وزارت تحصیلات عالی افغانستان میگوید که برنامۀ ماستری پوهنتون خصوصی بنام کاروان برای این وزارت مدار اعتبار نیست.
پس از آن که وزارت تحصیلات عالی افغانستان برنامۀ ماستری پوهنتون بنام کاروان را غیرقانونی اعلام کرد، دانشجویان دورۀ ماستری این مؤسسۀ تحصیلی خصوصی خواهان بازپرداخت فیس خود شدند.
شماری از محصلین برنامۀ ماستری سمستر بهاری سال ۱۳۹۹ پوهنتون کاروان میگویند آنان پیش از آن که اعلامیۀ ۱۹ جون وزارت تحصیلات عالی را دریافت کنند، آموزش در مقطع ماستری را آغاز کردند.
از جمله محرابالدین مبارز و بصیر حبیبی میگویند که این موسسه تحصیلات عالی خصوصی باید فیس آنان را برگرداند.
"برنامۀ ماستری را به گونۀ غیرقانونی آغاز کرده و آزمونش هم بهگونۀ غیرقانونی اخذ شد. از محصلان پول گرفته شد و در پی آن درسها هم آغاز شد، اما پس از آن که ما خبر شدیم جواز برنامۀ ماستری را ندارد و محصلان برای حل این مسئله با پوهنتون کاروان گفتوگو کردند، اما با برخورد بد معاون علمی این پوهنتون مواجه شدند."
"زمانی که پوهنتون کاروان اعلان و بازاریابی کرد، محصلان را جذب کرد. پول محصلان را گرفت. آزمون آنلاین هم گرفت. دو هفته پس از آغاز درس وزارت تحصلات عالی اعلام کرد. حال خواست ما از وزارت تحصیلات عالی این است که در راستای حل این مشکل از ما حمایت کند."
در همین حال، وزارت تحصیلات عالی افغانستان میگوید که پوهنتون کاروان برای پیشبرد برنامۀ ماستری شرایط وضع شده را تکمیل نکرده و به همین دلیل برنامۀ ماستری این پوهنتون برای این وزارت مدار اعتبار نیست.
حنیف فرزان، معاون سخنگوی این وزارت به رادیوی آزادی میگوید که پوهنتون کاروان برای آغاز برنامۀ ماستریاش باید مقررات وزارت تحصیلات عالی را طی مراحل کند.
آقای فرزان میافزاید: "پوهنتون کاروان تا به حال طی مراحل قانونی برنامۀ ماستریاش را تکمیل نکرده است. فعالیتش با اسناد تکمیلیاش مطابقت ندارد و برای ما مدار اعتبار نیست."
وزارت تحصیلات عالی دو ماه قبل نیز اعلام کرده بود که پوهنتون کاروان جواز برنامۀ ماستری این وزارت را ندارد.
بر اساس قوانین وزارت تحصیلات عالی، پوهنتونهایی که خواهان آغاز برنامۀ ماستری هستند، باید ۴ استاد تا سطح دکتورا داشته باشد که آثارشان در ژورنالهای جهانی به چاپ رسیده باشد و این پوهنتون باید امکانات خوب تحقیقی و کتابخانۀ معیاری داشته باشد. به گفتۀ مقامهای وزارت تحصیلات عالی، پوهنتون کاروان این معیارها را ندارد.
از سوی دیگر عزیزاحمد اوریا، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی به رادیوی آزادی میگوید که تنها پوهنتون کاروان نیست، دیگر پوهنتونها هم است که بدون جواز این فعالیتها را آغاز کرده اند که آنان در این باره بررسی خواهند کرد.
وی میافزاید که آنان بار بار به محصلان گفته اند که قبل از ورود به پوهنتون از آنان در بارۀ داشتن جواز و نداشتن آن از آنان خواهان معلومات شوند.
خواستیم در این باره با رهبری پوهنتون کاروان گفتوگو کنیم، اما آنان حاضر نشدند و تأکید کردند که وزارت تحصیلات عالی در بارۀ برنامۀ ماستری این پوهنتون تصمیم نهاییاش را نگرفته است.
قابل یادآوری است که پیش از این هم شماری از پوهنتونهای دیگر هم به عدم رعایت اصول وزارت تحصیلات عالی متهم شده اند و فعالیت آنان تا نهایی شدن مراحل قانونیشان متوقف شده است.
همچنین پیش از این اتهامهای چون اخذ فیس بلند از سوی شماری از پوهنتونها و موسسات تحصیلی خصوصی بر این پوهنتونها و موسسهها وارد شده است.
بر اساس آمار وزارت تحصیلات عالی ۱۲۸ پوهنتون و موسسۀ تحصیلی خصوصی در افغانستان فعالیت میکند که از این میان ۱۴ پوهنتون و موسسۀ آن در رشتههای مشخصی جواز فعالیت تدریس دورۀ ماستری را دارند.