خبر ها
مقامها: میان نیروهای امنیتی و طالبان در لوگر درگیری رخ داده است
قوماندانی امنیۀ لوگر میگوید، بین نیروهای امنیتی و طالبان مسلح در ولسوالی ازر این ولایت درگیری رخ داده است.
به گفتۀ مقامات محلی، شب گذشته جنگجویان گروه طالبان به یک پوستۀ امنیتی نیروهای افغان حمله کردند و سپس میان آنان درگیری مسلحانه صورت گرفت.
شاهپور احمدزی، سخنگوی قوماندانی امنیۀ لوگر، صبح امروز(پنجشنبه، ۳ میزان) به رادیو آزادی افغانستان گفت: "در این حملات ده شورشی گروه طالبان کشته و زخمی شده اند. متأسفانه یک عسکر نیز شهید و سه سرباز دیگر بطور سطحی زخمی شده اند".
به گفتۀ آقای احمدزی، نیروهای امنیتی اضافی و تجهیزات نظامی به ولسوالی ازر فرستاده شده است.
طالبان مسلح تا هنوز در این مورد چیزی به رسانهها نگفته اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
کار عملی پروژهٔ برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل آغاز شد
کار عملی پروژه ۲۲ اعشاریه ۷۵ میگاوات برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل آغاز شد.
بر اساس خبر گزاری باختر تحت کنترل طالبان، شماری از مقامات عالی رتبه از جمله ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان روز سه شنبه(۸ اکتوبر) در نشست افتتاحیه این پروژه در ولسوالی سروبی در نزدیک بند نغلو شرکت کردند.
به گفتۀ ملا عبدالغنی برادر، این پروژه نه تنها به پاک نگهداشتن آب و هوا کمک می کند، بلکه همچو پروژه ها می تواند به تدریج وابستگی افغانستان را به برق وارداتی کاهش دهد.
این پروژه که در آن، یک شرکت ترکی و یک شرکت داخلی، حدود ۱۸ میلیون دالر سرمایه گذاری کرده اند، تا حدود یک سال دیگر تکمیل خواهد شد.
از آغاز کار عملی این پروژه برق آفتابی در حالی خبر داده می شود که در سه سال گذشته، سکتور انرژی افغانستان کاملاً وابسته به برق وارداتیست و براساس گزارش ها، شکایت ها در مورد پرچاوی های برق در سرتاسر این کشور افزایش یافته است.
سازمان عفو بین الملل اقدام پاکستان در برابر « جنبش تحفظ پشتون» را تقبیح کرد
عفو بین الملل ممنوعیت جنبش تحفظ پشتون از سوی حکومت پاکستان را توهین به حقوق و آزادی های سازمان ها و تجمعات مسالمت آمیز خواند.
عفو بین الملل روز سه شنبه(۸ اوکتوبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) گفت که ممنوعیت جنبش تحفظ پشتون و استفاده از قوانین ضد تروریزم برای هدف قرار دادن فعالان و معترضان مسالمت آمیز متعلق به گروه های اقلیت، توهین به حقوق و آزادی های انجمن ها و گردهمایی های صلح آمیز در آن کشور است.
حکومت پاکستان یکشنبه(ششم اکتوبر) جنبش تحفظ پشتون را یک سازمان غیرقانونی خوانده و فعالیت آن را ممنوع اعلام کرد.
این تصمیم در حالی اعلام شد که جنبش تحفظ پشتون در ارتباط با دستگیری های غیرقانونی، ناپدید شدن های پشتونها و سایر مشکلات در ایالات خیبرپختونخوا و بلوچستان، برای تدویر یک جرگۀ بزرگ آمادگی گرفته است.
صدراعظم هنگری: اوکراین نمیتواند در جنگ با روسیه پیروز شود
ویکتور اوربان،صدراعظم هنگری میگوید که اوکراین نمیتواند در جنگ با روسیه پیروز شود.
اوربان، که اکثراً از سوی غرب متهم به حمایت از روسیه میشود، بار دیگر روی مذاکرات برای ختم این جنگ تأکید کرده است.
ویکتور اوربان،که کشورش برای شش ماه، از جنوری ۲۰۲۵ ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده می گیرد، روز سه شنبه(۸ سپتمبر) در یک جلسه در پارلمان اروپا که توسط یک شخصیت اپوزیسیون از هنگری دایر شده بود، همچنین گفت، او می خواهد به رهبران اروپایی پیام دهد تا ستراتیژی فعلی شان را در مورد اوکراین تغییر دهند، زیرا به گفته او، این ستراتیژی کار نمی کند.
به گفته آقای اوربان، وقتی نمی توان در جنگ پیروز شد، باید حرف زد و آتش بس کرد.
این در حالیست که ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین اخیراً از متحدین غربی کیف، به شمول ایالات متحدۀ امریکا، خواست که تجهیزات لازم نظامی را برای دفاع در برابر حملات روسیه فراهم کرده و از پلان او برای پیروزی در جنگ علیه روسیه، حمایت کنند.
دو شهروند چین که در حمله روز دوشنبه در کراچی کشته شدند، انجنیران یک پروژه برق بودند
محمد اورنگ زیب، وزیر مالیۀ پاکستان می گوید، دو شهروند چینی که روز یکشنبۀ گذشته در نتیجۀ انفجار در نزدیک میدان هوایی بین المللی کراچی کشته شدند، انجنیران یک نیروگاه برق بودند.
بر اساس خبرگزاری رویترز، اورنگ زیب روز سه شنبه(۸ کتوبر) در یک ویدیو که توسط تلویزیون های محلی منتشر شد گفته که او با این انجنیران چینی، زمانیکه آنها در مورد تعرفه هایی برق گفتگو می کردند، کار کرده بود.
سفارت چین در اسلامآباد گفته که موترهای مربوط به شرکت برق"پورت قاسم" در نزدیک میدان هوایی کراچی در حملۀ که مسئولیت آن را گروه جدایی طلب بلوچ موسوم به بی. ال. ای بر عهده گرفت، هدف قرار گرفتند. به اساس رسانه های پاکستان، در این حمله حدود ۳۰ تن هم زخمی شده اند.
یک مقام ارشد امنیتی در اسلام آباد که از افشای نامش خودداری کرده، به خبرگزاری رویترز گفته، حمله اخیر یک ناکامی امنیتی بود و همۀ مقامات ارشد که برای امنیت چینی ها در کراچی توظیف شده بودند، از وظایف شان برکنار شده اند.
در ماه مارچ سالجاری نیز پنج انجنیر چینی که روی یک پروژه برق آبی کار می کردند، هدف حمله قرار گرفته، کشته شدند. این رویداد باعث شد تا پیکنگ از اسلام آباد بخواهد که تدابیر لازم را برای تامین امنیت شهروندان چینی، تشدید کند.
حکومت دنمارک پاسپورت های تازه تمدید شدهٔ افغانستان را بی اعتبار اعلان کرد
حکومت دنمارک تصمیم گرفت که پاسپورتهای افغانستان که پس از ۱۸ سپتمبر امسال تمدید شده، را به رسمیت نمی شناسد.
شنگن نیوز گزارش داده که براساس این فیصلۀ اداره مهاجرت دنمارک، آنعده افغانهایی که همچو پاسپورتها را دارند و در آن کشور پناهندگی داده اند، مجبور به اخذ پاسپورت جدید افغانستان میشوند.
براساس گزارش، دنمارک با مسافرت افغانها برای گرفتن پاسپورت جدید به افغانستان، مشکلی ندارد، اما آنعده افغانهایی که پناهندگی سیاسی دنمارک را دریافت کرده اند، میتوانند پاسپورت سیاسی آن کشور را بگیرند.
دنمارک این تصمیم را پس از آن گرفت که وزارت امور خارجه حکومت طالبان در نهم ماه اسد اعلام کرد که به استثناء چند سفارت و قونسلگری محدود در اروپا که با آنها ارتباط دارند، سایر خدمات سفارت ها و قونسلگری ها به شمول تمدید پاسپورت و سایر اسناد، فاقد اعتبار نزد آنهاست.
نهاد های امداد رسان: برای زلزله زدگان هرات کمک های لازم فراهم نشده است
شماری از نهادهای کمک رسان سازمان ملل متحد میگویند که حدود یک سال پس از وقوع زلزلۀ مرگبار در هرات، هنوز هم با دهها هزار متضرر این رویداد، کمک های کافی صورت نگرفته است.
ادارهٔ هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان(اوچا) روز سه شنبه(۸ اوکتوبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که یک سال پیش، ولایت هرات دچار زلزله مرگبار شد که ۲۷۵ هزار تن را مجبور به درخواست کمکهای عاجل کرد، هرچند که ملل متحد و سایر شرکای آن با بسیاری از آسیب دیدگان کمک کرده اند، اما به دلیل نبود بودجه، آنها نتوانسته اند که حمایت های اساسی و موثر را برای بهبود کامل وضعیت آسیب دیدگان، فراهم کنند.
اداره انکشافی ملل متحد نیز به روز سه شنبه در شبکۀ اکس(تویتر سابق) گفته که این اداره، تا حال فقط برای ۲۳۵ فامیل آسیب دیده از زلزله در هرات، سرپناه موقت ساخته و اعمار ۱۶۹ سرپناه دایمی در هرات ادامه دارد.
ادارۀ بین المللی مهاجرت (IOM) نیز گفته که برای یازده هزار خانوادهای آسیب دیده از زلزله که در خیمه ها زندگی میکنند، خانه اعمار خواهد شد و به همکاری سایر نهادهای کمک رسان، در زمینۀ ساختن سرپناه و سایر تاسیسات تامین معیشت برای آسیب دیدگان، به تلاشها ادامه خواهد داد.
مرکز خبرنگاران افغانستان از ناپدید شدن مهدی انصاری خبرنگار فعال در کابل، ابراز نگرانی کرد
مرکز خبرنگاران افغانستان از ناپدید شدن مهدی انصاری یکتن از خبرنگاران در شهر کابل ابراز نگرانی کرده است.
در اعلامیه ای که امروز سه شنبه ( ۱۷ میزان) در ویب سایت این مرکز منتشر شد، آمده است که انصاری در کابل ناپدید شده اما منابع نزدیک به انصاری ادعا می کنند که شواهدی دارند که او از سوی استخبارات طالبان بازداشت شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان از حکومت طالبان خواسته که با مشخص کردن وضعیت انصاری، زمینه پیوستن فوری او با خانواده اش را فراهم کند.
این مرکز به نقل از ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گزارش داده است که استخبارات طالبان مهدی انصاری را بازداشت نکرده است.
پیش از این رویداد، مهدی انصاری از حدود دو سال به این طرف به عنوان خبرنگار با آژانس خبری افغانستان در کابل کار می کرد.
این آژانس خبری در سال ۱۳۸۸ خورشیدی به فعالیت آغاز کرده است.
عمر لادن، پسر اسامه بن لادن از فرانسه اخراج میشود
مقام های فرانسه امروز سه شنبه ( ۱۷ میزان ) اعلام کردند که به عمر بن لادن، پسر اسامه بن لادن موسس و رهبر پیشین شبکه القاعده دستور داده اند که فرانسه را ترک کند.
خبرگزاری فرانس پرس به نقل از مقام های این کشور خبر داده که این اقدام به دنبال اظهارات آقای عمر در شبکه های اجتماعی اتخاذ شده است.
برونو رتالو وزیر داخله فرانسه در شبکه ایکس (تویتر سابق) نوشته که عمر بن لادن اظهاراتی را در سال ۲۰۲۳ میلادی در شبکه های اجتماعی خود نشر کرده که حمایتش را از تروریسم نشان می دهد.
به گفته رتالو، محاکم، قانونی بودن این تصمیم حکومت فرانسه را در راستای منافع امنیت ملی این کشور تایید کرده اند.
عمر بن لادن۴۳ ساله متولد عربستان سعودی است؛ اما او در سودان و افغانستان هم زندگی کرده است.
او در ۱۹ سالگی پدرش را ترک کرد و سرانجام در ۲۰۱۶ میلادی در شهر نُرماندی در شمال فرانسه ساکن شد و به نقاشی پرداخت.
وزارت عدلیه طالبان: هزاران جریب زمین غصبشده را دوباره تحت کنترول گرفته ایم
وزارت عدلیه حکومت طالبان میگوید که در یک ماه گذشته بیش از ۳۴ هزار جریب زمین غصبشده را دوباره تحت کنترول خود گرفتند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان امروز هشت اکتوبر در صفحه ایکس (توئیتر سابق) به استناد یک اعلامیه این وزارت نوشته است که این زمینهای دولتی در ولایات غور، میدان وردک، تخار، نورستان، بادغیس و پنجشیر از غصب آزاد شدند.
طالبان در مورد اینکه این زمینهای غصبشده را از چه افرادی دوباره به دست آوردهاند توضیحاتی ندادهاند.
قبل از این، حکومت طالبان برای آزاد کردن زمینهای غصبشده و جلوگیری از غصب بیشتر زمینها، یک محکمه خاص ایجاد و یک کمیسیون را با مقررات خاص تأسیس کرد.
هرچند معلوم نیست که چه مقدار زمینهای دولتی غصبشدهاند، اما وزارت شهرسازی حکومت قبلی در سال ۲۰۱۹ گفته بود که در سرتاسر کشور در حدود یک و نیم میلیون جریب زمینهای دولتی توسط زورمندان غصب شده است.
پاکستان: طالبان باید با تهدید گروههای تروریستی مقابله کنند
پاکستان یک بار دیگر از حکومت طالبان خواست که به تهدیدهایی که از سوی گروههای تروریستی ایجاد میشود، توجه کند، زیرا این گروهها به امنیت افغانستان و منطقه ضربه میزنند.
به گزارش رسانههای پاکستانی، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، امروز در یک نشست خبری این ادعاها را رد کرد که گروههای دخیل در حملات در بامیان و کابل در ایالت بلوچستان پاکستان تعلیم دیدهاند.
او افزود مقامات طالبان سعی دارند که این گروهها را مهار کنند، اما این گروهها با معافیت به فعالیت خود دوام داده و به امنیت منطقه تهدید ایجاد میکنند.
خانم بلوچ افزود که طالبان بهتر است بر مبارزه با این گروهها مشغول شوند و از ملامت کردن دیگران دست بکشند.
حکومت طالبان تا حال به این سخنان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان واکنش نشان نداده است، اما در گذشته همیشه گفتهاند که از خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید وجود ندارد و بیامنی پاکستان یک مسئله داخلی خود این کشور است که باید در داخل آن حل شود.