حکومت افغانستان میگوید که حمله به فعالان مدنی و خبرنگاران و نپذیرفتن مسئولیت آن بخشی از استراتیژی صلح طالبان است.
دفتر رئیس جمهوری افغانستان حملههای اخیر در شهر کابل را کار طالبان میداند و میگوید که این حملهها بخشی از استراتیژی صلح این گروه بنام "حمله و انکار" است.
صدیق صدیقی صبح روز چهارشنبه در صفحه توییتر خود نوشت "هدف از این حملهها ایجاد ترس، وحشت و ناامیدی است و طالبان میخواهند با این کار، فاصله میان جمهوری اسلامی افغانستان و مردم ایجاد کنند."
آقای صدیقی افزوده که طالبان با این حملهها همچنین میخواهند حکومت افغانستان را در اذهان عامه و درسطح بینالمللی ضعیف نشان دهند تا این گروه در گفتگوهای صلح بهگونه کاذب دست بالا داشته باشند.
در همین حال دواخان مینهپال معاون سخنگوی رئیس جمهوری به رادیو آزادی گفت که گروه طالبان با این حملهها جز نفرت چیزی دیگری به دست نخواهند آورد.
آقای مینهپال افزود: "طالبان حمله میکنند و بعد انکار میکنند، این استراتیژی آنها است که با آغاز مذاکرات صلح روی دست گرفتهاند. آنها میخواهند که با این کار حکومت افغانستان را ضعیف نشان دهند. اما طالبان با این حملهها جز نفرت مردم چیزی دیگری به دست نخواهند آورد."
رئیس امنیت ملی و وزیر داخله افغانستان نیز دیروز در مشرانو جرگه گفتند که بیشتر افرادی که در قتلهای هدفمند دست دارند اعضای گروه طالبان و شبکه حقانی هستند.
اما طالبان همواره این ادعای حکومت افغانستان را رد کردهاند. ذبیحالله مجاهد سخنگوی این گروه به رادیو آزادی گفته که این حملهها کار حکومت افغانستان است.
این در حالی است که قرار است ۵ روز بعد گفتگوهای صلح میان تیمهای مذاکراتی دولت افغانستان و گروه طالبان در قطر از سرگرفته شود.
با آنکه شورای عالی مصالحه ملی گفته که یک کمیته فنی در مورد تشریح نظام اسلامی و کارشیوه گفتگوهای صلح برای هیئت دولت کار میکند، اما تیم مذاکرهکننده دولت گفته که در قانون اساسی این کشور نظام اسلامی تعریف شده است.
هیئت مذاکرهکننده دولت افغانستان در صفحه توییترش نوشته: "در ترکیب تیم مذاکرهکننده چهرههای قانوندان و عالمان دینی حضور دارند و در صورت نیاز برای توضیح نظامی اسلامی به قانون اساسی مراجعه میکنند. همچنین در صورت نیاز مشوره عالمان دینی و قانوندانان برجسته افغانستان نیز گرفته خواهد شد".