وزارت خارجۀ ایالات متحده، افغانستان را در فهرست کشورهایی جای داده که برای جلوگیری از قاچاق انسان به اندازۀ کافی تلاش نکرده اند.
وزارت خارجۀ ایالات متحده امریکا در بخشی از گزارش تازۀاش گفته که حکومت افغانستان نتوانسته به درستی به سؤ استفادۀ جنسی از کودکان و سربازگیری از آنان رسیدگی کند.
گزارش سال ۲۰۱۹ به روز پنجشنبه، ۲۵ جون نشر شد.
در گزارش از پدیدۀ بچه بازی یادآوری شده است.
در ادامه آمده که مقامهای محلی به طور گسترده تأیید کرده اند که بسیاری از پولیس به ویژه فرماندهان در پوستههای امنیتی دور دست پسران خردسال را به هدف آنچه که بچه بازی خوانده شده استخدام کرده اند.
اما در گزارش گفته شده که باوجود این، برخی از مقامهای ارشد به شمول وزارت داخلۀ افغانستان موجودیت پدیدۀ بچه بازی در صفوف پولیس را قطعاً رد کرده اند. در گزارش وزارت خارجۀ امریکا آمده که آنان در مورد گزارشها هم تحقیق نکرده اند.
وزارت خارجۀ امریکا در ادامه گفته در نتیجه "حکومت افغانستان هرگز یک افسر پولیس را به خاطر بچه بازی تحت پیگرد قانونی قرار نداده."
مقامهای افغان هنوز در مورد تبصره در بارۀ این گزارش تازه دستیاب نشده اند.
اما کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان سخت نگران است.
ذبیحالله فرهنگ رئیس نشرات این کمیسیون امروز ( جمعه، ۲۶ جون) به رادیو آزادی گفت: "مادۀ ۳۸ کنوانسیون حقوق طفل تصریح کرده که هیچ گروهی نباید از اطفال به عنوان نیروی نظامی استفاده بکند و ما همواره از طرفهای درگیر جنگ خواسته ایم که به اصلِ حیات و حقوق بشری و انسانی اطفال احترام گذاشته و از آنها به عنوان نیروی نظامی استفاده نکنند. "
آقای فرهنگ از حکومت افغانستان خواست که برای بهبود وضعیت کودکان در افغانستان گامهای جدی و عملی بردارد.
او گفت که فقر و بیسرپرستی در سربازگیری کودکان و همچنان سؤاستفادۀ جنسی از آنان نقش دارد.
به گفتۀ فرهنگ، در حال حاضر، بیش از سه صد هزار کودک در سرتاسر افغانستان مصروف کارهای شاقه اند.
در گزارش سالانۀ وزارت خارجۀ امریکا در مورد قاچاق انسان همچنان آمده که حکومت افغانستان در این اواخر تعداد واحدهای محافظت از کودکان را در مراکز استخدام پولیس افزایش داده که در نتیجه از جلب و جذب ۳۵۷ کودک جلوگیری شده.
در این گزارش گفته شده که وزارتهای داخله و دفاع، و همچنین ریاست امنیت ملی افغانستان جلب و جذب اطفال را در صفوف نیروهای امنیتی رد کرده اند.
این نهادها همچنان گزارشها مبنی بر بهره گیری جنسی از اطفال از سوی نیروهای امنیتی را رد کرده اند.
وزارت خارجۀ امریکا گفته که برخی قربانیان قاچاق انسان گفته اند که مقامها در بدل پیگیری دوسیههایشان آنها را به برقراری رابطۀ جنسی واداشته و اینکه قربانیان مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و سپس توقیف شده اند.
در گزارش گفته شده که بسیاری از قربانیان قاچاق انسان بازداشت شده و حتی به دلیل جرایم اخلاقی مجازات هم شده اند.
وزارت خارجۀ امریکا گفته که در مجموع هجده کشور بهشمول افغانستان، بلاروس، ایران، روسیه و ترکمنستان در جلوگیری از قاچاق انسان گامهای بسنده نگذاشته اند و در فهرست مرتبط جای گرفته اند.