وزارت معارف میگوید، طرح بازگشایی مکاتب در جلسه کابینه تأیید شده که براساس آن، آموزش حضوری مکاتب از اول ماه سنبله از سر گرفته میشود.
نوریه نزهت سخنگوی وزارت معارف به رادیو آزادی گفت که آموزش حضوری در مکاتب با رعایت توصیههای بهداشتی از سر گرفته میشود.
خانم نزهت گفت: "ما نظارت جدی خود را از مکاتب خصوصی خواهیم داشت. با متخلفان برخورد قانونی میشود. مکاتب خصوصی مکلف شدهاند که تضمین بدهند که سمسترهای ضایع شده در سمسترهای خزانی و سمستر دوم در آغاز سال ۱۴۰۰ خورشیدی جبران میشود. آموزش از راه دور و تجمعات محدود همچنان ادامه مییاید."
خانم نزهت افزود که آموزش حضوری در مکاتب دولتی تنها در صنوف یازدهم و دوازدهم، در مکاتب شبانه در صنوف هفتم تا دوازدهم و در مکاتب خصوصی از صنف اول تا صنف دوازده آغاز خواهد شد.
وزارت معارف در دوران شیوع ویروس کرونا آموزش آنلاین و همچنین آموزش از طریق رسانهها را به اجرا گذاشته بود.
اما شماری از منتقدان میگویند که آموزش از راه دور با چالشهایی همراه بود.
میر ولی در کابل میگوید، فرزندان او امکانات دسترسی به آموزش از راه دور را نداشتهاند او خواستهایی از وزارت معارف دارد: "در جریان قرنطین که مکاتب رخصت بود. شاگردان نتوانستند درسهای خود را فراگیرند. مشکل انترنت و نبود امکانات درسی وجود داشت. ما از فیصله کابینه استقبال میکنیم، اما دستورهای بهداشتی باید به گونه جدی در نظر گرفته شود تا بدون نگرانی اولادهای ما به درسهای خود ادامه دهند."
خان محمد دانشآموز صنف دهم مکتب غلاممحمد غبار کابل که هنوز فرصت آموزش حضوری را ندارد، از آموزش غیرحضوری انتقاد میکند.
خان محمد میگوید: "ما مواد درسی را گرفته نمیتوانستیم. برق نبود. انترنت درست کار نمیکرد. برای انترنت قوی باید پول گزافی میپرداختیم که برای خانوادههای نادار مشکل بود. دسترسی به امکانات تکنالوژی محدود بود. حالا وزارت معارف برای جبران این کاستیها چه خواهد کرد؟ ما چند ماه از درس عقب ماندیم و خیلی این شیوه نتیجه خوبی نداشته است. از دولت میخواهیم این درسها باز مرور شود یا شاگردان یک صنف ارتقا داده شوند."
وزارت معارف در پاسخ به این نگرانیها اما میگوید، درسهایی که شاگردان در دوران قرنطین از راه دور فرا گرفتهاند در سمستر خزانی جبران میشود و آموزن این صنوف نیز در پایان سال آموزشی به گونه حضوری برگزار خواهد شد.