حکومت افغانستان بار دیگر طالبان را مسئول حملههای اخیر در کشور خوانده است.
اختلاف نظر میان امریکا و حکومت افغانستان در پیوند به حملههای اخیر در کشور بالا گرفته است.
امریکا گروه داعش یا دولت اسلامی را مسئول حملههای اخیر در کابل و ننگرهار دانسته و هشدار داده است که نباید افغانها بخاطر برهم زدن پروسه صلح در دام این گروه بیافتند.
زلمی خلیلزاد، نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان دیشب در صفحه توییترش نوشته که براساس ارزیابیهای اخیر امریکا حملات اخیر در کابل و ننگرهار کار گروه داعش است.
به گفته وی، شاخه خراسان این گروه تلاش میکند که مانع توافق میان حکومت افغانستان و طالبان شود.
آقای خلیلزاد هشدار داده است که "افغانها باید بهجای افتادن به دام داعش و یا به تاخیر انداختن و ایجاد موانع برای صلح، باهم یکجا شوند تا این تهدید را شکست دهند و از فرصت تاریخی صلح استفاده کنند."
پس از توییت آقای خلیلزاد، صدیق صدیقی سخنگوی رئیس جمهور در توییتر خود نوشته که انکار طالبان از دست داشتن در حملات اخیر در کابل و ننگرهار برای مردم قابل پذیرش نیست.
آقای صدیقی با اشاره تلویحی به توییت اخیر زلمی خلیلزاد نوشته است که به این زودی و با عجله نمیتوان به طالبان در حملات خونین اخیر برائت داد.
سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان افزوده که طالبان با فراهم کردن بستری مطمئن برای دیگر گروههای تروریستی در کابل و دیگر ولایات، نمیتواند از مسئولیت رویدادهای اخیر شانه خالی کند.
در این حال امرالله صالح، معاون نخست رئیس جمهور افغانستان نیز در توییتر خود نوشت که ابوعمر رهبر بخش آسیای جنوبی دولت اسلامی و اسلم فاروقی رهبر شاخه خراسان این گروه در بازداشت حکومت افغانستان هستند.
آقای صالح گفته است طالبان نمیتوانند دست داشتن خود در قتل عام زنان، کودکان و مردم بیگناه را رد کنند.
این در حالی است که طالبان انتشار اعلامیهای تاکید کرده که در این دو حمله دست نداشتهاند.
این در حالی ست که افغانستان در روزهای اخیر شاهد حملات خونین بوده است.
حمله به بخش زایشگاه شفاخانه صدبستر برچی در کابل و مراسم خاکسپاری یک فرمانده پولیس محلی در ننگرهار منجر به مرگ بیش از ۶۰ غیرنظامی از جمله نوزازدان و زنان و زخمی شدن نزدیک به ۱۰۰ تن دیگر شد.
این دو رویداد به سطح ملی وبینالمللی محکوم شد.
اختلاف نظر بین امریکا و حکومت افغانستان در مورد تشخیص عاملان حملات اخیر در بحبوحه شیوع ویروس کرونا و پیچیدگی گفتگوهای صلح، آیا اوضاع افغانستان را با پیچیدگی بیشتر مواجه نمیکند؟
محب شریف، کارشناس سیاسی افغان در این مورد گفته است: "باور من این است که از یک طرف جنگ با طالبان، از سوی دیگر اختلافات سیاسی با امریکا و مبارزه با ویروس کرونا، این سه مواردی هستند که حکومت به تنهایی نمیتواند کاری کند. نیاز است که حکومت در حال حاضر خود را در تقابل با این سه مورد قرار ندهد، ورنه افغانها صاحب به صلح دایمی نخواهند رسید."
در این حال شماری از فعالان مدنی در کابل حملات اخیر را محکوم کردند و خواهان توجه جدی حکومت به مصونیت جان افراد غیرنظامی شدند.
رحمان رحمانی فعال مدنی نیز در این مورد چنین دیدگاهی دارد: "خواست ما از حکومت این است که روی یک طرح منظم برای مصونیت جان افراد ملکی کارکند و به اساس آن به پیش برود تا همه افغانها به یک صلح پایدار برسند."
اظهارات زلمی خلیلزاد پس از آن مطرح میشود که حکومت افغانستان پس از حملات اخیر از آغاز حملات تهاجمی در برابر طالبان خبر داد، چیزی که طالبان نیز در برابر این حملات از خود آمادگی کامل نشان دادند.