با شیوع همهگیری ویروس کرونا و وضع محدودیتها به خاطر جلوگیری از آن، شماری از کشورهای جهان در تلاش اند که چگونه اطفال را میتوان دوباره به مکاتب فرستاد. با آنکه شماری از کشورها این همهگیری را مهار کرده اند، اما از برگشت دوبارۀ آن نگرانی دارند.
در حالیکه ایالات متحده با ۴.۷ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا بیشترین آسیب را از این همهگیری در سطح جهان دیده و شیوع آن در شماری از ایالتهای امریکا افزایش یافته، اما مسؤلان آموزش این کشور روی شیوههای مختلف بازگشایی مکاتب کار میکنند.
داکتر انتونی فوچی کارشناس ارشد بیماری عفونی در ایالات متحدۀ امریکا دیروز (۳ اگست) گفت، وی از برگشت اطفال به مکاتب حمایت میکند، اما این مسئله وابستگی به شرایط منطقه دارد.
به گفتۀ آقای فوچی، در گام نخست باید تلاش شود که مکاتب برای تدریس حضوری باز شوند، اما اگر شیوع ویروس کرونا در منطقه زیاد باشد، معقول نخواهد بود که اطفال به مکاتب فرستاده شوند.
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا روی بازگشایی مکاتب فشار آورده و با آنکه تعداد مرگومیر ناشی از ویروس کرونا در این کشور حدود ۱۵۵ هزار تن گزارش شده، وی بازگشایی مکاتب را به یک موضوع مهم در آستانۀ انتخابات ریاست جمهوری ماه نومبر، تبدیل کرده است.
با آنکه نگرانیهایی از شیوع دوبارۀ همهگیری ویروس کرونا در جرمنی وجود دارد، اما دیروز (۳ اگست) دهها هزار شاگرد با پایان رخصتیهای تابستانی در یکی از ایالتهای شمالی این کشور به مکاتب برگشتند. از ماه مارچ به اینسو این نخستین بار است که در یکی از ۱۶ ایالت جرمنی شاگردان به مکتب میروند.
در کشورهای امریکای لاتین که شیوع همهگیری ویروس کرونا به شدت ادامه دارد، تقریباً همۀ تدریس از طریق صنوف آنلاین و یا تلویزیون پیش برده میشود.
مکسیکو که با تعداد مرگومیر حدود ۴۸،۰۰۰ تن در نتیجۀ همهگیری ویروس کرونا در زمرۀ کشورهایست که شدیدترین آسیب را از بیماری کووید – ۱۹ دیده، اعلام کرده است که بیش از ۳۰ میلیون کودک مکسیکویی سر از تاریخ ۲۴ اگست دروسشان را از طریق آنلاین آغاز خواهند کرد.
در کشور بولیویا، حکومت قبلاً پایان سال تعلیمی را اعلام کرده گفته است، تضمین آموزش از راه دور در این کشور كه بیشتر مناطق روستایی آن به انترنت دسترسی ندارند، غیرممكن است.
بر اساس معلومات سایت ورلدو میترز تا اکنون تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان حدود ۱۸.۵ میلیون تن و مرگ و میر ناشی از آن بیش از ۶۹۷ هزار تن بوده است.