باشندهگان کابل حضور معتادین را نادیده گرفته و برای ورزش و تفریح به اینجا آمده اند.
اللهمحمد با دوستش برای نوشیدن چای به این چمن آمده، میگوید، مردم با معتادین در تماس هستند، از همین رو آنان نگران هستند که ویروس کرونا از معتادین به مردم انتقال شود.
او میگوید: "هرگاه به معتادین کرونا سرایت کند، ویروس از آنان به مردم زودتر منتقل میشود، زیرا آنها در گشتوگذار هستند، در کوچه، خانه و هرجا دیگر میگردند، حتٰی در جریان خیرات خواستن از مردم. این ویروس زودتر به یک انسان منتقل میشود، بهخصوص از معتادین. دولت باید به معتادین رسیدهگی کند، آنان را از این ساحه به جای دور انتقال بدهد و یک جای برای شان بسازد که تمام شان در آنجا باشند."
احمد شاه خوانی باشنده کابل در چند قدمی تجموع معتادین نشسته، به این نظر است که برای معتادین در قسمت جلوگیری از انتقال ویروس آگاهی داده شود تا چانس انتقال ویروس کرونا به مردم عادی کمتر شود.
او میافزاید: "اگر از ویروس کرونا جلوگیری شود، به دیگران منتقل نخواهد شد. همراه با معتادین دیگر مردم نیز محافظت میشوند، اما اگر جلو آن گرفته نشود، اینها در هرجای گشتوگذارند دارند و انتقال ویروس از آنان امکان دارد."
در سوی دیگر چمن شماری معتادین، سرگرم استفاده مواد مخدر هستند، اما نمیدانند که ویروس کرونا چیست و چهگونه خود را از آن جلوگیری کنند؟
یارمند محمد یکی از این معتادین است میگوید: "برایش تاحال در رابطه به ویروس کرونا معلومات داده نشده است."
او افزود: "نخیر در رابطه به ویروس کرونا بهما معلومات داده نشده و برای ما خبر نداده اند که این قسم مریضی آمده، هیچ معلومات نداریم. اما این مریضی خطرناک است و چرا نگران نباشیم"
با اینحال داکتران میگویند، به دلیل پایین بودن مقاومت بدن افراد معتاد به مواد مخدر، امکان مبتلا شدن شان به ویروس کرونا بیشتر است.
دکتران نجیب شینواری میگوید: "خانوادهها برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا توسط معتادین، عضو معتاد خانواده خود را به مراکز صحی تداوی معتادین انتقال دهند تا معتاد در جریان قرنطین، تداوی نیز شود."
آقای شینواری میافزاید: "خانوادههایی که معتاد در خانه دارند و حالا هم از مواد مخدر استفاده میکند، به مراکز صحی انتقال دهند تا آنها تحت تداوی قرار گیرند. چون شفاخانه یک شکل قرنطین داردو میتواند معتاد را از این مرض نجات بدهد".
آمار دقیق از گشتوگذار معتادین بیسرپناه در شهرکابل ارائه نشده و روشن هم نیست که چه تعداد از آنان به ویروس کرونا مبتلا هستند. در حالیکه روزانه دهها مهاجر افغان از ایران به افغانستان درحال بر میگردند و این نگرانی وجود دارد که در میان افراد بازگشته، معتادین مبتلا به ویروس نیز وارد افغانستان شوند.
گزارش: فرید حلیمی