حدود ۲۰۰ دانشمند در جهان پس از تحقیق، دریافته اند که ویروس کرونا از طریق هوا هم به انسانها منتقل میشود.
با این یافتهها، شاید اقدامهای فعلی برای جلوگیری از ویروس کرونا تغییر کند.
شماری از دانشمندان جهان از سازمان صحی جهان میخواهند تا سفارشهایش را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تغییر دهد.
در یک نامهای سرگشاده که در همین هفته در ژورنال بیماریهای عفونی نشر شد، دانشمندان گفته اند، تحقیق آنها نشان میدهد که ویروس کرونا توسط ذرههای خیلی کوچک معلق در هوا هم سرایت میکند.
در این جای تردید وجود ندارد که ویروس از فرد بیمار به وسیلۀ صحبت یا سرفه به فرد دیگری منتقل میشود، اما حالا به باور دانشمندان، برخی ذرههای کوچک در هوا هم باقی میمانند.
به این ترتیب، یافتههای تازه نشان میدهد که خطر ابتلا به ویروس کرونا در محلهای سرپوشیده بیشتر از چیزی است که در گذشته تصور میشد.
سازمان صحی جهان روی این مسئله تأکید میکند که ویروس کرونا در نتیجۀ سرفه و عطسه از جانب فرد مبتلا به وسیله ذرههای کوچک پخش میشود و سپس به زمین میافتد.
این سازمان احتمال انتقال ویروس از طریق هوا را رد کرده بود، اما روز دوشنبه (۶ جولای) در اعلامیۀ سازمان صحی جهان گفته شد که یافتههای تازه را با متخصصان در میان میگذارد و روی آن تحقیق میکند.
این سازمان طی چند هفتۀ گذشته ظاهراً با انتقادهای شماری از نهادهای علمی و صحی قرار گرفته است.
خبرگزاری اسوشیتد پرس گزارش میدهد که سازمان صحی جهان اخیراً از سفارش برای پوشیدن ماسک خودداری کرده و گفته است، احتمال انتقال ویروس کرونا برای کسانیکه علایم بیماری 'کووید-۱۹' را ندارند، خیلی اندک است.
اکنون ۲۳۹ دانشمند علوم مختلف در نامۀ مشترکشان گفته اند که انتقال ویروس کرونا از طریق هوا، اهمیت زیادی دارد زیرا بسیاری از کشورها، محدودیتها را برداشته اند.
آنها نگرانی هم دارند که نداشتن آگاهی از این موضوع و دادن سفارشهای غیر علمی به بیماران 'کووید-۱۹'، پیامدهای جدی به همراه خواهد داشت.
بهگفتۀ دانشمندان، مردم فکر میکنند که با سفارشهای فعلی کاملاً مصون هستند، اما در واقع برای مصونیت بیشتر به اقدامهای بیشتر نیاز است.
بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز امریکا، اکنون شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به بیش از یازده و نیم میلیون تن رسیده، شمار مرگومیر از مرز ۵۳۵ هزار تن گذشته و شفا یافتهها هم به بیش از ۶ میلیون تن رسیده است.